TO THE POINTE

Γράμμωσε τους κάτω κοιλιακούς σου με αυτές τις super αποτελεσματικές ασκήσεις

Επιχείρηση επίπεδη κοιλιά, αυτός ο νταλκάς. Ναι, στο σημερινό μας θέμα θα ασχοληθούμε με την κοιλιά και πιο συγκεκριμένα με το workout που θα μας βοηθήσει να χάσουμε το λίπος και να αποκτήσουμε γραμμωμένους κάτω κοιλιακούς. Πολλές από εσάς μου στέλνετε συχνά και με ρωτάτε το tip για επίπεδη κοιλιά.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι ένα, αλλά δύο και ακούνε στα ονόματα «υγιεινή διατροφή» και «εντατική άσκηση».

Η διατροφή σου, λοιπόν, διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο, μιας και ο σχηματισμός των κοιλιακών εξαρτάται και από το ποσοστό του λίπους που υπάρχει στην κοιλιακή σου χώρα. Μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη, λαχανικά, φρούτα, φυτικές ίνες, όσπρια και φυσικά νερό, θα σε οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου.

Όσον αφορά την άσκηση, θα πρέπει να γυμνάζεσαι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Η αερόβια άσκηση θα σε βοηθήσει να κάψεις το περιττό λίπος πιο γρήγορα. Για ακόμη πιο άμεσα αποτελέσματα ακολούθησε το workout μου, το οποίο εστιάζει στους κάτω κοιλιακούς. Ένα σημείο δύσκολο, το οποίο θέλει αρκετή υπομονή.

Πάτα play στο παραπάνω video και εκτέλεσε τις ασκήσεις για τους κάτω κοιλιακούς, ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες που θα βρεις παρακάτω:

1η άσκηση

Στην 1η άσκηση, ξάπλωσε με τα χέρια τεντωμένα δίπλα στον κορμό σου. Σήκωσε και φέρε τα πόδια σου λυγισμένα σε ορθή γωνία. Στη συνέχεια κατέβασε εναλλάξ τα πόδια σου, διατηρώντας τα γόνατά σου ακριβώς στην ίδια θέση. Ακούμπησε μόνο τη μύτη των ποδιών σου και επίστρεψε στην αρχική σου θέση.

2η άσκηση

Στη 2η άσκηση, μείνε ακριβώς στην ίδια θέση όπως στην πρώτη άσκηση. Αυτή τη φορά κατέβασε και τα δυο πόδια ταυτόχρονα ακουμπώντας τις μύτες των ποδιών σου. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση σφίγγοντας καλά την κοιλιά σου και προσέχοντας να μην σηκωθεί καθόλου η μέση σου από το έδαφος.

3η άσκηση

Στην 3η άσκηση, τέντωσε από την ίδια θέση τα πόδια σου μακριά και λίγο πιο χαμηλά από την αρχική σου θέση. Επίστρεψε με λυγισμένα πόδια σε ορθή γωνία.

4η άσκηση

Στην 4η άσκηση, μείνε ξαπλωμένη πιέζοντας καλά τη μέση σου προς τα κάτω και σήκωσε τα πόδια σου ψηλά. Στη συνέχεια κατέβασέ τα και τα δυο κάτω, ιδανικά λίγο πριν ακουμπήσουν στο πάτωμα, διαφορετικά μέχρι εκεί που δεν σηκώνεται η μέση σου. Επανάφερέ τα στην αρχική τους θέση κρατώντας τα καλά τεντωμένα.

5η άσκηση

Στην 5η άσκηση κι ενώ βρίσκεσαι στην ίδια θέση με τα πόδια ψηλά, γύρισε τα πόδια σου σε εξωστροφή. Χτύπα 4 φορές τις φτέρνες μεταξύ τους κατεβάζοντας σταδιακά τα πόδια σου σε κάθε χτύπημα και πιο χαμηλά. Στη συνέχεια κάνε την αντίστροφη κίνηση χτυπώντας 4 φορές τις φτέρνες των ποδιών σου και ανεβάζοντας τα πόδια σε κάθε χτύπημα και πιο ψηλά, μέχρι να έρθουν στην αρχική τους θέση.

*Εκτέλεσε την κάθε άσκηση για 10 επαναλήψεις και επανάλαβε το workout άλλες δύο φορές. Καλή επιτυχία.

Love,

Δήμητρα

Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου: