FIT LIKE A PRO

Οι top ασκήσεις που μειώνουν την κυτταρίτιδα. Δέκα λεπτά αρκούν

24 Media

Αυτή την εβδομάδα, η αγαπημένη μας pilates instructor και owner του Breath Pilates StudioΙφιγένεια Μπάκα, προτείνει ένα σούπερ, αποτελεσματικό πρόγραμμα με ασκήσεις μειώνουν την κυτταρίτιδα. 

Όταν μιλάμε για κυτταρίτιδα συνήθως αναφερόμαστε στο κάτω μέρος του σώματός μας, στην περιοχή των γλουτών και τον ποδιών.

Το μόνο που θα χρειαστείς για να κάνεις τις ασκήσεις που μειώνουν την κυτταρίτιδα είναι ένα στρώμα και φυσικά θέληση μαζί με πειθαρχία. Το απαραίτητο disclaimer εδώ είναι πως η κυτταρίτιδα δεν εξαφανίζεται, ούτε και είναι αυτός ο στόχος. Αλλά μπορούμε να την περιορίσουμε, οπότε η μείωσή της είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, όπως η ποσότητα του νερού που πίνεις, ο επαρκής ύπνος, η κληρονομικότητα, η φάση του κύκλου σου, η διατροφή και φυσικά η σωματική άσκηση. Η κίνηση αποτελεί ζωτικό σύμμαχο στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας. Μπορείς να περπατάς, να τρέχεις, αλλά και να γυμναστείς ακόμα πιο στοχευμένα εκτελώντας αυτές τις ασκήσεις.

Η σωστή σωματική άσκηση βοηθά στην καύση του λίπους και στη γενικότερη ευεξία του σώματος, επομένως λειτουργεί θετικά στη μείωσή της.Oι ασκήσεις που μειώνουν την κυτταρίτιδα και προτείνουμε, είναι σούπερ στοχευμένες και απαιτούν να τις επαναλαμβάνεις τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Συνδυάζονται- για ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα- με αερόβια άσκηση. Μισή ώρα γρήγορο περπάτημα κάθε μέρα είναι ιδανικό! Και φυσικά, μην ξεχνάς να πίνεις νερό. Η ποσότητα του νερού που πρέπει να καταναλώνουμε έχει να κάνει με το σωματικό μας βάρος, με την τάση εφίδρωσης που έχουμε, δηλαδή το πόσο ιδρώτα χάνουμε κατά τη σωματική άσκηση κλπ. Φυσικά το νερό υπάρχει και στους χυμούς και τα smoothies που καταναλώνουμε.