FIT LIKE A PRO

Οι 5 top ασκήσεις που θα δυναμώσουν την πλάτη σου. Πιο σωστή στάση σώματος από ποτέ

24 Media

Aυτή την εβδομάδα, η personal trainer, pilates instructor και guest fitness editor του LadyLike, Ρένα Βουτσινά, έχει να σου προτείνει τις 5 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να δυναμώσει η πλάτη, να φύγουν οι πόνοι και να ισιώσει ο κορμός. Η πλάτη είναι ένα βασικό μυικό σύστημα με σύνθετη δομή. Οι ασκήσεις για την πλάτη προστατεύουν το σώμα από τους συνήθεις πόνους, τονώνουν τους ραχιαίους και τη μέση, ενώ παράλληλα μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισεις μυοσκελετικών προβλημάτων.

Ειδικά στην περίπτωση που περνάς πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη ή σε καθιστή θέση, οι ασκήσεις για την πλάτη είναι απαραίτητες.

Οι 5 ασκήσεις για ενδυνάμωση πλάτης και σωστή στάση σώματος

Οι ασκήσεις αναλυτικά, για να τις εκτελέσεις Like A Pro

Άσκηση 1: Ξαπλώνω μπρούμυτα με τα χέρια λυγισμένα στο πάτωμα και τους αγκώνες δίπλα στο σώμα. Οι παλάμες είναι περίπου στο ύψος των ώμων. Τα πόδια είναι λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα της λεκάνης. Οι ώμοι είναι μακριά από τα αυτιά και ο λαιμός μακρύς. Ανεβάζω τον κορμό χωρίς καμία βοήθεια από τα χέρια.

Άσκηση 2: Τεντώνω τα χέρια μου μπροστά, δεξιά και αριστερά από τα αυτιά και σε κάθε ανέβασμα του κορμού, λυγίζω τους αγκώνες δίπλα από τα πλευρά. Στο κατέβασμα ξανατεντώνω τα χέρια μου μπροστά.

Άσκηση 3: Βάζω τα χέρια μου πίσω από το κεφάλι και κάνω πλάγια κάμψη εναλλάξ. Σκέφτομαι ότι ο αγκώνας μου θέλει να φτάσει τη λεκάνη.

Άσκηση 4: Λυγίζω τα χέρια και ακουμπάω τις παλάμες στο μέτωπο. Τα πόδια είναι λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα της λεκάνης, ενεργοποιώ τους γλουτούς και σηκώνω τα πόδια προς τα πάνω. Δουλεύω μόνο από τη μέση και κάτω και προσπαθώ να μην βάζω ένταση στην πλάτη και τα χέρια.

Άσκηση 5: Τα χέρια μου είναι λυγισμένα και ακουμπούν το μέτωπο. Ανεβάζω λίγο τον κορμό και μένω στον αέρα. Στη συνέχεια, ανεβάζω και τα πόδια και τα κουνάω πάνω κάτω σαν να κολυμπάω ελεύθερο. Προσπαθώ να κρατάω τον κορμό μου σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Δες εδώ το προηγούμενο Fit Like A Pro με τη Ρένα Βουτσινά: