FIT LIKE A PRO

Οι 3 κορυφαίες ασκήσεις pilates για επίπεδη κοιλιά

24Media Creative Team

Αυτήν την εβδομάδα, η pilates instructor και personal trainer, Ειρήνη Ερμή, σου δείχνει 3 κορυφαίες ασκήσεις pilates για επίπεδη κοιλιά, που γυμνάζουν κάθε μυ.

Στην αναζήτηση των καλύτερων ασκήσεων για επίπεδη κοιλιά, μπορεί να έχεις δοκιμάσει πολλά και διαφορετικά workouts. Πολλοί επίσης υποστηρίζουν ότι μόνο οι εντατικοί κοιλιακοί χαρίζουν επίπεδη κοιλιά. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, όταν εκτελούνται σωστά οι ασκήσεις yoga, pilates ή stretching και συνδυάζονται με τη σωστή αναπνοή, ενεργοποιούνται οι βαθύτεροι κοιλιακοί μύες, βοηθώντας στην επίτευξη του στόχου «επίπεδη κοιλιά».

Οι 3 κορυφαίες ασκήσεις pilates για επίπεδη κοιλιά

  1. Ab Pulses – Extend Legs x 8: Προσπάθησε να διατηρείς όσο δυνατόν πιο επίπεδη την οσφυική μοίρα
  2.  Heel Beats x 5 Σφίγγε συνεχώς τους κοιλιακούς και ρούφα τον αφαλό σου προς τα μέσα
  3. Side Curls Double Leg Stretch Rotation x 8-10

Κάνεις διάλειμμα για 60” και επαναλαμβάνει το workout 1-2 φορές ανάλογα με το επίπεδό σου.

Το επικίνδυνο λίπος της κοιλιάς

Το σπλαχνικό λίπος, κοινώς γνωστό ως λίπος της κοιλιάς, είναι το στρώμα λίπους κάτω από τους μυς της κοιλιάς. Λόγω της κρίσιμης θέσης του καθώς περιβάλλει πολλά από τα ζωτικά όργανα, παρέχει μια σταθερή πηγή ενέργειας, αλλά εκθέτει ταυτόχρονα το σώμα σε επιβλαβείς τοξίνες και ορμόνες. Όταν υπάρχουν πολλά ή μεγάλα, λιπώδη κύτταρα, δημιουργούνται υπερβολικές τοξίνες. Τοξίνες που αυξάνουν τον κίνδυνο χρόνιας φλεγμονής, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, ακόμη και κάποια είδη καρκίνου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το λίπος της κοιλιάς μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο από το υποδόριο λίπος ή το εξωτερικό στρώμα λίπους που μπορούμε να πιάσουμε με τα δάχτυλά μας.

Η διατροφή πολύτιμος σύμμαχός σου

Το project «επίπεδη κοιλιά» δεν είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να γίνει ακόμα και μια απογοητευτική διαδικασία. Για να χάσεις κοιλιακό ή σπλαχνικό λίπος –ο επιβλαβής τύπος λίπους που κάθεται γύρω από τα κοιλιακά όργανα– απαιτείται μια σταθερή αλλαγή στον τρόπο ζωής και στις διατροφικές συνήθειες.

Η ενσωμάτωση περισσότερων φυτικών ινών και πρωτεϊνών, ο περιορισμός της κατανάλωσης τρανς λιπαρών και πρόσθετης ζάχαρης και η άσκηση σε τακτικό πρόγραμμα, είναι καθοριστικής σημασίας, προκειμένου να αποκτήσεις flat κοιλιά.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία θαυματουργή τροφή που μπορεί να σε κάνει να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά. Είναι οι μικρές αλλαγές στη διατροφή και στη fitness ρουτίνα, που συμβάλλουν σε έναν πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το κάνεις αυτό, είναι να ενσωματώσεις περισσότερα λαχανικά σε κάθε γεύμα. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα, τα οποία τα καθιστούν σημαντική τροφή που πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφική σου ρουτίνα.