ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το καλύτερο λαχανικό για να χάσεις λίπος από την κοιλιά

Pexels

Η προσπάθεια απώλειας κοιλιακού λίπους δεν είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να γίνει ακόμα και μια απογοητευτική διαδικασία. Για να χάσει κανείς κοιλιακό ή σπλαχνικό λίπος –ο επιβλαβής τύπος λίπους που κάθεται γύρω από τα κοιλιακά όργανα– απαιτείται μια σταθερή αλλαγή στον τρόπο ζωής και στις διατροφικές συνήθειες.

Τα λαχανικά, πολύτιμος σύμμαχος για να χάσεις λίπος από την κοιλιά

Το καλύτερο λαχανικό για να χάσεις λίπος από την κοιλιά Pexels

Η ενσωμάτωση περισσότερων φυτικών ινών και πρωτεϊνών, ο περιορισμός της κατανάλωσης τρανς λιπαρών και πρόσθετης ζάχαρης και η άσκηση σε τακτικό πρόγραμμα, είναι καθοριστικής σημασίας, προκειμένου να χάσεις, ή να αποτρέψεις τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία θαυματουργή τροφή που μπορεί να «εξαφανίσει» το σπλαχνικό λίπος. Είναι οι μικρές αλλαγές στη διατροφή και στη fitness ρουτίνα, που συμβάλλουν σε έναν πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το κάνεις αυτό, είναι να ενσωματώσεις περισσότερα λαχανικά σε κάθε γεύμα.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα, τα οποία τα καθιστούν σημαντική τροφή που πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφική σου ρουτίνα. Και ενώ πολλά είναι τα λαχανικά που βοηθάνε στην καύση του λίπους, ένα συγκεκριμένο έρχεται στην κορυφή, όταν μιλάμε για κοιλιακό λίπος.

Το #1 λαχανικό που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου τόσο για απώλεια βάρους, αλλά και για να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά, είναι το σπανάκι. Είναι ένα λαχανικό γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, γεγονός που το καθιστά πολύ θρεπτικό και υγιεινό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν συνδεθεί με τη συρρίκνωση του λίπους στην κοιλιά.

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που σε βοηθούν να χάσεις λίπος από την κοιλιά

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού που έχει το σπανάκι, είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, ενώ έχει λίγες θερμίδες, είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες. Η κατανάλωση φυτικών ινών σε βοηθά να αισθάνεσαι χορτάτη και αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής. Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στην πέψη και την απορρόφηση των τροφών, κάτι που θα σε κάνει να διατηρήσεις τον μεταβολισμό σου υπό έλεγχο.

Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνη

Μαζί με την υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, το σπανάκι είναι επίσης γεμάτο με πρωτεΐνη. Και προκειμένου να παίρνεις το maximum αυτής της πρωτεΐνης, ορισμένοι συνιστούν να το τρως μαγειρεμένο. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι ισούται με περίπου 5 γραμμάρια πρωτεΐνης, την ίδια στιγμή που ένα φλιτζάνι ωμό σπανάκι δίνει περίπου 1 γραμμάριο.

Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σπανάκι, σε βοηθά να μειώσεις το λίπος, να χτίσεις άπαχους μυς και να αισθάνεσαι χορτάτη, ακριβώς όπως οι φυτικές ίνες. Η εκπλήρωση των πρωτεϊνικών σου στόχων για την ημέρα είναι πολύ σημαντική για τη συρρίκνωση του κοιλιακού λίπους και το σπανάκι σε βοηθά να τους πετύχεις.

Συνδύασε το σπανάκι με τα καλύτερα ζυμαρικά που σε βοηθούν επίσης να χάσεις λίπος από την κοιλιά.