TO THE POINTE

Με αυτό τo πρόγραμμα θα γραμμώσεις τους κοιλιακούς σου, χωρίς να κάνεις ούτε ένα ροκάνισμα

Η Δήμητρα Ζαχοπούλου σου δείχνει τις 4 ασκήσεις για γραμμωμένους κοιλιακούς, χωρίς ροκανίσματα. 24MEDIA Χρήστος Πανάγος

Το να καταφέρεις να χάσεις λίπος από την κοιλιά και να αποκτήσεις γραμμωμένους κοιλιακούς, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί ώρες προπονήσεων και φυσικά σωστή διατροφή.

Με εντατική άσκηση και σωστά προγράμματα, όμως, θα καταφέρεις να δεις τους κοιλιακούς σου να κάνουν την εμφάνισή τους. Αφού σου έδειξα το αγαπημένο μου workout για μέση-δαχτυλίδι και τις 4 θαυματουργές ασκήσεις κοιλιακών για επίπεδη κοιλιά, ήρθε η ώρα να μάθεις το πρόγραμμα που ακολουθώ όταν θέλω να γυμνάσω άψογα τους κοιλιακούς μου χωρίς να κάνω ούτε ένα ροκάνισμα.

Αν μισείς, λοιπόν, τα ροκανίσματα το παρακάτω workout θα γίνει το αγαπημένο σου:

1η άσκηση

Κάθισε στο χαλάκι και τέντωσε τα πόδια σου μπροστά σε εξωστροφή.  Ίσιωσε καλά τον κορμό σου και τραβά την κοιλιά σου προς τα πάνω και προς τα μέσα. Τα χέρια σου θα πρέπει να είναι δίπλα στη λεκάνη σου και να ακουμπούν στο πάτωμα. Τραβώντας ακόμα πιο ψηλά και κρατώντας ίσια την πλάτη σου, βάλε δύναμη στην κοιλιά σου και σήκωσε το πόδι όπως είναι σε εξωστροφη, όσο μπορείς πιο ψηλά, χωρίς να χαλάσεις καθόλου τη στάση του κορμού σου. Μην ανησυχείς αν δεν σηκώνεται πολύ ψηλά το πόδι σου, είναι φυσιολογικό, αρκεί να σηκωθεί έστω ένα χιλιοστό. Κατέβασε ξανά το πόδι σου στην αρχική του θέση. Σε αυτήν την άσκηση δουλεύει επίσης ο τετρακέφαλος του ποδιού σου που μετά από κάποιες επαναλήψεις θα νιώσεις να «καίει».

2η άσκηση

Μείνε στην ίδια θέση και φέρε τώρα τα χέρια σου πίσω σου, με τους αγκώνες σου να κοιτούν προς τα πίσω. Ρίξε τον κορμό σου πίσω μέχρι εκεί που οι αγκώνες σου θα λυγίσουν περίπου 45 μοίρες. Βάλε δύναμη στα χέρια και στην κοιλιά σου και τέντωσε τα χέρια σου σηκώνοντας το ένα σου πόδι. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση κατεβάζοντας το πόδι σου και ρίχνοντας πάλι το βάρος σου πίσω στα χέρια σου. Σε αυτήν την άσκηση εκτός από κοιλιά θα γυμνάσεις τα πόδια, αλλά και τα χέρια σου.

3η άσκηση

Συνεχίζεις από την ίδια θέση. Τα χέρια σου όμως είναι ψηλά στρογγυλά, με τους αγκώνες να κοιτούν προς τα έξω και τους ώμους σου καλά κάτω. Σήκωσε το πόδι σου, σφίγγοντας την κοιλιά σου και κάνε μια ελαφριά περιστροφή με σταθερή λεκάνη φέρνοντας το αντίθετο χέρι σου προς το πόδι σου. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση κρατώντας πάντα την πλάτη σου και τη μέση σου ίσια.

4η άσκηση

Ρίξε πάλι το βάρος του σώματός σου πίσω στα χέρια σου, λυγίζοντάς τα. Σφίγγοντας την κοιλιά σου φέρε ταυτόχρονα τα δυο σου πόδια μαζί προς την κοιλιά, πιέζοντας και τεντώνοντας τα χέρια σου ώστε να έρθεις όσο πιο κοντά μπορείς στους μηρούς σου. Τα πέλματά σου πρέπει να είναι point και σου προτείνω να φοράς κάλτσες, ώστε να γλιστρούν πάνω στην επιφάνεια τους στρώματός σου.

*Εκτέλεσε την κάθε άσκηση για 16 επαναλήψεις και επανάλαβε το workout άλλες δύο φορές. Καλή προπόνηση.

Love,

Δήμητρα

Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου: