TO THE POINTE

4 ασκήσεις για μέση-δαχτυλίδι

Η Δήμητρα Ζαχοπούλου σου δείχνει τις 4 ασκήσεις για μέση-δαχτυλίδι 24MEDIA Χρήστος Πανάγος

Μέση-δαχτυλίδι, αδύνατη μέση, μέση μπαλαρίνας. Όπως κι αν θέλεις να την ονομάσεις, εγώ είμαι εδώ για να σου δείξω τις ασκήσεις για να την αποκτήσεις.

Κακά τα ψέματα, τη μισή δουλειά την κάνει η διατροφή και την υπόλοιπη η γυμναστική. Προσπάθησε να ακολουθείς ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής πλούσιο σε λαχανικά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και καλά λίπη. Πίνε άφθονο νερό (στόχος σου τα 2 λίτρα τη μέρα) και φυσικά βάλε την άσκηση στη ζωή σου.

Ακολουθώντας το παρακάτω workout τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, θα δεις πως σύντομα θα χάσεις πόντους από τη μέση σου.

Πάτα play στο παραπάνω βίντεο και ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες μου. Καλή προπόνηση!

1η άσκηση

Kάθισε στο χαλάκι γυμναστικής και φέρε το ένα σου πόδι μπροστά λυγισμένο με το γόνατο να σχηματίζει 90 μοίρες. Το άλλο σου πόδι θα πρέπει να βρίσκεται πίσω, πάλι σε ορθή γωνία. Φέρε τα χέρια σου μπροστά και ρίξε όλο το βάρος σου στο μπροστινό σου πόδι και στα χέρια σου. Σήκωσε το πίσω πόδι διατηρώντας την ορθή γωνία του γονάτου σου όσο πιο ψηλά μπορείς και κατέβασε ξανά.

2η άσκηση

Παράμεινε στην ίδια θέση και σήκωσε με τον ίδιο τρόπο το πόδι πίσω σου. Στηριζόμενη στον ένα σου γοφό, σφίξε καλά την κοιλιά σου και φέρε το πόδι σου μπροστά, προσέχοντας να είναι πάντα σε 90 μοίρες. Γυρνώντας το πόδι σου από οριζόντια κάθετα, το γόνατο θα πρέπει να κοιτά στο ταβάνι.

Για να επιστρέψεις στην αρχική θέση, μετάφερε πάλι το βάρος σου στον γοφό του ποδιού που είναι κάτω και γύρισε με σφιχτή κοιλιά το πόδι πίσω στην αρχική του θέση, γυρνώντας το από κάθετα οριζόντια σε ορθή γωνία χωρίς να ακουμπήσει καθόλου κάτω σε όλη τη διάρκεια της άσκησης.

3η άσκηση

Φέρε το σώμα σου στη θέση σανίδα στο πλάι, τεντώνοντας τα πόδια σου και λυγίζοντας τον αγκώνα σου, ο οποίος θα πρέπει να είναι ακριβώς κάτω από τον ώμο σου. Σήκωσε τη λεκάνη σου ψηλά τραβώντας την κοιλιά σου προς τα μέσα και φέρνοντας το άλλο χέρι στη μέση σου. Στη συνέχεια κάνε μικρές, συνεχόμενες πιέσεις προς τα πάνω.

4η άσκηση

Γύρισε στη θέση της σανίδας στηριζόμενη στους αγκώνες σου, προσέχοντας πάλι οι ώμοι σου να είναι ακριβώς πάνω από τους αγκώνες σου. Πρόσεχε ο κορμός σου να είναι σε μια ευθεία χωρίς να ρίχνεις τη λεκάνη σου προς τα κάτω και να σπας τη μέση σου.

Αφού πάρεις τη σωστή θέση σανίδας σήκωσε λίγο και στρίψε τη λεκάνη σου στο πλάι προσέχοντας να μην χαλάσεις τη θέση αγκώνα-ώμου. Επίστρεψε στη θέση της σανίδας και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στρίψε τη λεκάνη σου από την άλλη πλευρά. Εκτέλεσε αυτήν την άσκηση όσο πιο γρήγορα μπορείς, εναλλάξ.

Εκτέλεσε την κάθε άσκηση για 20 επαναλήψεις και επανάλαβε το workout άλλες δύο φορές. Καλή επιτυχία!

Love,

Δήμητρα

Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου: