TO THE POINTE

5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στον καναπέ (όσο βλέπεις τηλεόραση)

24MEDIA Χρήστος Πανάγος

Ο κορονοϊός χτύπησε και τη δική μας χώρα και η αλήθεια είναι πως ο πανικός που επικρατεί δεν βοηθά καθόλου να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να παραμείνουμε ψύχραιμες.

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής (από το σωστό πλύσιμο των χεριών και τη χρήση αντισηπτικού, μέχρι το αυτονόητο ότι δεν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε στην παλάμη μας) μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά.

Φυσικά σπουδαίο ρόλο διαδραματίζει τόσο η διατροφή μας (ναι, υπάρχουν τροφές που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας), όσο και η άσκηση που βοηθά στην καλή διατήρηση ενός δυνατού οργανισμού. Εξίσου ευεργετική είναι και στην ψυχολογία μας, καθώς μειώνει τα επίπεδα στρες.

Και θα εστιάσω στη γυμναστική. Η λύση για να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση όλο αυτό το διάστημα που αποφεύγεις τα μέρη με συνωστισμό, είναι να ακολουθήσεις μόνη σου στο σπίτι τις ασκήσεις που σου προτείνω. Στο blog μου ”To The Pointe” θα βρεις ασκήσεις για όλες τις μυικές ομάδες.

Το σημερινό μενού μας έχει total body workout με τη βοήθεια του καναπέ σου. Ναι, αυτές τις ασκήσεις μπορείς να τις κάνεις ακόμη κι όταν βλέπεις τηλεόραση. Πάτα play και έφυγες:

1η άσκηση

Ξάπλωσε στο πλάι με τα πόδια τεντωμένα και στήριξε το κεφάλι στο χέρι σου. Το άλλο χέρι σου φέρε το μπροστά από την κοιλιά σου, ακριβώς στον καναπέ για να έχεις καλύτερη ισορροπία. Σήκωσε το πόδι σου παράλληλο με το γόνατό σου (δηλαδή να κοιτάει μπροστά) και σφίγγοντας καλά την κοιλιά σου κατέβασε στην αρχική σου θέση.

2η άσκηση

Ξάπλωσε και φέρε τα πόδια σου λυγισμένα παράλληλα και στο άνοιγμα της λεκάνης. Σήκωσε ψηλά τη λεκάνη σου σφίγγοντας καλά τους γλουτούς σου και στη συνέχεια κατέβα σιγά-σιγά ακουμπώντας σπόνδυλο-σπόνδυλο μέχρι να ακουμπήσεις τη λεκάνη σου τελείως κάτω.

3η άσκηση

Μείνε στην ίδια θέση και φέρε εναλλάξ τα γόνατα στο στήθος σου σφίγγοντας καλά την κοιλιά σου και προσέχοντας να μην σηκώνεται η μέση σου.

4η άσκηση

Στήριξε τα χέρια σου στο μπράτσο του καναπέ και σήκωσε τη λεκάνη σου ψηλά. Τα πόδια σου πρέπει να είναι λυγισμένα και παράλληλα στο άνοιγμα της λεκάνης. Οι καρποί σου πρέπει να είναι ακριβώς κάτω από τους ώμους σου. Κρατώντας τη λεκάνη σου όσο πιο ψηλά μπορείς λύγισε τους αγκώνες σου και σφίγγοντας τους γλουτούς σου τέντωσε πάλι τα χέρια σου και επίστρεψε στην αρχική σου θέση.

5η άσκηση

Παραμένοντας στην ίδια θέση, σφίξε την κοιλιά σου και σήκωσε το ένα σου πόδι στο ύψος του άλλου σου γονάτου. Κρατώντας τη λεκάνη σου ψηλά και ανεβοκατέβασε το πόδι έχοντας τον κορμό σου σταθερό.

*Εκτέλεσε την κάθε άσκηση για 16 επαναλήψεις και επανάλαβε το workout άλλες δύο φορές.

 

Love (and health),

Δήμητρα

Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου: