ΥΓΕΙΑ

DIY αντισηπτικό gel χεριών: Τα απλά βήματα για να το φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι

Η έξαρση του κορονοϊού Covid-19 έχει κάνει ανάρπαστα τόσο το αντισηπτικό gel χεριών, όσο και τα αντισηπτικά μαντηλάκια. Ασχολίαστη θα θέλαμε να αφήσουμε την αισχροκέρδεια που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με τις χειρουργικές μάσκες και  τα αντισηπτικά προϊόντα, αλλά ΑΛΛΑ.

Ακριβώς επειδή η κατάσταση πια με τον κορονοϊό έχει ξεφύγει και επειδή θέλουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς, ανεξαρτήτως διαθεσιμότητάς τους στα φαρμακεία και τα supermarkets, ψάξαμε και σου βρήκαμε σπιτική συνταγή, για να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι το δικό σου ισχυρό αντισηπτικό.

Το βασικότερο συστατικό που θα διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα του αντισηπτικού δεν είναι άλλο από την αλκοόλη, δηλαδή το οινόπνευμα. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η αλκοόλη θα πρέπει να καταλαμβάνει τουλάχιστον το 60% του προϊόντος.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνει και σωστή επιλογή των αιθέριων ελαίων. To tea tree, η λεβάντα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το γαρίφαλο έχουν αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Επομένως καλό είναι να προτιμήσεις ένα ή περισσότερα από αυτά.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι θα χρειαστούμε για το DIY αντισηπτικό gel χεριών:

Συστατικά

⅔ κούπας οινόπνευμα 95°
⅓ κούπας gel aloe vera
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου (επιλέγεις ανάμεσα σε λεβάντα, θυμάρι, δεντρολίβανο και γαρίφαλο)
Καθαρό μπουκαλάκι από υγρό σαπούνι, με αντλία
Μικρό χωνί

Διαδικασία

Αναμειγνύεις όλα μαζί τα συστατικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν θέλεις να διαλυθεί ακόμα περισσότερο το αντισηπτικό gel, προσθέτεις λίγο αποσταγμένο νερό. Με ένα μικρό χωνί μεταφέρεις το μείγμα στο μπουκάλι με την αντλία.

Έτοιμο το σπιτικό αντισηπτικό gel χεριών.

*Φυσικά μην ξεχνάς τη σπουδαιότητα του σωστού πλυσίματος των χεριών σου. Plus: εκπαιδεύσου να μην ακουμπάς ΚΑΘΟΛΟΥ το πρόσωπό σου.