ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Τα απαραίτητα της βάπτισης

Το Weddingplan.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr σας δίνουν tips και συμβουλές για την ωραιότερη μέρα της ζωής σας.

Έφτασε λοιπόν και η στιγμή να βαπτίσετε το μικρό σας αγγελούδι. Τα πράγμα δεν είναι και τόσο δύσκολα όπως πιθανότατα πιστεύετε, χρειάζεται όμως μια πολύ καλή οργάνωση και τα απαραίτητα αξεσουάρ. Σίγουρα αυτό που θα διοργανώσετε θέλετε να μοιάζει ιδανικό και να παραμείνει χαραγμένο στις μνήμες όλων σας των προσκεκλημένων> Σκέφτεστε ήδη πως θα ντυθείτε και το θέμα της βάπτισης, όμως θα σας λέγαμε καλύτερα πως το να ξεκινήσετε από τα βασικά αποτελεί τη νούμερο ένα λύση. Ποια λοιπόν τα απαραίτητα για να διεξαχθεί μια βάπτιση; Εδώ σας τα έχουμε όλα. Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε!

Αφού λοιπόν επιλέξετε το όνομα του παιδιού, τους νονούς και σαφώς κλείσετε εκκλησία, όλα τα παρακάτω είναι τα απαραίτητα που συνθέτουν μια σωστή διοργάνωση για τη βάπτισή σας.

Προσκλητήρια

Φτιάξτε τη λίστα με τους καλεσμένους σας και βγείτε μια βόλτα στην αγορά για την αναζήτηση ενός προσκλητηρίου που να σας αντιπροσωπεύει. Η ποικιλία που θα βρείτε θα σας εντυπωσιάσει. Στείλτε τα περίπου 3 εβδομάδες πριν τη βάφτιση και ενημερώστε τους προσκεκλημένους σας και για το τραπέζι, ώστε να κανονίσουν το πρόγραμμά τους. Στην περίπτωση μάλιστα που η βάπτιση διεξαχθεί εκτός του τόπου που μένετε θα ήταν καλό να αποστείλετε στους καλεσμένους σας τα προσκλητήρια πολύ νωρίτερα.

Βαφτιστικό κουτί

Εδώ λοιπόν είναι η ώρα του νονού! Αγοράστε ένα μεγάλο κουτί για να βάλετε μέσα τα ρουχαλάκια κι όλα τα αξεσουάρ του μικρού νεοφώτιστου. Προτιμήστε ένα όμορφο μπαουλάκι το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει μετά και ως χώρος αποθήκευσης ή ως διακοσμητικό. Όσο για το περιεχόμενό του, διαλέξτε ρουχαλάκια για το βαφτιστήρι σας από μια μεγάλη γκάμα σχεδίων και υφασμάτων. Ανάλογα με την εποχή, συνολάκια από λινό, δαντέλα, βελούδο, βαμβάκι ή μετάξι σε σχέδια κλασικά ή μοντέρνα θα σας εντυπωσιάσουν. Τα καλτσάκια του καλό είναι να είναι βαμβακερά και να μην έχουν σφιχτά λάστιχα για να μην το ενοχλούν. Δείξτε προσοχή και στα παπουτσάκια του, τα οποία πρέπει να είναι ανατομικά και ίσως λίγο μεγαλύτερα για να μπορεί να τα φορέσει και μετά τη βάφτιση σε κάποια άλλη περίσταση. Ολοκληρώστε την κουκλίστικη εμφάνιση μ’ ένα χαριτωμένο καπελάκι στο σωστό μέγεθος, που να πιάνεται με κορδονάκι για να μην του πέφτει. Μέσα στο κουτί θα βάλετε επίσης τα λαδόπανα και τις πετσέτες, δηλαδή τα εσώρουχα (βαμβακερά ή μεταξωτά) που θα φορέσει το μικρούλι για να απορροφήσουν το λάδι του μυστηρίου και δύο πετσέτες, μία μεγάλη για το μωρό και μία μικρή για τα χέρια του ιερέα. Το πακέτο ολοκληρώνεται με το λάδι και το σαπούνι.

Σταυρός

Στις υποχρεώσεις του νονού ανήκει και ο σταυρός. Κι εδώ, γονείς και νονοί, πρέπει να επιστρατεύσετε το καλό σας γούστο, γιατί ο σταυρός θα μείνει για μια ζωή. Διαλέξτε κάτι κομψό και απέριττο και χαράξτε αν θέλετε κάτι στο πίσω μέρος του, όπως την ημερομηνία της βάφτισης.

Μαρτυρικά

Τα μαρτυρικά τα παίρνουν και αυτά οι νονοί και, όπως λέει και το όνομά τους, «μαρτυρούν» το μυστήριο, καθώς καρφιτσώνονται στο πέτο των μαρτύρων. Συνηθίζονται αυτά στο σχήμα του σταυρού, όμως αν θέλετε κάτι διαφορετικό η αγορά θα καλύψει τις ανάγκες σας

Λαμπάδα

Διαλέξτε μια λαμπάδα που να ταιριάζει με τα ρουχαλάκια του μωρού. Τυλίξτε τη με το ίδιο ύφασμα με αυτό των βαφτιστικών και στολίστε τη με τα λουλούδια που θα στολίζουν και την εκκλησία. Το αποτέλεσμα θα είναι όμορφο, κομψό και αρμονικό με το χώρο.

Μπομπονιέρες

Εδώ κι αν θα βρείτε ποικιλία για όλα τα γούστα! Η τιμή τους ξεκινά από περίπου 1 ευρώ. Υπάρχουν μπομπονιέρες από διάφορα υφάσματα και σε αμέτρητα σχέδια: πουγκιά, παιχνίδια, κορνίζες, κουτάκια κλπ. Μπορείτε ακόμα να τις φτιάξετε και μόνοι σας, αρκεί να έχετε λίγο περισσότερο χρόνο και διάθεση. Ο αριθμός των κουφέτων που θα βάλετε μέσα είναι κατά παράδοση μονός. Μόνο υπολογίστε να έχετε αρκετές περισσότερες από τον αριθμό των προσκεκλημένων σας, γιατί σίγουρα θα χρειαστεί να δώσετε και τις επόμενες μέρες σε όσους δεν παρευρέθηκαν στο μυστήριο.

Διάβασε ακόμα στο Weddingplan.gr:

Κουτί & Λαμπάδα Βάπτισης by Jennifer’s

Χτενίσματα για βάπτιση

Βάπτιση στο τιμόνι