FEMALE TALK

Billie Eilish: «Συνειδητοποίησα ότι ήθελα το πρόσωπό μου σε ένα αιδοίο»

© 2023 Jae C. Hong/AP IMAGES

Σε μια νέα συνέντευξη στο μουσικό περιοδικό, Rolling Stone, η Billie Eilish μίλησε για τα πάντα, από το επερχόμενο νέο της άλμπουμ, μέχρι τη σεξουαλικότητά της.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Billie Eilish ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το 3ο της άλμπουμ, Hit Me Hard and Soft, στις 17 Μαΐου. Δεν θα κυκλοφορήσει κανένα σινγκλ πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ, αλλά στο Coachella, τραγούδησε ένα απόσπασμα από ένα ιδιαίτερο τραγούδι, το Lunch, το οποίο αναφέρεται σε μία ερωτική πράξη με κοπέλα.

Στην συνέντευξη με το περιοδικό Rolling Stone είπε η ίδια ότι το τραγούδι «ήταν στην πραγματικότητα μέρος αυτού που με βοήθησε να γίνω αυτό που είμαι». Είπε στο περιοδικό ότι έγραψε μέρος του τραγουδιού, πριν ακόμα βρεθεί ερωτικά με μια γυναίκα. Όπως ανέφερε ερωτευόταν κορίτσια όλη της τη ζωή. «Αλλά δεν καταλάβαινα – μέχρι πέρυσι – που συνειδητοποίησα ότι ήθελα το πρόσωπό μου σε ένα αιδοίο», είπε. Η ερμηνεύτρια εξέφρασε επίσης κάποια απογοήτευση, για το ότι η σεξουαλικότητά της έγινε θέμα συζήτησης, κάτι που δεν είχε ποτέ σκοπό.

«Ξαφνικά όλος ο κόσμος αποφάσισε ποια είμαι και δεν μπορούσα να πω τίποτα, ούτε να το ελέγξω» είπε χαρακτηριστικά η Billie Eilish. «Κανείς δεν πρέπει να πιέζεται να είναι το ένα ή το άλλο πράγμα και νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ετικέτες σχετικά με τα θέλω. Φίλε, έχω γνωρίσει ανθρώπους που δεν ξέρουν τη σεξουαλικότητά τους, ή που δεν αισθάνονται άνετα με αυτήν, μέχρι να κλείσουν τα 40, 50, 60. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να βρεις τον εαυτό σου, και νομίζω ότι είναι πραγματικά άδικο, ο τρόπος που το διαδίκτυο σε εκφοβίζει, για να μιλήσεις για το ποιος είσαι και τι είσαι».

Η Billie Eilish αποσυμπιέζεται με σεξ

Στην συνέχεια όταν το Rolling Stone τη ρώτησε τι κάνει για να αποσυμπιεστεί, εκείνη απάντησε «Σεξ» και συμπλήρωσε «κυριολεκτικά το αγαπημένο μου θέμα». «Οι άνθρωποι νιώθουν τόσο άβολα να μιλούν γι’ αυτό και νιώθουν περίεργα, όταν οι γυναίκες είναι πολύ άνετες με τη σεξουαλικότητά τους και μιλούν για αυτήν», είπε. «Νομίζουν ότι είναι πολύ κακοπροαίρετο να μιλάμε γι’ αυτό και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να αλλάξει».

Η σπουδαία ερμηνεύτρια αποθέωσε τη σημασία του αυνανισμού, καθώς το θεωρεί ως τη μέγιστη αγάπη προς τον εαυτό μας. Αναλυτικότερα, είπε: «Είναι ένα τεράστιο, τεράστιο μέρος της ζωής μου και μια τεράστια, τεράστια βοήθεια για μένα». Η ίδια προσθέτει με αυτοπεποίθηση: «Οι άνθρωποι πρέπει να το παίζουν, φίλε. Δεν μπορώ να το τονίσω πιο καθαρά, ως κάποια με ακραία θέματα σώματος και δυσμορφία, τα οποία κουβαλούσα σε όλη μου τη ζωή».

Οδηγίες αυνανισμού από τη «δόκτωρ» Billie Eilish

Ενώ η τραγουδίστρια αστειεύεται λέγοντας ότι «θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό», είναι ειλικρινής και ξεκάθαρη ως προς το γιατί τον βρίσκει τόσο ικανοποιητικό – και σίγουρα δεν χρειάζεται να ντρέπεται γι’ αυτό. Επίσης, συμβούλεψε σχετικά με τον αυνανισμό ότι της αρέσει να το κάνει μπροστά στον καθρέφτη, καθώς είναι «καυτό» και προάγει μια «ωμή, βαθιά σύνδεση» με τον εαυτό της, επιτρέποντάς της να κρατήσει «μια αγάπη για το σώμα μου που δεν είχα πραγματικά ποτέ».

Και συμβούλεψε: «Πρέπει να πω ότι το να κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να σκέφτεσαι “είμαι πολύ καλά αυτή τη στιγμή” είναι πολύ βοηθητικό. Μπορείς να κατασκευάσεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι για να βεβαιωθείς ότι δείχνεις καλά».

«Μπορείς να κάνεις το φως πολύ χαμηλό, μπορείς να φορέσεις ένα συγκεκριμένο ρούχο ή μια συγκεκριμένη θέση που είναι πιο κολακευτική. Έχω μάθει ότι το να κοιτάζω τον εαυτό μου και να βλέπω τον εαυτό μου να νιώθει ευχαρίστηση ήταν μια εξαιρετική βοήθεια στο να αγαπώ τον εαυτό μου, να τον αποδέχομαι και να νιώθω δυνατή και άνετη».

Η τραγουδίστρια υπαινίσσεται την έλξη της για τις γυναίκες εδώ και χρόνια, αλλά μόλις πρόσφατα άρχισε να μιλά για αυτό ξεκάθαρα. Σε μια συνέντευξη του Νοεμβρίου στο Variety, η Billie Eilish είπε ότι «ελκόταν σωματικά» από τις γυναίκες, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που μίλησε δημόσια για τη σεξουαλικότητά της.