SEX

Πες μου πόσο σεξ κάνεις, να σου πω αν είσαι πραγματικά ευτυχισμένη

Όσο κι αν αγαπιέστε με τον σύντροφό σου, το σεξ και οι διαφορετικές ανάγκες σας στον τομέα αυτό μπορούν (και καλά κάνουν δηλαδή) να σας χωρίσουν. Δεν είναι ότι είμαστε έρμαια της σάρκας, αλλά εκείνες οι πολύ προσωπικές στιγμές που είστε ένα με το άλλο σου μισό, είναι καθοριστικές για την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής της σχέσης σας.

Κάθε φορά που η επιστήμη προσπάθησε με έρευνες, τεστ και δείγματα πληθυσμού να βρει τη χρυσή τομή στην ιδανική συχνότητα που πρέπει ένα ζευγάρι να “συναντιέται ερωτικά” τα αποτελέσματα διέφεραν σημαντικά.

Τα τελευταία νέα που είχαμε ήταν από μια έρευνα στην οποία το δείγμα μελέτης ήταν 30000 Αμερικάνοι σε χρονικό διάστημα 40 ετών. Δυνατό ποσοστό δε μπορείς να πεις. Το αποτέλεσμα ήταν πως ο αριθμός “μία” (φορά την εβδομάδα) είναι μάλλον ο ιδανικός, αφού τα ζευγάρια που συνευρίσκονται περισσότερες φορές εβδομαδιαίως, δεν είναι απαραίτητα πιο ικανοποιημένα. Βέβαια, σε μια έρευνα του 2014 τα ευρήματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Σύμφωνα με τους 15000 ανθρώπους που συμμετείχαν, όσοι έκαναν σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ήταν πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που εξασκούσαν το άθλημα μία ή λιγότερες φορές.

Ωραία όλ’ αυτά, αλλά η πραγματικότητα που θα οδηγήσει το κρεβάτι σου στον παράδεισο και τη σχέση σου στην ευτυχία απέχει πολύ από επιστημονικά ευρήματα και γκάλοπ.

Η αλήθεια φυσικά είναι ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος για το πόσες φορές σεξ θα σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένη ή θα “κλειδώσουν” την μακροβιότητα της σχέσης σου. Όταν περάσει ο πρώτος καιρός του πάθους που οι οργασμοί νιώθεις πως τείνουν να αντικαταστήσουν το οξυγόνο σου, θα δεις πως η όρεξή σου για σεξ, φθίνει. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και δε σημαίνει ότι δε θες αρκετά τον σύντροφό σου.

Αν βέβαια η δική σου λίμπιντο είναι στα ύψη και του συντρόφου σου στα τάρταρα, έχουμε πρόβλημα. Η λύση μπορεί να βρίσκεται όμως όχι στη συχνότητα της σεξουαλικής πράξης, αλλά στην ποιότητά και την ποικιλία της. Αυτό σημαίνει πως ίσως αντί για περισσότερο σεξ, πρέπει να σκεφτείς να δοκιμάσεις το διαφορετικό σεξ. Νέες στάσεις, τεχνικές, αλλαγή περιβάλλοντος, role playing, sex toys και ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Το θέμα είναι να κάνετε αξιόλογο σεξ, όχι απλά να κάνετε σεξ. Η ρουτίνα στις ερωτικές συνευρέσεις των ζευγαριών έρχεται χωρίς να το καταλαβαίνει κανένας από τους δύο καμια φορά και τελικά καταλήγουν να επαναλαμβάνουν ακριβώς τις ίδιες κινήσεις κάθε φορά που ξαπλώνουν παρέα. Ε πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι να ξέρεις που ακριβώς θα βάλει το χέρι του ο σύντροφός σου μέσα στα επόμενα δύο λεπτά;

Όπως και να ‘χει μην ανησυχείς αν δεν τα βρίσκετε ποσοτικά. Το χωρισμό πολλοί φοβήθηκαν, τη συζήτηση κανείς. Μπορεί να νομίζεις πως είναι ταμπού (εντάξει είναι λίγο), αλλά αν δεν το πεις τα πράγματα μπορούν μόνο να γίνουν χειρότερα. Μίλα, πες πώς νιώθεις, εξήγησε αυτό που θες και – αν όντως θέλει να είναι μαζί σου – θα βρείτε τη λύση εντός, εκτός και επί τ’ αυτά του κρεβατιού.