ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS

Τα 3 φρούτα που πρέπει να τρως το πρωί αν θες να χάσεις βάρος

Pexels

Αρκετές μελέτες έχουν βρει ότι η αύξηση της καθημερινής κατανάλωσης ολόκληρων φρούτων, συνδέεται αντιστρόφως με την αύξηση βάρους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερα φρούτα καταναλώνεις, τόσο λιγότερα κιλά μπορεί να πάρεις.

Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι η κατανάλωση ολόκληρων φρούτων, μειώνει την πιθανότητα μακροχρόνιας αύξησης βάρους στους ενήλικες, περιορίζοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων. Ορισμένα θρεπτικά συστατικά στα φρούτα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Ε και C σχετίζονται με μειωμένη αύξηση λίπους και λιγότερο κοιλιακό λίπος. Τα αντιοξειδωτικά στα φρούτα που ονομάζονται πολυφαινόλες, συνδέονται επίσης με μειωμένη αύξηση λίπους. Τέλος, οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά στα φρούτα, έχει αποδειχθεί ότι μετατοπίζουν τη σύνθεση των μικροβίων στο έντερο, με τρόπους που μπορεί να προστατεύουν από την παχυσαρκία.

Οι ειδικοί επιμένουν ότι πρέπει να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα πρωινό γεμάτο σε θρεπτικά συστατικά, που ενισχύουν τόσο την υγεία του οργανισμού, όσο και τους στόχους για απώλεια βάρους. Ποια είναι λοιπόν τα φρούτα που θα πρέπει να συμπεριλάβεις στο πρωινό σου για να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος;

Μπανάνες

Υψηλές σε φυτικές ίνες, αλλά χαμηλές σε θερμίδες, οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί των δημητριακών με πρόσθετα ζάχαρης στο πρωινό σου, για να ικανοποιήσεις την όρεξη σου για γλυκό το πρωί. Μια μέτρια μπανάνα έχει λίγο περισσότερες από 100 θερμίδες, αλλά περιέχει 3 γραμμάρια διαιτητικών ινών, ικανοποιώντας έως και το 12% των ημερήσιων αναγκών σου σε φυτικές ίνες με μία δόση. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών από φρούτα και λαχανικά σχετίζεται με αυξημένη απώλεια βάρους.

Γκρέιπφρουτ

Τα γκρέιπφρουτ είναι ένα δημοφιλές φρούτο όταν μιλάμε για δίαιτες και προγράμματα απώλειας βάρους. Εκτός από το ότι είναι χαμηλά σε θερμίδες, τα γκρέιπφρουτ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες. Το γκρέιπφρουτ περιέχει επίσης μια ένωση που ονομάζεται ναρινγίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει την αύξηση του σωματικού βάρους και αυξάνει τον μεταβολισμό του λίπους. Έρευνες επίσης, έχουν δείξει ότι η ημερήσια κατανάλωση γκρέιπφρουτ, συμβάλλει στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη, καθώς ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Τα καλύτερα φρούτα για πρωινό αν θες να χάσεις βάρος: Ακτινίδια

Υψηλά σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και κάλιο, τα ακτινίδια προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θρεπτικό προφίλ στη διατροφή σου. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών: Mόνο ένα φλιτζάνι (177 γραμμάρια) παρέχει έως και 21% των ημερήσιων αναγκών σου. Επιπλέον, τα ακτινίδια περιέχουν έναν συγκεκριμένο τύπο φυτικών ινών, που ονομάζεται πηκτίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το αίσθημα πληρότητας, μειώνει την όρεξη και ενισχύει την απώλεια βάρους. Λειτουργούν επίσης ως φυσικό καθαρτικό, διεγείροντας την κίνηση του πεπτικού συστήματος.