Το εβδομαδιαίο σεξ λειτουργεί (και) σαν αντιγηραντικό

Αντίο κρέμες, αντίο μπότοξ, καλησπέρα στον έρωτα και τους αναστεναγμούς.

Το σεξ μπορεί να έχει μόνο θετική επίδραση στη ζωή, τη σχέση και την εμφάνισή σου. Ειδικά το τελευταίο, είναι κάτι που μπορείς να δεις αμέσως αν παρατηρήσεις πόσο λάμπει μια γυναίκα όταν έχει προηγηθεί ένας ή και περισσότερο οργασμοί το προηγούμενο βράδυ.    

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα όμως, δεν είναι μόνο προσωρινή αυτή η φρεσκάδα στο πρόσωπο που το προηγούμενο βράδυ έπαιρνε γκριμάτσες απόλαυσης και ηδονής, αλλά το σεξ μπορεί όντως να επιβραδύνει τη γήρανση.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, οι ερευνητές οι ερευνητές συνέκριναν το μήκος των προστατευτικών κλώνων DNA, που ονομάζονται τελομερή, από 129 μητέρες, οι οποίες βρίσκονται σε μονογαμικές σχέσεις.

Τα τελομερή είναι ένα αξιόπιστο μέτρο για την υγεία, καθώς μικραίνουν όσο μεγαλώνουμε, και όσο πιο μικρά είναι, τόσο πιθανότερο είναι να αναπτύξεις μια ασθένεια ή να πεθάνεις πρόωρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Tomás Cabeza de Baca του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Επίσης, αξιολόγησαν τη συνολική ικανοποίηση των γυναικών, τα αντιληπτά επίπεδα άγχους και τις καθημερινές αναφορές σχετικά με την υποστήριξη των συντρόφων τους, τις συγκρούσεις και την οικειότητα κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Αν και δεν υπήρχε συσχέτιση μεταξύ του μήκους του τελομερούς των μαμάδων και την υποστήριξη των συνεργατών ή την συνολική ικανοποίηση από τη σχέση, οι γυναίκες που ανέφεραν ότι είχαν σεξουαλική επαφή τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχαν σημαντικά μεγαλύτερα τελομερή.

Παρόλο που πρόκειται για αρκετά μικρό δείγμα, άρα και μια αρκετά αναξιόπιστη έρευνα, είναι πολύ πιθανό πως οι πιο υγιείς γυναίκες, είναι αυτές που είναι και πιο ενεργές σεξουαλικά. Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω μέχρι να έχουμε μια πιο έγκυρη έρευνα, είναι να κάνεις με τον σύντροφό σου σεξ όσο συχνότερα θέλετε και μπορείτε. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σας κάνει κακό.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ