Τα 8 σημάδια που μαρτυρούν ότι έχει το πάνω χέρι στη σχέση σας

Όταν στη σχέση υπάρχει κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τον άλλον, τότε τα πράγματα δεν είναι καλά.

Σε μια σχέση πάντα υπάρχει αυτός που γουστάρει τον άλλον λίγο περισσότερο και αυτός που νιώθει ένα τσικ καλύτερος του άλλου. Αυτά τα ζευγαρώματα ενίοτε δουλεύουν, κυρίως γιατί οι εμπλεκόμενοι αφήνουν στην άκρη τον εγωισμό τους και θέλουν όντως το καλό του συντρόφου τους. Yπάρχουν όμως και εκείνες που γίνονται αφόρητα τοξικές γιατί ο ένας από τους δύο πληγώνει συνειδητά τον σύντροφό του. Παρακάτω θα βρεις 8 σημάδια που αποδεικνύουν ότι ο φίλος σου έχει το πάνω χέρι και ότι ήρθε η ώρα να το αλλάξεις, αν όχι να πηγαίνεις.

1. Γίνεται πάντα το δικό του

Σε αυτή τη σχέση είστε ΔΥΟ άνθρωποι και ό,τι κάνετε σαν ζευγάρι καλό είναι να σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και όχι να πιέζεστε. Όταν, λοιπόν, γίνεται πάντα το δικό του, είτε μιλάμε για το πού θα φάτε- αν θα βγείτε- ποιος θα πάει τα σκουπίδια, τότε είσαι ΞΕΚΑΘΑΡΑ η ριγμένη της υπόθεσης.

2. Φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματά σου

Αν σκέφτεσαι πως λέγοντάς του τι αισθάνεσαι θα καταλήξετε να τσακώνεστε, τότε μάλλον (τι μάλλον δηλαδή, σίγουρα) κάτι δεν πάει καλά. Το να κρύβεις τα συναισθήματά σου και να καταπιέζεσαι γιατί φοβάσαι ότι θα σε παρεξηγήσει ή ότι θα εκνευριστεί είναι τρανταχτό σημάδι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν σου αξίζει.

3. Δεν λες ποτέ 'όχι' στο σεξ

Αυτό το σημάδι δεν είναι απαραίτητα κακό, αν φυσικά γίνεται επειδή το θέλεις ΕΣΥ και όχι εκείνος. Το σεξ είναι κάτι που πρέπει να απολαμβάνουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ σε μια σχέση και να μην γίνεται απλά και μόνο γιατί έχει όρεξη ο φίλος σου.

4. Κάνεις τα ΠΑΝΤΑ για αυτόν

Όλοι θέλουμε να φροντίζουμε τους συντρόφους μας, γιατί τους αγαπάμε αλλά δεν γίνεται να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ για αυτόν. Σε περίπτωση που μένετε μαζί και κάνεις όλες τις δουλειές, ενώ εκείνος σαν άλλος πασάς απλώνεται στον καναπέ και δεν κουνιέται, τότε ΠΡΟΦΑΝΩΣ πρέπει να κάνεις συζήτηση μαζί του.

5. Απολογείσαι μόνο εσύ

Δεν γίνεται να φταις εσύ πάντα για τους τσακωμούς ή τις παρεξηγήσεις στη σχέση σας, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και όχι να καταλήγεις να ζητάς πάντα εσύ συγνώμη.

6. Σε απειλεί ότι θα χωρίσετε

Όποτε τα πράγματα δυσκολεύουν, σε απειλεί. Καταρχάς αυτό και μόνο αξίζει να τον χωρίσεις ΠΡΟΧΤΕΣ. Ο ψυχολογικός πόλεμος στη σχέση είναι ένα είδος βίας, που σε αποδυναμώνει ενώ παράλληλα σε κρατάει εγκλωβισμένη στο πλευρό ενός ανθρώπου που δεν σε εκτιμάει και του αρέσει να σε μειώνει. Neeeeext.

7. Κρατάτε μυστικά ο ένας από τον άλλον

Αυτό γενικά δείχνει ότι δεν είστε καλά, αλλά ειδικά όταν εκείνος κρύβει πράγματα και δεν σου μιλάει ανοιχτά για το πού πάει και τι κάνει δείχνει ότι δεν σε υπολογίζει ιδιαίτερα. Με τη σειρά σου, αν εσύ κρύβεις πράγματα από εκείνον, μάλλον φοβάσαι ότι θα τον χάσεις ή ότι θα τσακωθείτε, πράγμα που επίσης δεν είναι καλό.

8. Τον αφήνεις να σου μιλάει άσχημα

Ξανά. Η λεκτική βία, όπως και ο ψυχολογικός πόλεμος είναι σοβαρά προβλήματα σε μια σχέση, καθώς ξεπερνάνε τα όρια των υγιών αντιπαραθέσεων. Δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει το πάνω χέρι στη σχέση σας και είναι σίγουρος πως ότι και αν σου πει, όπως και να σε χαρακτηρίσει, εσύ θα μείνεις στο πλευρό του. Enough. Πάμε για άλλα.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ