ΖΕΥΓΑΡΙΑ

8 τρόποι για να επιβιώσεις μετά από ένα χωρισμό

Ήσουν στη ζωή του κάτι σαν θρησκεία αλλά τελικά το αίσθημα κατέληξε σε ιεροσυλία. Καλά περάσατε αλλά η σχέση δεν πήγαινε παρακάτω. Χωρίσατε. Βγαίνεις, κάνεις χειραψία και δηλώνεις ελεύθερη. Δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή όλα είναι φρέσκα και τα βλέπεις μαύρα κι άραχνα αλλά πρέπει να σκεφτείς εσένα και να προχωρήσεις.

Σεβόμαστε την κατάστασή σου αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σε κάνουμε να νιώσεις καλύτερα και να το ξεπεράσεις. Κι αν τα χουμε περάσει τα δράματα και τα κλάματα. Κι αν έχουμε συρθεί σε πατώματα. Κι αν έχουμε στείλει μεθυσμένα μηνύματα.

 

Είμαστε τα κορίτσια του Ladylike και είμαστε καλά. Έχουμε να σου δώσουμε 8 συμβουλές για να επιβιώσεις του χωρισμού. Όχι, δε θα μείνεις για πάντα στο ράφι. Όχι, δεν είσαι μπακούρω  της παρέας.

Σύμφωνα με την ψυχολογία τα στάδια που έχεις να περάσεις είναι πέντε και πολύ συγκεκριμένα. Άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή. Με αυτή τη σειρά κι όχι μπερδεμένα.

Πάρε το χρόνο σου

Είτε ήσασταν μαζί 2 μήνες, είτε 2 χρόνια η θλίψη είναι θλίψη και ο χωρισμός δεν παύει να είναι μία επίπονη διαδικασία. Μη βάζεις όρια. Όταν εσύ νιώσεις καλά.

Δεν είναι όλα μαύρα

Εντάξει όλα τείνουν προς μαύρο αλλά και το γκριζάκι χρώμα είναι. Μόλις αντιληφθούμε ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα, αρχίζουμε να αισθανόμαστε την απώλεια η οποία συνοδεύεται από θρήνο και θλίψη. Όλα είναι φυσιολογικά.

Στηρίξου στους φίλους

Είναι εκεί για εσένα. Για να σε ακούσουν, να δώσουν συμβουλές και να σε βοηθήσουν. Μην ξεχνάς όμως πως όλο αυτό το περνάς εσύ κι όχι οι φίλοι σου. Μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις.

Το παρελθόν στο παρελθόν

Μην ακούς το τραγούδι σας, μην πηγαίνεις στο μέρος που βγήκατε πρώτο ραντεβού και γενικά μην κάνεις και μην σκέφτεσαι όσα κάνατε παρέα. Τουλάχιστον προσπάθησε.

Μη λες ”θα έπρεπε”, ”μήπως”

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου και μην μπαίνεις στη διαδικασία να εξετάσεις όσα έγιναν υπό το πρίσμα των μπορεί και των ίσως. Ό,τι έγινε, έγινε.

Δες το σαν εμπειρία

Μία εμπειρία ζωής είναι και ο χωρισμός. Ένας χωρισμός είναι ένα εξαιρετικό μάθημα. Μην προσπαθείς να το αποφύγεις και κάνε ό,τι νιώθεις. Μπορείς να δεις τον εαυτό σου όπως δεν το έχεις δει μέχρι τώρα.

Γίνε δραστήρια

Μην κάθεσαι μονίμως στον καναπέ. Βγες και κάνε πράγματα για εσένα. Χόρεψε, ξεκίνα γυμναστική, βρες ένα νέο χόμπι. Μην ”μολύνεις” τον εαυτό σου με άσχημες σκέψεις.

Μην μπεις σε νέα σχέση για να τον ξεπεράσεις

Θέλεις να σου μιλήσουμε για αυτό;