Το μυστικό για να κάνεις ζουμερό στήθος κοτόπουλου

Ποτέ ξανά στεγνό και άνοστο στήθος κοτόπουλου!

Το κοτόπουλο είναι ταυτόχρονα ο χειρότερος εχθρός όσων κάνουν δίαιτα (πόσο κοτόπουλο βραστό να φας πια;) και ο καλύτερος φίλος όσων ξέρουν να μαγειρεύουν κρέας με τα σωστά μπαχάρια, τα μυρωδικά και τις κατάλληλες τεχνικές ψησίματος.

Το κρέας του χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική, κυρίως το στήθος, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ελαφριές συνταγές για σαλάτες, σε γέμιση για πίτες αλλά και σε πιο χορταστικές και βαριές συνταγές αλλά αν δεν ξέρεις πώς να του φερθείς μπορεί να καταλήξεις με ένα στεγνό και άνοστο κομμάτι κρέας.

Μη φοβού. Σου βρήκα το μυστικό για να πετυχαίνεις ΠΑΝΤΑ ζουμερό και λαχταριστό στήθος κοτόπουλο. Αν θέλεις λοιπόν να ετοιμάσεις κρέας για να συνοδεύσεις τη σαλάτα σου ή την μακαρονάδα σου αυτό που πρέπει να κάνεις είναι το εξής.

1. Αρχικά χτύπα το στήθος με ένα βάζο ή με το ειδικό εργαλείο που μαλακώνει τα κρέατα ώστε να αποκτήσει το ίδιο πάχος το κομμάτι κρέατος που έχεις.

2. Αλατοπιπέρωσε και από τις δύο μεριές.

3. Ζέστανε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κοτόπουλο· στο 1 λεπτό γύρισέ το και μετά σκέπασε το τηγάνι με ένα καπάκι και χαμήλωσε τη φωτιά στο 2 (αν θεωρήσουμε ότι το μέτριο είναι το 4 και το μαξ το 8 στο μάτι της κουζίνας σου) και άφησε το κρέας έτσι για 10 λεπτά ΧΩΡΙΣ να σηκώσεις το καπάκι.

4. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά σβήσε τη φωτιά και άφησε για άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο το τηγάνι. Δεν πρέπει να είναι ροζ στη μέση- σε αυτή την περίπτωση μπορείς να το βάλεις για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, σκεπασμένο σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο.

Αυτό που συμβαίνει όταν ετοιμάζεις έτσι το κοτόπουλο είναι ότι βράζει σωστά και στο δικό του ζουμί, άρα κρατάει όλη του τη νοστιμιά και γεύση. Μπορείς φυσικά να προσθέσεις όποιο άλλο μυρωδικό/ μπαχαρικό θέλεις πριν το βάλεις στο τηγάνι, το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτή την τεχνική θα αλλάξεις γνώμη για το στήθος κοτόπουλου και θα το φτιάχνεις πιο συχνά!

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ