Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να έχεις σκύλο έχει να κάνει με την υγεία σου

Αν δεν είναι αυτός ο καλύτερος λόγος να υιοθετήσεις ένα σκύλο, τότε ποιος;

Κάθε χρόνο, στην Αμερική, περισσότεροι από 610.000 άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακές παθήσεις (σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης παθήσεων των ΗΠΑ). Και μπορεί αυτά τα στοιχεία να ανταποκρίνονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και στην Ελλάδα, δεν είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αναλογικά.

Αν θέλεις να μειώσεις τις πιθανότητες να αναπτύξεις καρδιαγγειακά προβλήματα τα οποία μπορεί να αποβούν και μοιραία για τη ζωή σου, η λύση μπορεί να είναι πολύ απλή: Υιοθέτησε ένα σκύλο.

via GIPHY

 

Mα κοίτα το. Δε θέλεις να το ζουλήξεις;

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports διαπίστωσε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιαγγειακές παθήσεις και σχετικούς θανάτους. Οι Σουηδοί ερευνητές αξιολόγησαν 3,4 εκατομμύρια Σουηδούς ηλικίας 40 έως 80 ετών με ιστορικό καρδιακής νόσου σε διάστημα 12 ετών και διαπίστωσαν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων παρουσίασαν καλύτερη εξέλιξη της υγείας τους.

Αυτό προκύπτει από τα εξής γεγονότα: Αρχικά, όσοι έχουν σκύλο, εκ των πραγμάτων, ασκούνται περισσότερο, έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και τείνουν να είναι πιο κοινωνικοί, φαινόμενο που, ούτως ή άλλως, οδηγεί σε μια πιο ποιοτική, πιο ευτυχισμένη ζωή. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μικρόβια που σου μεταδίδονται κάθε φορά που «φιλάς» στο σκύλο σου, ακόμα και οι βρόμικες πατούσες του μπορούν να ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

via GIPHY

 

Αν αυτή τη στιγμή συγκατοικείς με γάτα μπορεί να ζήσεις και τέτοιες σκηνές.

via GIPHY

 

Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι ένας σκύλος μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ή ως μέσο να σπάσει ο πάγος μεταξύ ξένων, αυξάνοντας τις ευκαιρίες για φιλίες. Αλλά τα οφέλη του να είσαι ιδιοκτήτρια σκύλου δεν σταματούν εδώ.

Τα νέα είναι καλά και για όσους ζουν μόνοι τους.

Ένας σκύλος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου του ιδιοκτήτη του αν αυτός είναι χήρος ή ηλικιωμένος κατά 33% και τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής προσβολής κατά 11%.

via GIPHY

 

Σε έχω τρελάνει στα gif με σκυλάκια

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ένας σκύλος, εκτός από καλύτερος φίλος του ανθρώπου, είναι και το καλύτερο φάρμακο γι' αυτόν.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ