ΦΙΛΙ

Τα οφέλη του φιλιού κι ας παίζει δυνατά το “Φίλα με ακόμα”

Το ότι είσαι ερωτευμένη είναι αρκετό, για να πούμε την αλήθεια, αλλά υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να δίνεις στο αγόρι σου ένα φιλί παραπάνω. Μιλάει η επιστήμη. Εσύ μπορείς να βάλεις να ακούσουμε το «Φίλα με ακόμα» από τις φωνές Μουζουράκη-Μαραβέγια, για να κάνουμε ατμόσφαιρα . Ας μιλήσουμε για τα οφέλη των φιλιών στην υγεία μας.

Απελευθέρωση ενδορφινών

Κατά τη διάρκεια του φιλιού τα νεύρα των χειλιών και της γλώσσας στέλνουν τα ανάλογα μηνύματα στο χημικό εργαστήρι του εγκεφάλου μας, απ’ όπου και απελευθερώνονται οι ορμόνες της ευτυχίας, όπως οι ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες προκαλούν ψυχοσυναισθηματική ευφορία.

Μείωση άγχους

Ο Dr.StillsSharon, γιατρός και συγγραφέας επισημαίνει ότι «τα φιλιά μειώνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σώμα μας και έτσι η κορτιζόλη δεν έχει αρνητική επίδραση τόσο στο ανοσοποιητικό όσο και στο ενδοκρινολογικό σύστημα αλλά και στην υγεία του εγκεφάλου.» Ένα φιλί είναι η πιο αποτελεσματική τεχνική χαλάρωσης.

Πάει ο πονοκέφαλος

Ένα παθιασμένο φιλί μπορεί να απελευθερώσει αδρεναλίνη, η οποία και μπορεί να μειώσει τον πόνο. Η καρδιά χτυπά γρηγορότερα και αντλεί το αίμα καλύτερα. Η αδρεναλίνη απελευθερώνεται και η καρδιά στέλνει το αίμα σε όλο το σώμα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Μετά από αυτά, ακόμα δεν έχεις κάνει αυτό;