WELLNESS

Όσα δεν ξέρεις για την κλειτορίδα σου

Κλειτορίδα: "Ευαίσθητο στυτικό όργανο, που βρίσκεται στο πάνω μέρος και ανάμεσα στα χείλη του γυναικείου αιδοίου και διογκώνεται κατά τη σεξουαλική διέγερση" γράφει το λεξικό Μπαμπινιώτη αλλά αυτά σίγουρα δεν είναι τα μόνα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτό το μοναδικό που έχεις ανάμεσα στα πόδια σου.

> Η κλειτορίδα, που λες, εμφανίζει πολλές ομοιότητες με το αντρικό μόριο, τόσο στην προέλευση όσο και στην ανατομία. Το φύλο διαμορφώνεται εκεί γύρω στις 12 εβδομάδες της κύησης.

> Διαθέτει 8.000 ευαίσθητες νευρικές απολήξεις, δηλαδή τις διπλάσιες από τις αντίστοιχες του πέους.

> Δεν είναι μόνο αυτό το μικράκι που βλέπεις, έχει κι άλλο. Έχει μήκος 10 εκατοστά, αλλά φαίνεται μόνο το 1/4 της.

> Κατά τη διάρκεια της ζωής της γυναίκας η κλειτορίδα μεγαλώνει. Κι όχι μόνο όσο είσαι γόνιμη, αλλά και μετά την εμμηνόπαυση και μάλιστα κατά 2μιση φορές σε σχέση με την εφηβεία σου. Το οποίο σημαίνει πως η εμμηνόπαυση δεν επηρεάζει την ερωτική διέγερση. Οι οργασμοί καλά κρατούν.

>  Η κλειτορίδα είναι το μέσο για τον οργασμό λοιπόν. Πάνω από το 50% των γυναικών θέλουν να νιώσουν διέγερση εκεί για να φτάσουν στην κορύφωση.

> Και μιας που τα αναφέραμε όλα αυτά, μάθε πως όταν φτάνεις σε οργασμό, η κλειτορίδα συσπάται από 10 έως και 30 δευτερόλεπτα.