MEGHAN MARKLE

Meghan Markle: Αυτή είναι η ζωή της

H είδηση έγινε γνωστή το πρωί της περασμένης Δευτέρας: ο Πρίγκιπας Harry, 5ος κατά σειρά διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας, και η Meghan Markle, ηθοποιός, αρραβωνιάστηκαν. Ελάχιστες ώρες μετά, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες του ζευγαριού μετά τον αρραβώνα, με ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι να κοσμεί τον παράμεσο του αριστερού χεριού της πανέμορφης ηθοποιού. Τα μέσα ενημέρωσης, όπως ήταν λογικό κι επόμενο, αφηνίασαν. Ποια είναι, όμως, η γυναίκα που έκλεψε την καρδιά του "τελευταίου πιο ποθητού εργένη στον κόσμο", όπως χαρακτηρίστηκε (ξανά) ο Πρίγκιπας Harry από το Town & Country;

AP Photo/Matt Dunham

AP Photo/Matt Dunham

Η οικογένειά της

Η Meghan Markle γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1981 στο Λος Άντζελες και μεγάλωσε στην περιοχή του Hollywood. Η μητέρα της είναι Αφροαμερικανίδα και έτσι η ανατροφή της Meghan είχε στοιχεία από τη λευκή και τη μαύρη κουλτούρα μαζί. Η ίδια έχει δηλώσει ότι από νωρίς ενστερνίστηκε την μαύρη καταγωγή της, πράγμα που τη βοήθησε να εκφράσει τον εαυτό της όπως ήθελε, ως μια περήφανη γυναίκα που κατάγεται από δυο φυλές. Ο πατέρας της Meghan, Thomas Markle, είναι βραβευμένος σχεδιαστής φωτισμού, χάρη στη δουλειά του οποίου η Meghan ήρθε γρήγορα σε επαφή με τον χώρο του θεάματος.

Η Markle αποφοίτησε το 2003 από το κολέγιο, όπου σπούδασε διεθνείς σχέσεις και θέατρο. Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή από τον ρόλο της Rachel Zane στη σειρά Suits, η οποία έκανε πρεμιέρα το 2011. Πριν από τον ρόλο αυτόν, η Markle συμμετείχε σε διάφορες παραγωγές, με σημαντικότερες από αυτές το Fringe και το Horrible Bosses, εργαζόμενη παράλληλα ως καλλιγράφος ή μοντέλο.

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας της αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση ρόλων που θα μπορούσε να αναλάβει. Το 2015 είχε πει γι’ αυτό: “Δεν ήμουν αρκετά μαύρη για τους μαύρους ρόλους και αρκετά λευκή για τους λευκούς, πράγμα που με άφηνε στη μέση ως ένα ‘φυλετικό χαμαιλέοντα’ που δεν μπορούσε να βρει δουλειά”.

Charles Sykes/Invision/AP

Η γνωριμία με τον Harry

Από το 2001 ζούσε στο Τορόντο, καθώς εκεί πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της σειράς Suits. Με τον Πρίγκιπα Harry γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2016 μέσω κάποιας κοινής φίλης, της οποίας το όνομα αρνήθηκαν να αποκαλύψουν στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα. Μετά από δυο ραντεβού, ο Harry έπεισε τη Meghan να τον συνοδεύσει σε ένα ταξίδι του στη Botswana, όπου έκαναν κάμπινγκ κάτω από τα αστέρια, όπως δήλωσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον Πρίγκιπα, αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γνωριστούν καλύτερα. Εμείς δεν ήμασταν παρόντες και σίγουρα το κάμπινγκ ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας διαφέρει από το κάμπινγκ που έχουμε πάει εμείς, όμως θα συμφωνήσουμε με τον Harry ως προς το ότι στη φύση μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Μετά από αυτή την εκδρομή, έγιναν αχώριστοι και πολύ σύντομα άρχισαν να κυκλοφορούν οι φήμες για τη σχέση τους.

Αμέσως, φυσικά, άρχισαν να κυκλοφορούν και οι αντίστοιχες δημοσιογραφικές κακίες, που επικαλούνταν το πρωτόκολλο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ώστε να προεξοφλήσουν ότι αυτή η σχέση δεν είχε μέλλον. Το “άτακτο” παρελθόν του Πρίγκιπα Harry σε συνδυασμό με το επάγγελμα της Meghan ήταν εκρηκτικός συνδυασμός στα χέρια των κουτσομπολίστικων εντύπων και ενημερωτικών sites. Όλοι έβλεπαν το “κακό παιδί” με το “show girl” που είχε ήδη ένα διαζύγιο στο ενεργητικό της και θυμόντουσαν την περίπτωση του Εδουάρδου του 8ου, που στη μέση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου παράτησε το θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας για να παντρευτεί την διαζευγμένη Αμερικανίδα Wallis Simpson. Φυσικά, αυτές οι αντιλήψεις, ακόμα και για το βρετανικό βασιλικό πρωτόκολλο, ανήκουν σε περασμένες δεκαετίες. 

Evan Agostini/Invision/AP

Η φιλανθρωπική της δράση

Η Markle, που μεγάλωσε στο Λος Άντζελες των 80s και των 90s, με τις μεγάλες κοινωνικές αναταραχές, κυρίως χάρη στην πολιτικοποιημένη μητέρα της βρισκόταν πάντα σε επαφή με τις εκάστοτε κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και έτσι ασχολήθηκε από νωρίς και με τη φιλανθρωπία. Αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που ένωσαν το ζευγάρι, καθώς παραδοσιακά τα μέλη των βασιλικών οικογενειών ασχολούνται με τέτοιες δραστηριότητες και δη σε χώρες του τρίτου κόσμου. Η Markle έχει δραστηριοποιηθεί στη Rwanda στο πλαίσιο της Clean Water Campaign, ως διεθνής πρέσβειρα των σκοπών της ΜΚΟ World Vision Canada, ενώ έχει εκπροσωπήσει και τα Ηνωμένα Έθνη σε εκδηλώσεις και ενέργειες για την Ισότητα των Φύλων και τη Γυναικεία Ενδυνάμωση. Η ίδια θεωρεί ότι η διασημότητα δεν συνεπάγεται μόνο μεγάλες ευκαιρίες για καριέρα ή για έσοδα, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να σημαίνει και αυξημένη ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και την ευαισθητοποίησή του σε σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

Η Markle πιστεύει ακράδαντα πως δεν αρκεί να συζητάμε για την ισότητα των φύλων, αλλά να πιστεύουμε σε αυτήν, χωρίς να αμφιβάλλουμε για τις ικανότητές μας, καθώς και να εργαζόμαστε καθημερινά για την επίτευξή της. Κι αν μια γυναίκα “δεν χωράει σε ένα τραπέζι όπου συνομιλούν μόνο άντρες”, η λύση είναι “να δημιουργήσει το δικό της τραπέζι”, τη δική της ατζέντα, τη δική της ομάδα. Η ίδια σίγουρα θα συνεχίσει να ασχολείται με τη γυναικεία ενδυνάμωση, παρότι μόλις παντρευτεί τον Πρίγκιπα Harry θα αναγκαστεί εγκαταλείψει την ηθοποιία.

Το πρωτόκολλο και η “εκσυγχρονισμένη” πλευρά της βρετανικής βασιλείας

Κι αν το πρωτόκολλο δεν θέλει τη σύζυγο του Πρίγκιπα “θεατρίνα”, όπως θα την αποκαλούσαμε στην Ελλάδα των 50s, τόσο το χειρότερο για το ίδιο, καθώς η Markle αποτελεί πλέον το βασικό εργαλείο του βρετανικού θρόνου για να δείξει πόσο “προσαρμοστικός” και “indie” μπορεί να είναι, αν θέλει. Αφροαμερικανή κατά το ήμισυ, ηθοποιός, διαζευγμένη, φεμινίστρια και μεγαλύτερη του Harry κατά 3 χρόνια, σε άλλες εποχές η σχέση της με τον Harry θα αποτελούσε σκάνδαλο επικών διαστάσεων.

Σήμερα, όμως, ένας τέτοιος γάμος δείχνει στον κόσμο την “εκσυγχρονισμένη” πλευρά της βρετανικής βασιλείας. Μετά το “καλό, λαϊκό και ήσυχο κορίτσι που παντρεύτηκε τον μελλοντικό βασιλιά” (λέγε με Kate Middleton), το Buckingham συμπληρώνεται ιδανικά από την “indie” Markle. Κάπως έτσι αποδεικνύεται πως ο Harry διαθέτει ως προσόν κυρίως το όνομά του, την περιουσία του και – για τη μεγάλη μερίδα των φαν του – τα ginger χρώματά του, και κατά τούτο, μάλλον εκείνη ήταν πιο περιζήτητη εργένισσα από εκείνον.

Todd Williamson/Invision for UgandaProject/ AP Images

Μέχρι στιγμής το ζευγάρι έχει αντεπεξέλθει στην τεράστια πίεση των παπαράτσι καθώς, σύμφωνα με την Markle, “όταν σβήσουν τα φώτα, είμαστε απλά δυο άνθρωποι που αγαπιόμαστε”. Όπως δήλωσαν στη συνέντευξή τους στο BBC αμέσως μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα, η πρόταση γάμου έγινε την ώρα που “έψηναν ένα κοτόπουλο” και η ίδια δεν άφησε καν τον Harry να την ολοκληρώσει πριν πει το ναι. Εμείς βλέπουμε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται και που είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν να ζήσουν όσο πιο φυσιολογικά γίνεται, παρά την πίεση της θέσης όπου βρίσκονται και των απαιτήσεων της θέσης όπου θα βρεθούν σύντομα. Κρίμα μόνο, που δεν βρίσκεται στη ζωή η Diana για να υποδεχτεί μια ακόμα μαχητική φεμινίστρια στην οικογένειά της.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP