WOMEN TODAY

Η νέα Barbie έχει κυτταρίτιδα, όπως όλες μας

Σύμβολο απόλυτης ομορφιάς, στερεοτυπικό πλάσμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Η κούκλα στην οποία θέλουν να μοιάσουν όλα τα κορίτσια εδώ και δεκαετίες. Η Barbie ήταν για πολλά χρόνια το μικροσκοπική, λείο με μηδενικές ατέλειες τοτέμ, ώσπου γραφίστες, καλλιτέχνες με έμπνευση, ακόμα και η ίδια η κατασκευάστρια εταιρία της και κυρίως η ίδια η κοινωνία, ένιωσαν πως αυτό το τέλειο κοριτσίστικο  επιβάλλεται  φετίχ ν' αρχίζει να αποκτά πιο γήινες, ρεαλιστικές διαστάσεις. Nα δείχνει πιο «κανονική».

Για άλλη μια φορά λοιπόν η Barbie έρχεται ακόμα πιο κοντά στα δικά μας μέτρα. Ο Mιλανέζος καλλιτέχνης και art director, Dot Pigeon «πείραξε» το αλάνθαστο κορμί της, προσθέτοντας κυτταρίτιδα στα σημεία που έχουμε όλες. Κάπως ετσι οι γλουτοί της Barbie απέκτησαν τη γνώριμη όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος παρεμβαίνει στην αψεγάδιαστη εικόνα της Barbie. H Mattel έχει ήδη κυκλοφορήσει μια σειρά από κούκλες που ναι μεν έχουν το όνομα και τη φιγούρα της εμβληματικής ξανθιάς, αλλά εμπνέεται από γυναίκες όπως η Frida Kahlo, η Πολωνή δημοσιογράφος, Martyna Wojciechowska, η μαθηματικός της NASA και φυσικός, Katherine Johnson, η πρωτοπόρος της αεροπορίας, Amelia Earhart, η Ολυμπιονίκης του snowboard, Chloe Kim, η σκηνοθέτις Patty Jenkins, καθώς και άλλες σχεδιάστριες μόδας, ηθοποιούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες.