VIRAL

Πώς είναι να χάνεις ένα παιδί: Αυτές οι φωτογραφίες θα σε πονέσουν

Η Susana Butterworth είχε μια αποβολή τον περασμένο Μάρτιο. Αυτό το συναίσθημα της απώλειας του παιδιού που κυοφορείς είναι κάτι δυσβάσταχτο και πιθανότατα δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη απώλεια.

Κάπως έτσι, η Susana αποφάσισε να ξεκινήσει το “Empty Photo Project“, φωτογραφίζοντας άλλες γυναίκες που έχουν χάσει τα παιδιά τους, ώστε να αναδείξει όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να βιώσει έναν τέτοιο πόνο.

 

Το project αυτό περιλαμβάνει γυναίκες όλων των ηλικιών που έχουν έρθει αντιμέτωπες με την απώλεια και όπως γράφει στην ιστοσελίδα της, στοχεύει στο αποτυπώσει το πρόσωπο της απώλειας ενός απιδιού, και να χτιστεί έτσι μια κοινότητα οικογενειών οι οποίες θα μπορούν να θρηνήσουν μαζί και να γίνουν ένα μέσα από το κενό που δημιουργήθηκε στις ζωές τους.

 

 

Η απώλεια παιδιού μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για τους διάφορους. Αποβολή, θνησιμότητα, υπογονιμότητα, υιοθεσία, απώλεια ενήλικων παιδιών, διαζύγιο, έκτρωση κλπ. Ο πόνος είναι εκεί. Είναι πραγματικός και πονάει. Αλλά πόσο συχνά μιλάει κανείς γι’ αυτό; Γιατί δεν μιλάμε για την απώλεια;

 

 

“Αφού έχασα τον γιο μου τον Μάρτιο του 2017, ένιωσα μόνη μου σε αυτόν τον θρήνο. Πίστευα ότι κανείς δε μπορούσε να καταλάβει πώς είναι να χάνεις ένα παιδί. Ήταν λες και όλες οι νέες ελπίδες και τα όνειρα που είχα, πέθαναν μαζί με το σώμα του γιου μου. Το κενό ήταν πολύ βαρύ”, γράφει η Sue στο site της.