SEX

Τι σχέση έχει το σεξ με τον πονοκέφαλό σου;

Ο πονοκέφαλος αποτελεί τη δεύτερη αιτία πόνου μετά εκείνον στη μέση. Σύμφωνα με τους ειδικούς απασχολεί περίπου το 20% του πληθυσμού κι έχει καθιερωθεί ως σαν την πλέον γραφική δικαιολογία αν θες ν' αποκρούσεις μία πρόσκληση για σεξ. Βασικά είναι τόσο αστείο να λες "έχω πονοκέφαλο" όσο και το να επιμένεις να πίνεις light αναψυκτικό ενώ τρως πίτσα σπέσιαλ. Συν ότι δεν σε πιστεύει κανείς πια.

Και μετά απ’ αυτό το μικρό παραλήρημα επανέρχομαι στο ζητούμενο.

Το οποίο είναι πως η σεξουαλική διέγερση μπορεί να σου προκαλέσει έναν ξεγυρισμένο πονοκέφαλο, γνωστό ως κεφαλαλγία της συνουσίας ή πονοκέφαλος του οργασμού. Ο πονοκέφαλος αυτός προκαλεί ανησυχία, αλλά συνήθως είναι αθώος και πρόκειται για κεφαλαλγία αγγειακής κυρίως αιτιολογίας.Εμφανίζεται και στα δύο φύλα αλλά για διαφορετικούς λόγους. Στις γυναίκες τα αίτια είναι είτε ψυχολογικά είτε οι μυικές συσπάσεις, ενώ στους άντρες μπορεί να μαρτυρά υψηλή αρτηριακή πίεση.

Αν σου συμβαίνει, τον νιώθει και στις δύο πλευρές του κεφαλιού ή και μόνο στο πίσω μέρος. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις των ανθρώπων πρόκειται για έναν πονοκέφαλο που εκδηλώνεται μία ή ελάχιστες φορές κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα. Αν συμβαίνει πιο συχνά και ειδικά κατά τη διάρκεια του οργασμού πρέπει να συμβουλευτούμε τον γιατρό.