SEX

Γιατί προσποιείται οργασμό ένας άνδρας;

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έχουν αναπαραχθεί μέσα από άρθρα και θεωρίες που αφορούν στο σεξ είναι το ότι ο προσποιητός οργασμός αποτελεί μια αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Ότι δηλαδή τα θηλυκά είναι εκείνα που θέλουν και μπορούν να υποκριθούν πως φτάνουν στην ερωτική κορύφωση, κάτι που μόνο προνόμιο δεν το λες.

Δεν ισχύει, αφού1 στους 4 άνδρες έχουν μπει στην ίδια διαδικασία, σύμφωνα με μελέτες, δηλαδή παραδοχές των ίδιων των αρσενικών. Το ποσοστό του γυναικείου οργασμού παραμένει υψηλό (67%), αλλά και το 28% των αντρών δεν περνάει καθόλου στα ψιλά. Οι λόγοι;

Βάσει της έρευνας που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, οι άντρες προσποιούνται οργασμό κυρίως μέσα στη μόνιμη σχέση τους και λιγότερο με μία περιστασιακή παρτενέρ. Οι δημοφιλέστεροι λόγοι που παίζουν θέατρο είναι οι εξής: α) επειδή είχαν κουραστεί ή καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ήξεραν πως δεν πρόκειται να ολοκληρώσουν β) επειδή δεν είχαν όρεξη να ολοκληρώσουν. Το κίνητρο της προσποίησης σε κάθε ηθελημένη απουσία οργασμού είναι το ότι “δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν την ερωμένη τους” και άρα επιλέγουν να την προστατεύσουν μ’ αυτόν τον τρόπο. 

Ένα ποσοστό ανδρών παραδέχεται ότι έχει επιλέξει να υποκριθεί οργασμό γιατί η ερωμένη του δεν τον διέγειρε τόσο ώστε να επέλθει εκσπερμάτωση, οπότε, αντί να θέσει σε αμφισβήτηση την “αξία” του ως εραστής και να κινδυνεύσει να αποδειχθεί ανεπαρκής ή να πληγώσει την παρτενέρ του, έκανε ότι τελειώσε. Άβολη σε κάθε περίπτωση η προσποίηση οργασμού, ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων συμβαίνει για να μην στεναχωρήσει ένας άνθρωπος κάποιον άλλο άνθρωπο. Αυτά βέβαια, μέχρι μία φορά δικαιολογούνται σε κάθε περίπτωση. Δεν είναι για χόρταση.