ΣΧΕΣΕΙΣ

Η κρυφή αλήθεια για τον άνδρα που διαφημίζει τις ερωτικές του επιδόσεις

iStock

Είναι εκείνος που με την πρώτη ευκαιρία διαλαλεί σε φίλους και γνωστούς το πόσο καλά κάνει σεξ, πόσο ικανοποιεί τις γυναίκες, πόσο «δυνατός» είναι στον εν λόγω τομέα και πόσες πολλές έχει ικανοποιήσει κατά καιρούς. Δεν είναι μόνο το άβολο και το προσβλητικό της υπόθεσης, κι ας λέει ότι το κάνει για πλάκα. Σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, η σεξουαλική έπαρση και η ανάγκη για αυτού του είδους την εξωστρέφεια, κρύβει μια πολύ δυσάρεστη διάσταση.

Η ψυχική υγεία σχετίζεται άμεσα με το πώς μιλάει ένας άνδρας για τις επιδόσεις του στο σεξ.

Η μελέτη διήρκησε δύο χρόνια και συμπεριέλαβε δείγμα 1.700 δεσμευμένων ανδρών. Στόχος ήταν η αναζήτηση του όποιου συσχετισμού υπάρχει ανάμεσα στην υπερσεξουαλική συμπεριφορά, τη στυτική δυσλειτουργία και την αποχή. Όσοι κορδόνονται δημόσια για τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι, ίσως να δυσκολεύονται να ακολουθήσουν ένα υγιές σεξουαλικό τρόπο ζωής. Ίσως ελλοχεύει ακόμα και κατάθλιψη.

Πίσω απ’ αυτή την ενοχλητική συμπεριφορά, σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη μελέτη, υποβόσκει δυσκολία, άρα πρόβλημα, πιθανότατα ένα θέμα στυτικής δυσλειτουργίας, που ο άντρας επιλέγει να καμουφλάρει με μια διάθεση βαρεμάρας για το αληθινό, απαιτητικό σεξ.

σεξ Pexels

 

Η οποία βαρεμάρα ίσως αποτελεί σύμπτωμα κατάθλιψης και σχετίζεται με αισθήματα ενοχής, ντροπής, ανασφάλειας και άλλα τέτοια, τα οποία ενδεχομένως να συνδυάζονται με πιο μοναχικούς τρόπους σεξουαλικής εκτόνωσης, όπως είναι ο αυνανισμός μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή το πληρωμένο σεξ. Πρόκειται για ζητήματα λεπτά που απαιτούν θάρρος και δύναμη για να αντιμετωπιστούν. Η επίσκεψη σε ψυχολόγο είναι μία ουσιαστική αντιμετώπιση. Αν πρέπει να επισημάνουμε κάτι παραπάνω είναι πως μια τέτοια κατάσταση αποτελεί πρόβλημα εκείνου που το βιώνει, και όχι της συντρόφου. Οπότε, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δικό του το μαχαίρι, δικό του και το καρπούζι.