ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πώς επιδρά στη σεξουαλική σας ζωή η σχέση του με τη μαμά του

Στη μελέτη του πανεπιστημίου Charles της Πράγας, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine συμμετείχαν 960 άντρες από 15 έως 88 ετών, απαντώντας σε ερωτήσεις τόσο για τη σεξουαλική τους ζωή, όσο και για τη σχέση που είχαν με τη μητέρα τους. Τα αποτελέσματα έδωσαν την εξής μεγάλη απάντηση: Όσο πιο προβληματική η δεύτερη, τόσο πιο προβληματική και η πρώτη. Κακή φάση με τη μαμά για έναν άντρα ίσον προβλήματα στο κρεβάτι και δυσκολία στο να ερωτευτεί.

Συγκεκριμένα, τα αρσενικά που παραδέχονταν προβληματική συναναστροφή με τη μανούλα τους εμφάνιζαν περισσότερα σεξουαλικά προβλήματα στην πορεία της ζωής τους, με κυριότερα την στυτική δυσλειτουργία και την πρόωρη εκσπερμάτωση. Παράλληλα διαπιστώθηκε πως η ποιότητα της σχέσης με τη μαμά σχετίζεται και με την ηλικία που οι άντρες ερωτεύονται πρώτη φορά. Το να ερωτεύεται κάποιος νωρίς στη ζωή του, σύμφωνα με τους μελετητές της έρευνας, μειώνει κάπως τις πιθανότητες εμφάνισης όλων αυτών των κακών σεναρίων στη σεξουαλική του ζωή. Στον αντίποδα, οι άντρες που δηλώνουν πως δεν έχουν παντρευτεί ποτέ. Μεγάλα θεμάτα.

Το συμπέρασμα που υπογράφουν οι επιστήμονες της εν λόγω έρευνας είναι πως η σύγκρουση με τη μητέρα, ειδικά σε μικρή ηλικία επηρεάζουν τους άντρες και επιδρούν αρνητικά τόσο στις σεξουαλικές τους επιδόσεις όσο και στη διαχείριση των συναισθημάτων του. Ο μαμάκιας τώρα δικαιώνεται.