ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ

Ποιον να φιλήσεις αν είσαι single του Αγίου Βαλεντίνου

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι δε χρειάζεται να γιορτάσεις του Αγίου Βαλεντίνου. Αν το δεις ψυχρά και κυνικά, δε σε λένε Βαλεντίνα, άρα γιατί να γιορτάσεις απόψε; Αν τώρα πάλι, σε λένε Βαλεντίνα, εντάξει σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Παρόλο, λοιπόν, που δεν είσαι υποχρεωμένη με βάση κάποιο νομοθετικό πλαίσιο ή θρησκευτικό έθιμο να νιώθεις ντε και καλά ερωτευμένη σήμερα, να κάνεις ρομαντικό δείπνο, αχαλίνωτο σεξ, να δεχτείς μια αγκαλιά λουλούδια, σοκολατάκια σε σχήμα καρδούλα, να ξεστομίζεις «σ’ αγαπώ», δεν είσαι καν υποχρεωμένη να έχεις σύντροφο γενικά, αλλά μια ματιά γύρω σου μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πιο μόνη από ποτέ αυτή την ημέρα του Φλεβάρη.

Για να αποφευχθεί κάθε είδους μίνι κατάθλιψη και «τι μου λείπει εμένα» μπροστά στον καθρέφτη, αγκαλιά με έναν κουβά πατατάκια και ένα μπουκάλι κρασί, θέλω να σου πω ότι σίγουρα δε χρειάζεσαι κανέναν για να είσαι πλήρης (ούτε σήμερα, ούτε καμία μέρα), αλλά όπως ας πούμε όταν θες να απέχεις από τη ζάχαρη, έτσι και στον έρωτα υπάρχουν πάντα εναλλακτικές.

1. Ο εαυτός σου

Φίλα τον εαυτό σου στον καθρέφτη, βγάλε selfies, και γενικά γίνε και νιώσε όσο πιο όμορφη μπορείς. Το να αγαπάμε τον εαυτό μας είναι το πιο σημαντικό. Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά είναι από εκείνα που δεν πρέπει να βαρεθούμε να λέμε και να ακούμε.

2. Η κολλητή σου

Η εύκολη λύση – που δε θα νιώσει και καθόλου έτσι κιόλας, οπότε έχεις αποφύγει και το δράμα του μετά – είναι η καλύτερή σου φίλη, ή φίλες, αν είστε πολλές. Ντυθείτε, αρωματιστείτε, βαφτείτε και βγείτε έξω. Αν δεν είσαι ερωτευμένη με τους ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις πιο όμορφη από ποτέ, τότε ποιος το αξίζει περισσότερο από αυτούς. Κάντε κοπλιμέντα η μία στην άλλη, δουλεύει κάθε φορά.

3. Οι δικοί σου

Η μαμά, ο μπαμπάς, οι παππούδες σου, η οικογένειά σου είναι πιθανότατα η σχέση για την οποία μπορεί να μην πάλεψες καθόλου να την αποκτήσεις, αλλά τη χτίζεις κάθε μέρα με ασυνείδητη ή συνειδητή προσπάθεια. Μπορεί να μην είναι το ίδιο με το να έχεις έναν σύντροφο, αλλά αυτοί θα είναι πάντα εκεί – θες, δε θες.

4. Το κατοικίδιό σου

Εδώ κι αν μιλάμε για μάθημα ανιδιοτελούς αγάπης – εντάξει, ίσως όχι τόσο αν έχεις γάτα. Δεν αξίζει στο κατοικίδιό σου ένα απόγευμα αγάπης και τρυφερότητας με το αφεντικό του; Του αξίζει για τις τόσες ώρες που σε περιμένει υπομονετικά στο σπίτι.

5. Το νέο φλερτ

Γιατί να μη δοκιμάσεις να βρεις τον έρωτα σήμερα δηλαδή δεν κατάλαβα;! Θα έλεγα να έχεις ψιλοάδειο το καλάθι σου γιατί κυκλοφορεί αρκετή σαβούρα εκεί έξω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να συναντήσεις τον έρωτα της ζωής σου. Μείνε ανοιχτή στο ενδεχόμενο της τύχης, μη μιζεριάζεις.