Το καλό που σου κάνει ο καθημερινός καφές

Μόλις βρήκαμε έναν ακόμα πολύ καλό λόγο να συνεχίσουμε να πίνουμε το καφεδάκι μας.

Η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια έχει οφέλη σημαντικά, πέραν της απόλαυσης, τα οποία επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία. Έρευνες επιβεβαιώνουν πως η καφεΐνη τονώνει, δυναμώνει την εγκεφαλική λειτουργία,  βελτιώνει την αντοχή και τις αθλητικές επιδόσεις, ενισχύει το ανοσοποιητικό περιορίζοντας την εμφάνιση φλεγμονών και επιταχύνει το μεταβολισμό κατά 10%. Απαραίτητη προϋπόθεση για να παίρνεις μόνο καλό από τον καφέ είναι να μην υπερβάλλεις στην ποσότητα- όχι πάνω από 3 φλυτζάνια την ημέρα- και να μην τον πνίγεις στη ζάχαρη. 

Ωστόσο αυτά δεν είναι τα μόνα οφέλη από την κατανάλωση ενός καφέ. Σε μία πρόσφατή του δημοσίευση η Επιθεώρηση BMJ Open αναφέρει πως οι άνθρωποι που πίνουν καφέ- ακόμα και ντεκαφεϊνέ- έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ηπατοκυτταρικό καρκίνο, την πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου στο συκώτι και το 6ο πιο θανατηφόρο είδος αυτής της ασθένειας στον κόσμο.

Η διαπίστωση είναι αποτέλεσμα μελέτης που πραγματοποίησαν από κοινού το πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και του Εδιμβούργου και στηρίζεται στα δεδομένα συνολικά 26 σχετικών ερευνών στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα. Οι 2 καφέδες την ημέρα συνδέονται με μείωση κατά 20% του κινδύνου και οι 3 δόσεις καφέ την ημέρα αντιστοιχούν σε πρόληψη του καρκίνου του ήπατος κατά 35%.

Αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές λοιπόν οι ιδιότητες του καφέ, ακόμα και στην decaf μορφή του. Γέμισε την κούπα, στην υγειά σου!

via GIPHY

 

SHARE

Clinique Beautylike

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ