ΔΙΑΙΤΑ

Αδυνάτισε έξυπνα: Να πώς θα καταναλώνεις 206 θερμίδες λιγότερες τη μέρα

Αυτό που πρέπει ουσιαστικά να συμβαίνει για να αδυνατίζεις, είναι να καις περισσότερες θερμίδες από αυτές που προσλαμβάνεις. Χαίρω πολύ. Το θέμα είναι πως ό,τι κι αν δοκιμάζουμε, καμια δίαιτα δε φαίνεται να είναι αρκετά φιλική προς τις κοιλιόδουλες διαθέσεις μας. Έχω όμως μία πολύ σημαντική διατροφική συμβουλή προκειμένου να καταναλώνεις κάθε μέρα περίπου 200 θερμίδες λιγότερο, χωρίς να πεινάσεις.

Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ μικρή, σχεδόν ανεπαίσθητη αλλαγή που πρέπει να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου, ώστε σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Ιλινόις, να μειώσεις την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων.

Παρόλο που δεν πρόκειται για φοβερή μείωση στις συνολικές θερμίδες που θα προσλαμβάνεις, αυτή η αλλαγή μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις ένα κιλό το μήνα χωρίς καμία άλλη μετατροπή στη διατροφή σου.

Ποια είναι λοιπόν αυτή η μαγική συμβουλή; Να πίνεις τρία ποτήρια νερό επιπλέον κάθε μέρα.

Το γιατί είναι λίγο πολύ γνωστό: φουσκώνεις, άρα νιώθεις λιγότερο πεινασμένη, άρα τρως λιγότερο. Με ένα επιπλέον ποτήρι νερό, “κόβεις” 69 θερμίδες, με δύο ποτήρια “κόβεις” 137 θερμίδες, αλλά με τα τρία ποτήρια φτάνεις τον μαγικό αριθμό 206. Εύκολο, φθηνό και γρήγορο. Για δοκίμασέ το.