ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 tips για να ξεφουσκώσεις μέσα σε μια μέρα

Σίγουρα έχεις έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό σου να θυμίζει έγκυο πέντε μηνών, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που έχεις στην κοιλιά σου είναι φαγητό.

Για τις μέρες με το ανεξήγητο και υπερβολικό πρήξιμο που σε κάνει να νιώθεις δυσφορία και αναρωτιέσαι αν θα καταφέρεις να βγάλεις τη μέρα κουβαλώντας αυτό το τέρας, ή αν θα ξαναχωρέσεις ποτέ στα ρούχα σου χωρίς να δυσανασχετείς, υπάρχει αυτό εδώ το θέμα. Για να μη σε απειλούν ότι θα σου σκάσουν την κοιλιά με καρφίτσα, εφάρμοσε τα ακόλουθα tips και θα νιώθεις πολύ καλύτερα και ξεφούσκωτα μέσα σε μια μέρα.

1. Πιες μόνο νερό

Αντικατάστησε όλα τα ροφήματα της ημέρας με νερό. Τα ανθρακούχα ποτά μπορεί να πάνε απευθείας στο έντερό σου και ίσως να δυσκολευτείς να χωνέψεις τα γαλακτοκομικά. Καλύτερα να πιείς μόνο νεράκι.

2. Φτύσε την τσίχλα

Τα γλυκαντικά μπορεί να δυσκολέψουν τον οργανισμό σου στην πέψη και να προκαλέσουν αέρια, κράμπες και φούσκωμα.

3. Πρόσεξε πόσες φυτικές ίνες καταναλώνεις

Η υπερβολική κατανάλωση φυτικών ινών μπορεί να κάνει δύσκολη την πέψη και να δημιουργήσει αέρια, πράγματα που συνήθως σε πρήζουν και σε φουσκώνουν.

4. Διάλεξε σωστά φρούτα και λαχανικά

Τα σταυροειδή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι), περιέχουν μια ένωση που παράγει αέρια. Αντί γι’ αυτά, προτίμησε λαχανικά υψηλά σε περιεκτικότητα νερού, αλλά και φρούτα χαμηλά σε περιεκτικότητα ζάχαρης.

5. Ξέχνα τους υδατάνθρακες

Όσο περισσότερους από τους λατρεμένους υδατάνθρακες τρως, τόσο περισσότερο νερό θες, άρα και τόσο πιο φουσκωμένη θα νιώθεις.

6. Μη μιλάς όταν τρως

Όταν τρως και ταυτόχρονα μιλάς, μπαίνει αέρας στο πεπτικό σου σύστημα και παγιδεύεται στο στομάχι σου.

7. Κόψε το αλάτι

Όσο περισσότερο αλάτι τρως, τόσο περισσότερες κατακρατήσεις υγρών θα έχεις, ώστε να ισορροπηστεί η κυκλοφορία του αίματος.