ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 τρόποι να απολαύσεις τη σοκολάτα χωρίς ενοχές

Το καλοκαίρι έχει χιλιάδες λόγους για να το αγαπάμε, αλλά και έναν για να το αντιπαθούμε: αποφεύγουμε αγαπημένες τροφές, όπως η σοκολάτα, που έχουμε κατηγοριοποιήσει (και κατηγορήσει) στο μυαλό μας ως παχυντικές. Στην πραγματικότητα όμως η σοκολάτα μπορεί να αποτελεί ένα άκρως υγιεινό σνακ, αρκεί να την καταναλώνεις με τον σωστό τρόπο!

Της Μαρίνας Καρπόζηλου

1) Η σοκολάτα δεν θα έπρεπε να σου δημιουργεί ενοχές, καθώς πέρα από την πολλαπλή απόλαυση στους γευστικούς μας κάλυκες μας προσφέρει και ενέργεια, ευεξία, τόνωση και πνευματική διαύγεια. Πρόκειται για ένα άκρως θρεπτικό και φυσικό προϊόν, που πέρα από την κλασσική μορφή του το συναντάς και στην dark εκδοχή του, κοινώς ως μαύρη σοκολάτα! Κοινό μυστικό και παράπονο των καταναλωτών ήταν το ότι ήθελαν στα δημητριακά τους ακόμα περισσότερες νιφάδες σοκολάτας, αίτημα που επιτέλους ικανοποιήθηκε καθώς και τα δημητριακά FITNESS® CHOCOLATE και FITNESS® DARK CHOCOLATE ανανεώνονται με 25% περισσότερες νιφάδες σοκολάτας! Κοινώς, ίδια γεύση, ίδιες θερμίδες και μεγαλύτερη απόλαυση!

 

2) «Παντρεύοντας» τη σοκολάτα με συνδυασμούς γεύσης και ενέργειας όχι μόνο δεν θα έπρεπε να έχεις ενοχές, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ο συνδυασμός για παράδειγμα σοκολάτας με βρώμη είναι ιδανικός για το ξεκίνημα της ημέρας, αλλά και για τις στιγμές που νιώθεις πως χρειάζεσαι ένα σνακ που δεν θα σε βαρύνει, αλλά θα σου δώσει τη δύναμη που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις τη μέρα σου. Η βρώμη από μόνη της μπορεί να σου φαίνεται αδιάφορη, πρέπει όμως να ξέρεις πως είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε μεταλλικά στοιχεία, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Και κάπου εδώ να σε ενημερώσουμε πως πλέον, σε όλα τα δημητριακά FITNESS® oι τραγανές κι απολαυστικές νιφάδες με σιτάρι ολικής άλεσης και ρύζι, εμπλουτίζονται και με βρώμη ολικής άλεσης, ώστε να σβήσει από τον χάρτη των ενοχών και το τελευταίο ίχνος αμφιβολίας. 

3) Και μιας που μιλάμε για πετυχημένους συνδυασμούς: Η σοκολάτα ταιριάζει εξαιρετικά πολύ με τα φρούτα, τα οποία ως γνωστόν έχουν και υψηλή διατροφική αξία. Σταφίδες, μήλο, ανανάς, παπάγια και καρύδα είναι οι γεύσεις που είχαμε συνηθίσει στα FITNESS® Fruits, πλέον όμως στη μαγική και ανανεωμένη συσκευασία θα βρεις και cranberries! Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, τα cranberries περιέχουν θρεπτικά συστατικά, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και παρέχουν αντιοξειδωτικά με πολλαπλή ευεργετική δράση, ενώ παράλληλα οι κόκκινοι αυτοί καρποί προσδίδουν ακόμα περισσότερη γεύση στις αγαπημένες μας νιφάδες σοκολάτας.

4) Ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη Α. Όλα αυτά περιέχονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των οστών μας και όχι μόνο. Και αν αναρωτιέσαι τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη σοκολάτα, σκέψου με τι συνοδεύεις τα δημητριακά σου και τις νιφάδες σοκολάτας που περιέχουν; Θα σου απαντήσω εγώ: με ό,τι θέλεις, μπορείς να τα τρως ακόμα και σκέτα, αλλά κυρίως επιλέγεις να τα συνοδεύσεις με γιαούρτι ή γάλα, σωστά; Η λίστα των ενοχών σου παραμένει κενή, ενώ το σώμα σου γεμίζει με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι!

5) Τέλος, πρέπει να έχεις κατά νου πως οι ενοχές για αυτά που τρώμε σπάνια πηγάζουν από τις ίδιες τα συστατικά των τροφών, αλλά συνήθως από τη μορφή και τον τρόπο που τα καταναλώνουμε. Το ίδιο ισχύει και για τη σοκολάτα που μπορείς να την βρεις σε πολλές μορφές και σε περισσότερο ή λιγότερο υγιεινούς συνδυασμούς. Όταν επιλέγεις ένα χορταστικό και γευστικό σνακ που σε γεμίζει ενέργεια, ενώ παράλληλα έχει χαμηλά λιπαρά, θέτεις με αυτόν τον τρόπο τις βάσεις για μία ισορροπημένη διατροφή από την οποία δεν λείπει τίποτα. Η σοκολάτα όπως είδαμε μπορεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής και σε συνδυασμό με τα αγαπημένα σου δημητριακά να σου δίνει την ενέργεια να ξεκινάς την μέρα δυνατά, αλλά και να συνεχίζεις χωρίς… τσιμπολογήματα!