VIRAL

Άλλη μία “γενναία” γυναίκα δείχνει την κυτταρίτιδά της. Εσύ ακόμα την κρύβεις;

Η Charlie Howard είναι ακόμα μια γυναίκα της οποίας το προφίλ προσφέρει άφθονο υλικό προς συζήτηση, έμπνευση και αποδοχή του εαυτού μας. Υπέρμαχος του body positivity και της κανονικότητας, αυτό το μοντέλο από τη Μεγάλη Βρετανία, έχει γι' ακόμα μια φορά, κάτι να σου πει.

Η κυτταρίτιδα είναι η πιο κοινή και συνηθισμένη κατάσταση της επιδερμίδας του γυναικείου σώματος και παρόλ’ αυτά, κάθε χρόνο την άνοιξη, αρχίζουμε να τη βλέπουμε πιο έντονα και να θέλουμε να την ξεφορτωθούμε. Για του λόγου το αληθές, όλο τον χρόνο εκεί ήταν, απλά τώρα ανεβαίνουν περισσότερες εικόνες με μαγιό στα social media, ώστε να δεις τέλεια ρετουσαρισμένα κορμιά και να θυμηθείς ότι έχεις κυτταρίτιδα και σε ενοχλεί.

Η Charlie, αν και – θυμίζω – μοντέλο, έχει επίσης κυτταρίτιδα, όπως εγώ κι εσύ. Στο τελευταίο της post μάλιστα, χρησιμοποιεί και στοιχεία που βρήκε στη google για να σε κάνει να την αποδεχτείς. Μεταξύ μας, δεν δείχνει και τόσο άσχημη τελικά.

 

«Σύμφωνα με τη google, περίπου το 93% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα, και παρόλ’ αυτά συχνά με λένε “γενναία” που ανεβάζω φωτογραφίες μου στις οποίες φαίνεται. Ελάτε τώρα. “Γενναία”; Δεν είμαι και στην πρώτη γραμμή του πολέμου στο Ιράκ. Ανεβάζω κάτι το οποίο έχουν τα περισσότερα κορίτσια που ξέρω (με εξαίρεση μία, τυχερή) και πιστέψτε με, όσο περισσότερο τη βλέπουμε, τόσο λιγότερο τρομακτική ή ντροπιαστική θα είναι. (Επίσης φαίνεται και αρκετά εδώ, σε άλλα φώτα είναι σαν να μην υπάρχει. Σε δοκιμαστήρια ρούχων δείχνει και χειρότερα καμιά φορά.)»