ΖΩΔΙΑ

Το ζώδιο που βγάζει τη χειρότερη πλευρά σου, κι ας μην το κάνει επίτηδες

Unsplash

Όλοι έχουμε κακές πλευρές που αναδύονται στην επιφάνεια, ειδικά μέσα από την τριβή των διαπροσωπικών σχέσεων.

Για παράδειγμα, όλοι ξέρουμε ότι ο Καρκίνος είναι drama queen και ζει για να πονάει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αποδεκτό από όλους. Πιο συγκεκριμένα, οι Δίδυμοι, που δυσκολεύονται με τη συναισθηματική εμβάθυνση, κάνουν ακόμα πιο έξαλλο τον Καρκίνο και η σχέση μετατρέπεται σε θρίλερ, σε χρόνο dt. Επομένως, καλύτερα να είμαστε μακριά κι αγαπημένοι αν είναι να μας βγάζει τη χειρότερη πλευρά.

Διάβασε κι αυτό: Τα πιο χαλαρά και τα πιο εργατικά ζώδια

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση που θα την περιέγραφες ιδανικά ως «σκέτη ταλαιπωρία», ίσως σου συμβαίνει γιατί είσαι με το πιο λάθος (για εσένα) ζώδιο. Τα αρνητικά σου χαρακτηριστικά τονίζονται ακόμα περισσότερο και η σχέση καταλήγει να είναι πέρα για πέρα τοξική.

Κριός και Ταύρος

Οι Κριοί είναι ενθουσιώδεις και περιπετειώδεις αλλά με εγωιστικές και αυταρχικές τάσεις. Το χειρότερο για τους Κριούς είναι να αντιμετωπίζουν αντιστάσεις και να μην μπορούν να επιβάλουν τη γνώμη τους. Και αυτό μπορεί να τους συμβεί με τους Ταύρους, οι οποίοι είναι τόσο πεισματάρηδες και ξεροκέφαλοι, που αν αποφασίσουν κάτι, κανείς δεν μπορεί να τους αλλάξει γνώμη και θα κάνουν το δικό τους πάση θυσία. Οπότε, όπως είναι κατανοητό, όταν δύο απόλυτοι άνθρωποι κληθούν να συνεργαστούν, είτε σε προσωπική σχέση είτε σε επαγγελματική, η κατάσταση θα είναι έκρυθμη.

Η άρνηση των Ταύρων μπορεί να κάνει τους Κριούς να βγάλουν προς τα έξω την εξουσιαστική τους συμπεριφορά, σε τέτοιο βαθμό που να μην το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι Ταύροι θα κάθονται με απάθεια να κοιτούν τους Κριούς να φωνάζουν και να ωρύονται με σπασμένα νεύρα, κάνει τους Κριούς ακόμα πιο έξαλλους και εκρηκτικούς.

Ταύρος και Τοξότης

Οι υπομονετικοί και οργανωτικοί Ταύροι μπορεί να χάσουν την ψυχραιμία τους και να χτυπήσουν κόκκινο όταν βρεθούν με τους Τοξότες, που εκτός από ανεξάρτητοι είναι και πολύ ασυνεπείς. Η επιπολαιότητα και η απερισκεψία των -κατά τα άλλα υπέροχων- Τοξοτών μπορούν να κάνουν τους Ταύρους να βγουν από τα ρούχα τους και ταυτόχρονα να κάνουν πράξη το «ταύρος εν υαλοπωλείω». Γενικά, οι Ταύροι είναι τόσο σταθεροί που η ζωή τους μοιάζει να κινείται σε ράγες τρένου. Οι Ταύροι δεν μπορούν να αφεθούν στη δροσιά και παιδικότητα των Τοξοτών και το μόνο που βλέπουν μπροστά τους είναι την καταστροφή να έρχεται. Έτσι βγάζουν σε υπερθετικό βαθμό τον κακό τους εαυτό που δεν είναι άλλος από μια κυριαρχική παρουσία με έντονες εκρήξεις θυμού.

Δίδυμοι και Υδροχόος

Εάν πάρουμε τα δύο πιο ανοιχτόμυαλα και έξυπνα ζώδια και τα βάλουμε μαζί, το πιο πιθανό είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν χωριό και θα δημιουργηθεί χάος. Οι Δίδυμοι είναι επικοινωνιακοί, αυθόρμητοι, κοινωνικοί, αλλά ασταθείς και επιφανειακοί και δεν μπορούν να συνεννοηθούν πολύ καλά με τους Υδροχόους που ναι μεν είναι ιδεαλιστές, αλλά είναι τόσο αντιδραστικοί και προκλητικοί που κάνουν τους Διδύμους έξαλλους. Οι Δίδυμοι θέλουν να διασκεδάζουν, να επικοινωνούν και να ζήσουν εδώ και τώρα και οι Υδροχόοι κοιτούν το μέλλον και δεν ασχολούνται με το παρόν, κάνοντας τους Διδύμους πυρ και μανία και βγάζουν μια πλευρά στον χαρακτήρα τους που ντρέπονται και οι ίδιοι για αυτήν.

Καρκίνος και Δίδυμοι

Οι Καρκίνοι θέλουν τρυφερότητα, αγάπη και υποστήριξη και επειδή θυματοποιούνται τους αρέσει να «κλαίγονται» και να αναμασούν το δράμα τους. Κάνουν βουτιές στα συναισθήματα τους και ψάχνουν να βρουν τις ισορροπίες τους. Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που δεν αντέχουν οι Δίδυμοι και συνεχώς υπάρχουν ρήξεις μεταξύ τους.  Οι Δίδυμοι από την άλλη, δεν αντέχουν να εμβαθύνουν και να αναλύσουν ό,τι μπορεί να αφορά σε συναισθήματα. Είναι πιο επιφανειακοί και εκφράζονται με σκληρότητα και απάθεια στο δράμα, κάνοντας τους Καρκίνους να υποφέρουν ακόμα περισσότερο και να γίνονται πιο ανασφαλείς και κυκλοθυμικοί βγάζοντάς την πιο αρνητική πλευρά του χαρακτήρα τους.

Λέων και Αιγόκερως

Οι Λέοντες είναι γενναιόδωροι, υπερήφανοι, ενθουσιώδεις και δεν αντέχουν δίπλα τους άτομα που θέλουν να κάνουν κουμάντο και υποδείξεις και πολύ περισσότερο να τους γειώνουν και να τους σνομπάρουν. Ποιοι είναι ικανοί για κάτι τέτοιο απέναντι στον βασιλιά του ζωδιακού; Μα βέβαια οι Αιγόκεροι που με την ψυχρή, υλιστική και απαισιόδοξη πλευρά τους μπορούν να ζεματίσουν τη γούνα του Λιονταριού, που θέλει να λάμπει και να τον θαυμάζουν. Όλα αυτά κάνουν τους Λέοντες να αντιμετωπίζουν τους Αιγόκερους ως βαρετούς και προβλέψιμους και η κρίση ανάμεσα τους δεν αργεί. Μάλιστα, επειδή και οι δύο είναι αλαζόνες και απόλυτοι, οι μάχες είναι επικές. Ποιος θα αντέξει; Οι Αιγόκεροι έχουν πιο δυνατό κύτταρο και οι Λέοντες θα σπάσουν και θα γίνουν αυτό που ποτέ δεν θέλουν: μίζεροι, δυστυχείς και αρνητικοί.

Παρθένος και Ιχθύες

Οι Παρθένοι είναι οργανωτικοί, αναλυτικοί και υπεύθυνοι, όμως η σφοδρή κριτική που ασκούν στους άλλους τους κάνει κάπως δυσάρεστους και ενοχλητικούς. Παρουσιάζονται ως οι γνώστες των πάντων και θέλουν τα πράγματα να γίνονται με τον δικό τους τρόπο. Αυτή τη συμπεριφορά κάποιοι την αντέχουν και κάποιοι δυσανασχετούν. Οι ευαίσθητοι Ιχθύες όμως, δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν και με τις αντιδράσεις τους φέρνουν τους Παρθένους στα όρια τους. Δεν θα αντιμιλήσουν, ούτε θα μπουν σε διαμάχες, απλά τα γλυκά ψαράκια θα ακολουθήσουν τον δρόμο που έχουν χαράξει κάνοντας του κεφαλιού τους και με αυτόν τον τρόπο ανεβάζουν στα ύψη την πίεση των Παρθένων, που δεν ξέρουν πώς να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και γίνονται ακόμα πιο απότομοι και επικριτικοί.

Ζυγός και Ζυγός

Παρότι για τους Ζυγούς η ισορροπία είναι το ζητούμενο στη ζωή τους, αν βρεθούν δύο Ζυγοί μαζί η πολυπόθητη ισορροπία χάνεται και δίνει τη θέση της στο χάος. Οι Ζυγοί ξεπερνούν τα πάντα με διπλωματία, αγαπούν την καλή ζωή, δεν θέλουν να κοπιάζουν πολύ και είναι αναβλητικοί και αναποφάσιστοι. Οπότε το να προχωρήσει και να μακροημερεύσει μια σχέση ή συνεργασία είναι λίγο δύσκολο, υπό την έννοια ότι και οι δύο θα αποφεύγουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις. Ο ένας θα υποστηρίζει τον άλλον σε λάθος αποφάσεις και η χειρότερη πλευρά τους θα βασιλεύει. Μπορεί λοιπόν να μην τσακώνονται, αφού και οι δύο θα αποφεύγουν τις ρήξεις, αλλά κανείς από τους δύο δεν θα μπορεί να επαναφέρει τον άλλον στην σκληρή πραγματικότητα.

Σκορπιός με Κριό

Οι Σκορπιοί είναι από τα πιο παθιασμένα ζώδια, με την καλή και την κακή έννοια και ανάλογα με το ποιους συναναστρέφονται, βγάζουν την προστατευτική ή την πολύ σκληρή και αρνητική πλευρά τους. Οι Κριοί λοιπόν, πολύ εύκολα μπορούν να αποδιοργανώσουν και να ταράξουν τους Σκορπιούς, οι οποίοι για να έχουν ισορροπία στη ζωή τους πρέπει να νιώθουν ασφάλεια. Και όταν λέμε τη λέξη ασφάλεια για τους Σκορπιούς, σημαίνει ότι πρέπει η προσωπική τους ζωή να είναι προστατευμένη, το ταίρι τους να μην τους δίνει δικαιώματα να ζηλέψουν και τα μυστικά τους, αλλά και οι κανόνες που θέτουν, να είναι απαραβίαστα. Όλα αυτά οι Κριοί δεν μπορούν να τα δεχτούν όσο και να θέλουν, όσο και να προσπαθήσουν.

Τοξότης με Καρκίνο

Οι Τοξότες είναι τόσο ενθουσιώδεις και αισιόδοξοι που δεν αντέχουν το δράμα, θέλουν να βλέπουν πάντα τη θετική πλευρά των καταστάσεων και να μην μένουν στάσιμοι σε αρνητικά θέματα. Έτσι, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν την υπερευαισθησία και τη γκρίνια των Καρκίνων, οι οποίοι δραματοποιούν τις καταστάσεις, τους ανάβουν κόκκινα λαμπάκια και γίνονται έξαλλοι. Η αρχική πρόθεση των Τοξοτών είναι να προσπαθήσουν να τους κάνουν να γελάσουν και να ξεχάσουν ό,τι συνέβη, αλλά το κάνουν με μεγάλη επιμονή και ανυπομονησία και όταν συνειδητοποιήσουν ότι οι Καρκίνοι δεν μπορούν να βγουν τόσο εύκολα από το τρυπάκι της κυκλοθυμίας, της άμυνας και της ανασφάλειας, επιτίθενται και γίνονται απόλυτοι και απαιτητικοί, δίνοντας μια εικόνα που μισούν και ίδιοι.

Αιγόκερως με Σκορπιό

Είναι και οι δύο φιλόδοξοι, -ο καθένας με τον δικό του τρόπο- έχουν κόλλημα με την ανέλιξη στην ιεραρχία της εργασίας τους και βέβαια δεν τους αρέσει να εκτίθενται για κανέναν λόγο. Όλα αυτά που τους ενώνουν όμως, δεν έχουν καμία συναισθηματική βάση. Και οι Σκορπιοί χρειάζονται συναίσθημα και πάθος, που οι Αιγόκεροι αδυνατούν να το δώσουν, τουλάχιστον στο ποσοστό που έχουν ανάγκη οι Σκορπιοί. Έτσι οι καβγάδες δεν αργούν να έρθουν και να γίνουν επικοί.

Οι Αιγόκεροι αναζητούν μια ζωή που να έχει μόνο άνοδο και όχι τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και τα παιχνίδια εξουσίας των Σκορπιών, που μπορεί αρχικά να τους εξιτάρουν. Στο τέλος οι Αιγόκεροι κλείνονται στον εαυτό τους, γίνονται απαισιόδοξοι και συναντούν την σκοτεινή τους πλευρά που δεν τους αρέσει και δεν τους εκφράζει, διότι δεν τους εξελίσσει. Όσο όμως πιο πολύ μένουν -για να μην εκτεθούν στους άλλους- τόσο πιο πολύ αισθάνονται ότι βυθίζονται και ότι χάνουν τον εαυτό τους.

Υδροχόος με Λέοντα

Οι Υδροχόοι και οι Λέοντες είναι τόσο ίδιοι και τόσο διαφορετικοί που μπορεί να λειτουργήσουν πολύ τοξικά ο ένας στον άλλον και να αναδειχθεί η χειρότερη πλευρά τους. Και οι δύο νιώθουν για τον εαυτό τους ότι είναι ξεχωριστοί και μοναδικοί και ότι ο άλλος πρέπει να τον θαυμάζει. Ωστόσο οι Υδροχόοι είναι πιο ανοιχτόμυαλοι και λάτρεις της απόλυτης ελευθερίας, που μπορεί και να κάνουν ένα βήμα πίσω. Και όταν θα γίνει αυτό οι Λέοντες θα κάνουν ένα βήμα μπροστά και θα ζητήσουν περισσότερα. Έτσι σιγά – σιγά θα προσπαθήσουν να καταπνίξουν την ανεξαρτησία των Υδροχόων, που όμως είναι αδιαπραγμάτευτή για αυτούς και οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες. Το δεσποτικό ύφος των Λεόντων θα κάνει τους Υδροχόους συναισθηματικά απόμακρους, υπέρμετρα σαρκαστικούς και θα τους οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή, βγάζοντας στην επιφάνεια τα αρνητικά χαρακτηριστικά τους.

Ιχθύες με Παρθένο

Αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί τοξικά και στα δύο μέλη. Η ψυχρή λογική, η αναλυτική νοοτροπία και η σκληρή κριτική των Παρθένων ευνουχίζει το συναίσθημα των ευαίσθητων Ιχθύων και τους κάνει να κλείνονται πιο πολύ στον δικό τους ιδανικό κόσμο. Επίσης, η φιλοχρήματη πλευρά των Παρθένων έρχεται σε σύγκρουση με τη σπάταλη πλευρά των Ιχθύων και αυτό μπορεί να αποβεί «μοιραίο» για τους Ιχθύς, καθώς ίσως πέσουν θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης από τους Παρθένους. Επίσης, η εξαντλητική γκρίνια των Παρθένων μπορεί να ψαλιδίσει τη δημιουργική έκφραση των Ιχθύων και να τους οδηγήσουν σε ψυχολογική κατάπτωση, βγάζοντας ένα πρόσωπο βαρετό χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος για τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα για τα ζώδια από την Άση Μπήλιου:

Είσαι Ιχθύς; Μάθε πώς διαφοροποιεί ο ωροσκόπος σου το ζώδιό σου

Τι ζώδιο είναι ο γάμος σας; 

Ποιος είναι ο ιδανικός σύντροφος ανάλογα με τον ωροσκόπο σου;