ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Unsplash

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 25-26 Ιανουαρίου. Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, μη λέτε μετά ότι δε σας τα βρίσκουμε όλα:

ΚΡΙΟΣ

Παρότι η εβδομάδα ξεκίνησε με φόρα (όχι απαραίτητα με την καλή έννοια), τα πράγματα είναι πιο ήρεμα καθώς πλησιάζουμε στο Σαββατοκύριακο. Η ψυχούλα σας έχει ηρεμήσει και πλέον δε θυμίζετε καθόλου την Ελίνα Κωνσταντοπούλου στους Δυο Ξένους, όταν ήθελε να καρυδώσει τον Τόλη που την είχε αναγκάσει να βγάλει on air τρίωρο πρόγραμμα μπουζουκιών.

Έχετε πολλή όρεξη να δείτε τους φίλους σας και έχετε ήδη ξεκινήσει τα κανονίσματα (πιθανότατα να προσλάβετε και γραμματέα για το προσεχές διήμερο, ώστε να μη γίνει κανένα μπέρδεμα) και γενικώς είστε έτοιμοι να ξεχάσετε διάφορες αστοχίες που έχουν κάνει οι δικοί σας άνθρωποι το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς πιστεύετε πάντα πως οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία (και δεν το λέτε απλά για να συγχωρεθούν τα πεθαμένα σας).

Αυτό ισχύει και για τον Θανάση, ο οποίος όλο και κάτι θα σας έκανε αυτές τις ημέρες. Συγχωρήστε και προχωρήστε, η ζωή είναι μικρή (α, και φάτε, αυτό πάντα χρειάζεται).

ΤΑΥΡΟΣ

Το μόνο πιο γνωστό γεγονός στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, μετά το ότι δε σας αρέσουν ιδιαίτερα οι αλλαγές, είναι το γεγονός ότι ο Δούκας Σεβαστός είναι ο πιο κοντινός στον Lord Voldemort μαγκλ που είδαμε ποτέ στην τηλεόραση.

Έχουν χτυπήσει διάφορα “καμπανάκια αλλαγής” στη δουλειά, και θα συνεχίσουν να χτυπάνε, οπότε όσο πιο γρήγορα προσαρμοστείτε σε αυτό το δεδομένο, τόσο πιο χαρούμενοι θα είστε. Διάφορες προτάσεις που θα σας γίνουν χρειάζονται πολλή σκέψη – οπότε μη βιαστείτε να απαντήσετε – ενώ οι προαναφερθείσες αλλαγές αφορούν και στα γκομενικά σας – αν θυμάστε τι είναι αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, έχετε αρχίσει να επαναδραστηριοποιήστε κοινωνικά και να μη βάζετε τον ποπουδίνο σας μέσα στο σπίτι, και πάρα πολύ καλά κάνετε, διότι πρέπει να βρίσκεστε εκεί όπου λαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποφάσεις για τη ζωή σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε έναν καινούργιο συναρπαστικό κόσμο εκεί έξω; Να κανονίσετε μια εκδρομή, να γραφτείτε σε εργαστήριο πλεξίματος και αργαλειού, να φύγετε με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην Ναμίμπια, να μάθετε πορτογαλικά και να αναλάβετε ένα καινούργιο πρότζεκτ στη δουλειά – κι όλα αυτά επειδή you mean it, κι όχι απλά για το “σπορ” του να κάνετε εφετζίδικα πράγματα;

Αυτή είναι η ευκαιρία σας να αποδείξετε (στον εαυτό σας, πρωτίστως) πόσο ανεξάρτητα πνεύματα είστε και πόσο δεν έχετε ανάγκη την έγκριση κανενός για να αισθανθείτε όμορφα και να κάνετε κάτι που θα τονώσει την καθημερινότητά σας.

Το ίδιο πνεύμα σάς καταλαμβάνει και ως προς τα γκομενικά, ενώ είστε σαφώς πιο αισιόδοξοι από ό,τι στην αρχή της χρονιάς απέναντι στον Θανάση – και ξέρουμε όλοι πόσο φάμπιουλους είστε όταν ανταποκρίνεται το μέσα σας με το έξω σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εκεί που το γενικευμένο κουλουβάχατο της ζωής σας μοιάζει να έχει “πνίξει” τα πάντα με την παρουσία του σε κάθε τομέα – οικονομικά, γκομενικά, επαγγελματικά – γίνεται ένα γρήγορο shift στην ισορροπία δυνάμεων και επανέρχεστε κάπως σε φόκους.

Πρώτον, οι εξελίξεις στα κοινά οικονομικά τρέχουν (και θα τρέχουν για κάποιο χρονικό διάστημα), οπότε να είστε έτοιμοι να παρέμβετε καταλλήλως αν δείτε πως κάτι πάει να στραβώσει και δεύτερον το γκομενικό χάος μπορεί να τακτοποιηθεί αν αισθανθείτε ξανά λίγο πιο σίγουροι για τον εαυτό σας.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκινούν οι εξελίξεις στα γκομενικά ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο κι αν αποτινάξετε από πάνω σας την πεποίθηση ότι δεν αξίζετε να αγαπηθείτε – και “κοπανήσετε” και δυο τζιν τόνικ στο ενδιάμεσο – θα είναι πιο εύκολο να αφεθείτε.

ΛΕΩΝ

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΥΡΑΣΗ! Τέρμα τα νεύρα, τα λεξοτανίλ, τα ζάναξ, η τάση να πνίξετε τον διπλανό σας στη δουλειά και τη μάνα σας στο σπίτι. Τέρμα όλα αυτά (για αρκετό χρονικό διάστημα), καθώς έφτασε η ώρα να ασχοληθείτε με τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) σε κάθε επίπεδο και σε βάθος (όχι χρόνου, όπως έχετε συνηθίσει, αλλά τώρα, επιτόπου).

Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία για να συζητήσετε με τον Θανάση δυο πράγματα που σας βασανίζουν εδώ και καιρό, αλλά όλο αναβάλλετε λες και είναι απονεύρωση τραπεζίτη και μην ξεχνάτε πως από την τελευταία φορά που ασχοληθήκατε σε τέτοιο βαθμό με τη σκέση σας (πάντα με κάπα λέμε), έχουν αλλάξει πολλά πράγματα – όχι απαραίτητα προς το κακό – οπότε ας πάτε διαβασμένοι σε αυτή τη συνάντηση συναισθημάτων και κοινών στόχων.

Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους ανθρώπους που βρίσκονται στο άμεσο κοινωνικό σας κύκλο και που πρέπει να συμπεριλάβετε στα όποια σχέδιά σας (για τη δουλειά, την οικογένεια, κ.λπ.).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Παρότι έχει πέσει πολλή δουλειά και είστε πάρα πολύ μπίζι, πάρα πολύ μπίζι εδώ και λίγες ημέρες, για κάποιο λόγο αισθάνεστε απελευθερωμένοι από τα αόρατα δεσμά με τα οποία σάς κρατούσε αιχμαλώτους η ρουτίνα και έτσι αγόγγυστα, σαν συνεπείς απουσιολόγοι κάθε τομέα της ζωής, κοιτάτε ποιος λείπει από την καθημερινότητά σας (ή και ποιος πρέπει να λείπει, όσο κι αν πονάει αυτή η απόφαση), τακτοποιείτε εκκρεμότητες και γενικώς “κάνετε γενική” σε όλα.

Αυτό το χρειαζόσασταν εδώ και καιρό, αφού κάθε περιλιμπανόμενο βούρλο είχε φροντίσει να σας καθίσει στο σβέρκο με κάθε πιθανό τρόπο και η καθημερινότητά σας είχε γίνει ως και φριχτή, όχι επειδή δεν υπήρχε ποικιλία, αλλά επειδή δε σας άφηναν να κάνετε το ένα πράγμα που θα σας ηρεμούσε κάπως.

ΖΥΓΟΣ

H φάση είναι “ΚΑGLΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΑ”. Τίποτα δε μπορεί να σας συγκρατήσει από το να φλερτάρετε μέχρι και με τα πόμολα του γραφείου, αφήνοντας στη μπάντα την Ματίνα Μανταρινάκη που κρύβετε μέσα σας.

Έχετε πολλές ιδέες, όχι μόνο για να “στριμώξετε” τον άλλο για “καλό μεσημεράκι”, αλλά και για τη δουλειά, και το βασικότερο είναι πως ό,τι κι αν συμβεί δε θα σας φύγει η όρεξη να “ρουφήξετε” τη ζωή.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες υποχρεώσεις που δε σάς εγκαταλείπουν ό,τι κι αν κάνετε (εκτός αν σας υιοθετήσει η Γιάννα Αγγελοπούλου, οπότε ok), και καλό θα ήταν να μην ξεχαστείτε και τις αναβάλετε για πάντα – ή μέχρι να σκάσουν μπροστά σας στα ξαφνικά και σάς πιάσει σύγκρυο. Κοινώς, πληρώνετε ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ και ό,τι άλλο ακρωνύμιο υπάρχει εκεί έξω και σας αφορά και ξαμολιέστε να κάνετε ματάκια.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όλοι σας τραβολογάνε να βγείτε έξω, να πάτε σινεμά, να πάτε λαϊκή, να πάτε σε μια γριά θεία της μάνας σας που είναι στα τελευταία της (ωραίο κόνσεπτ για My Style Rocks αυτό, παρεμπιπτόντως), να πάτε μπουζούκια, να πάτε στη Σέριφο, οπουδήποτε τέλος πάντων και το μόνο που εσείς θέλετε είναι το πολύ να κάνετε το 2ο στη σειρά, για να πετύχετε κανένα σέσκουλο που είναι η εποχή τους και μετά να κλειδωθείτε στο σπίτι μέχρι να ανοίξει ο καιρός (κατά τον Απρίλιο).

Φυσικά, αυτό δεν είναι εφικτό, διότι η δουλίτσα πιέζει και έχετε διάφορους ανοιχτούς λογαριασμούς να κλείσετε, ωστόσο η ηρωική σας πρόθεση μετράει. Γενικώς είστε μανουριασμένοι με όλα, αλλά δε σας ενοχλεί ιδιαίτερα αυτό, σαν να σάς έχει γίνει 2η φύση ένα πράγμα.

Θυμηθείτε να μην αποπαίρνετε τους συναδέλφους απλώς επειδή σάς καβαλάνε τα νεύρα (σκεφτείτε πως δεν τους έχετε παντρευτεί κιόλας), εκτός αν είστε έτοιμοι να πάτε τη σύγκρουση “all the freaking way” (που μπορεί και να είστε δηλαδή).

ΤΟΞΟΤΗΣ

Έφτασε επιτέλους η περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορείτε να πουλήσετε ψυγείο σε Εσκιμώο, αρκεί να μπορέσετε να διαχειριστείτε την τεράστια ζήτηση που θα έχετε πολύ σύντομα από όλους (αφεντικά, συναδέλφους, γείτονες, μια συμπεθέρα της θείας σας, κ.ο.κ.).

Αυτό που σας μπερδεύει, κλασικά, είναι η δυσκολία να ξεχωρίσετε τις αληθινές προθέσεις του άλλου από τα ευχολόγιά του, να δείτε τι ακριβώς κρύβει μέσα του και να απορρίψετε τη φασάντ (ή, έστω, να μην αφήσετε να σας θολώσει την κρίση).

Προσέξτε τις οικονομικές σας συμφωνίες – τόσο κόπο κάνατε για να φτάσετε ως εδώ, μη μείνετε φτωχοί all of a sudden χωρίς λόγο – και να είστε έτοιμοι για ένα Σαββατοκύριακο άκρατης κοινωνικοποίησης και πολύ ζουζουνίσματος με τον Θανάση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τελείωσε η όμορφη (μετά από χρόνια) περίοδος των γενεθλίων σας κι αισθάνεστε μια πρωτόγνωρα αληθινή αυτοπεποίθηση. Θέλετε που τραβήξατε τα βλέμματα και μπορέσατε να πείτε τον πόνο σας, θέλετε που η δουλειά κάπως τσούλησε, παρότι τα ωράριά σας θυμίζουν αυτά προ της θέσπισης 8ώρου, όπως και να έχει αισθάνεστε καλύτερα και τα λεφτάκια που θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα σας βελτιώσουν κι άλλο τη διάθεση.

Αφού ασχοληθείτε, λοιπόν, με το τι μπορείτε να κάνετε (ή, επειδή μιλάμε για εσάς, να μην κάνετε) για να σάς μείνει κανένα ευρώ στην τσέπη, θα ασχοληθείτε με τα γκομενικά σας, τα οποία αρχίζουν πάλι να προχωράνε, με αργά μεν βήματα, γιατί τόσο συναισθηματικό baggage ούτε οι αδελφές Σταμίρη δεν κουβαλάνε, ωστόσο είστε πιο έτοιμοι να αποδεχθείτε τους ανθρώπους ως έχουν και να προσαρμοστείτε αναλόγως.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τέτοια ανανέωση είχατε να αισθανθείτε από όταν κερδίσατε σε εκείνο τον διαγωνισμό το τριήμερο στη μαγευτική Αρεόπολη και περάσατε 72 ώρες να μασουλάτε γουρνοπούλα εναλλάξ με πορτοκαλόπιτα ατενίζοντας τον εύφορο κάμπο από κάτω.

Επειδή ό,τι περίεργο χούι έχετε θα βγει τώρα στην επιφάνεια, να είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε την προσωπικότητά σας (“σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε”), ιδίως απέναντι σε όσους δεν καταλαβαίνουν τι ζόρι περνάτε με τη δουλειά, το σπίτι και το συναισθηματικό κομμάτι, όπου προσπαθείτε διαρκώς να πείσετε τον εαυτό σας πως είστε απόλυτα ευχαριστημένοι.

Είστε, δεν είστε, δεν έχει σημασία έτσι κι αλλιώς, το θέμα είναι πως πλέον έχετε τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν για εσάς σημασία και μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα που θέλετε με τον ρυθμό που εσείς προτιμάτε.

ΙΧΘΥΕΣ

“Για να ΄μαι ειλικρινής, τι λες τι εννοείς, δεν έχω καταλάβει, δε μου το εξηγείς”. Αυτό ζείτε κάθε μέρα, μια λούπα ρεφρέν της Φαίης Ρουμπίνη αντηχεί στο κεφάλι σας, μόνο που δεν έχετε αντιληφθεί ακόμα πως και οι άλλοι έτσι αισθάνονται για εσάς, αφού γενικώς δε σας αφήνει η ζωή να βγάλετε νόημα.

Αφήστε τους ανθρώπους γύρω σας να σας βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείτε – δεν είμαστε μόνοι μας (διαρκώς, τουλάχιστον) σε αυτή τη ζωή, πρέπει να το καταλάβετε – και μπείτε επίσημα στη φάση του απολογισμού του προηγούμενου 12μηνου, ξεκαθαρίζοντας τι σάς άφησε μια γλυκιά γεύση και τι θέλετε να ξαποστείλετε για πάντα μακριά.

Φυσικά χρειάζεστε ξεκούραση και πρέπει οπωσδήποτε να την επιδιώξετε και να μην προσποιείστε πως όλα τα αντέχετε, όλα τα μπορείτε.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr