ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Unsplash

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου. Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, μη λέτε μετά ότι δε σας τα βρίσκουμε όλα:

ΚΡΙΟΣ

“Ό,τι δεν πάρεις μοναχός, κανείς δε θα ‘ρθει να στο δώσει” και άλλες τέτοιες συναισθηματικούρες “σκάνε” στο κεφάλι σας αυτές τις ημέρες, όχι επειδή αισθάνεστε παραμελημένοι ή παραγκωνισμένοι ή τέλος πάντων κάτι διαφορετικό από το κέντρο της προσοχής (όλων), απλώς είναι αυτή η εποχή του χρόνου που πρέπει να κάνετε τον απολογισμό σας, κι αυτό είναι ένας καημός αβάσταχτος, διότι η δική σας ζωή είναι μια ευθεία, πάτε μόνο μπροστά κι αν χρειαστεί να επισκεφτείτε το παρελθόν υπάρχουν και τα Memories του Facebook.

Όπως και να ‘χει, έχετε πήξει στη δουλειά (και θα πήξετε κι άλλο, ειδικά από την Κυριακή και μετά) και η διάθεσή σας “σηκώνει” βελτίωση, μέσα από πράγματα που έχετε καιρό να κάνετε.

Αν αισθάνεστε μόνοι, μην περιμένετε τον Βασίλη Καρρά να σας τηλεφωνήσει, σηκώστε εσείς το κουλό σας και πάρτε τους φίλους σας, Απόκριες είναι, όλο και κάτι θα έχουν κανονίσει, απλά μην αφήσετε τη μοναχικότητα να σας συνθλίψει κάτω από τόνους κομφετί.

ΤΑΥΡΟΣ

Από τη μια “υποχρεούστε” να δείξετε σε όλους ότι το leadership το παίζετε στα δάχτυλα, από την άλλη δε θέλετε να κακοκαρδίσετε κανέναν και στη μέση βρίσκεται το συναίσθημά σας που έχει φάει διάφορες μπάτσες (κυρίως σε επίπεδο καθυστερήσεων και προσωρινών ανατροπών σχεδίων).

Όπως και να ‘χει, πρέπει να βρείτε τρόπο να πείτε “όχι” σε ανθρώπους που αγαπάτε ή που τέλος πάντων δε θέλετε να κλαίνε μετά με λυγμούς στο ντους, κι αυτό είναι μεν δύσκολο, αλλά απαραίτητο. Στα πιο καλά νέα, αισθάνεστε μια αγαλλίαση εσωτερική, μια ησυχία, αλλά και ταυτόχρονα μια ανάγκη να ταξιδέψετε – έστω και μέχρι τη Λαμία – κι αυτό θα αρχίσετε να προγραμματίζετε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ωραία είναι αυτά τα σχέδια, απλά μην ξεχνάτε τον ανάδρομο Ερμή και το απαραίτητο flexibility στην καθημερινότητά σας – όχι τίποτα άλλο, είναι κρίμα να “πετάτε πέτρες σε αγνώστους” χωρίς καμία αφορμή.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η τρέχουσα επαγγελματική σας κατάσταση τείνει να ξυπνήσει την Έφη Σαρρή μέσα σας. Από τη μία “άι σιχτίρι, άι σιχτίρι, θα κλειστώ σε μοναστήρι” κι από την άλλη “τι είχαμε, τι χάσαμε”, κι όλο αυτό σεταρισμένο με τον προϊστάμενο και τους συναδέλφους, οι οποίοι είναι στην κοσμάρα τους σε βαθμό εκνευριστικό ακόμα και για ένα carefree πνεύμα όπως εσείς.

Μην πέσετε με τα μούτρα στη δουλειά ή τουλάχιστον να είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να φάτε διάφορα άκυρα, αφού ο ανάδρομος Ερμής παίζει στο σύστημα “it’s not personal, it’s business” κι έτσι πρέπει να υπάρχει plan B σε ό,τι πρόκειται να κάνετε. Κατά τα υπόλοιπα, επειδή έχετε γκώσει λίγο με τον χειμώνα και θέλετε γνησίως να φτιάξει το κέφι σας, παρά τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες κινείστε, είστε έτοιμοι να περάσετε καλά και μάλιστα να ζητήσετε και τη βοήθεια των δικών σας ανθρώπων προς αυτή την κατεύθυνση.

Να θυμάστε μόνο πως χρειάζεται να το εννοείτε όλο αυτό διαρκώς, αδιαλείπτως και ολόψυχα, αλλιώς πάλι στη μαύρη καντήφλα θα πέσετε, και είναι μεγάλο κρίμα. Α, και κάτι ακόμα, μη χαωθείτε μέσα σε όλο αυτό και παραλείψετε να γκομενίσετε το Σαββατοκύριακο, μεγάλη ευκαιρία θα χάσετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ό,τι θυμάστε χαίρεστε, αλλά αυτή τη φορά είναι για καλό, τουτέστιν αν έχετε αφήσει στη μέση διάφορες δραστηριότητες, γυμναστήρια, σπα, οικοτουρισμούς, ψάρεμα, κοπανέλι, κ.ο.κ. είναι η καλύτερη ευκαιρία για να τα ξαναρχίσετε. Mε έντονη φιλοσοφική διάθεση και χωρίς ιδιαίτερους συναισθηματισμούς, βάζετε στη θέση τους τούς συναδέλφους σας και κάνετε φόκους στο τι θέλετε εσείς από τη δουλειά σας αυτή την περίοδο, χωρίς να χάνετε άλλο πολύτιμο χρόνο.

Το Σαββατοκύριακο θα μπορέσετε να κάνετε νέες γνωριμίες (και χωρίς να πάτε στην Αννίτα), να ανασυνταχθείτε ψυχολογικά (αφού στο μεταξύ οι καθυστερήσεις του ανάδρομου Ερμή θα έχουν τσακίσει τα νεύρα σε όλους μας ανεξαιρέτως) και να βρείτε εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση που στραβώσει οτιδήποτε σε επερχόμενα ταξίδια σας ή άλλα σχέδια που απαιτούν την προσοχή σας.

Επίσης, αν θεωρείτε ότι θα πιαστείτε μαλλί με μαλλί με τη μάνα σας/ τον πατέρα σας/ τον ξάδερφό σας ή οποιονδήποτε άλλο αυτές τις ημέρες, καλώς το θεωρείτε, γι’ αυτό ψυχραιμία και πολύ ξεκάθαρα μηνύματα από/ προς σε όλους.

ΛΕΩΝ

Ωραία τα λεφτάκια που φαίνονται πως έρχονται, ωραία αυτή η κρίση παραγωγικότητας που σας έχει πιάσει και δε σας αφήνει για κανένα λόγο, ωραία όλα, ωστόσο αισθάνεστε πως κάπως πνίγεστε και κάπως έχετε βάλει στο πιάτο σας παραπάνω πράγματα από αυτά που μπορείτε να φάτε – ακόμα κι εσείς, οι μάστορες του multitasking, οι μύστες της δραστηριοποίησης σε πολλαπλά μέτωπα.

Ενιγουέι, θα θυμηθείτε πως μπορείτε να κολυμπάτε και σε πιο βαθιά νερά, παρά το όποιο συναισθηματικό βάρος αισθάνεστε να σας έχει καθίσει πάνω στους ώμους και στην προσπάθεια αυτή θα σας βοηθήσει και ο Θανάσης, με τον οποίο θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε πάρα πολλά πράγματα για τη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), και μάλιστα σε φανταστικό ερωτικό κλίμα.

Προσοχή μόνο σε διαφόρων ειδών απωθημένα που μπορούν να προκύψουν και να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από τα πράγματα που σας απασχολούν γνησίως.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Φυσικά και μόλις πάτε να χαρείτε λίγο, ειδικά σε συναισθηματικό επίπεδο, τσουπ εμφανίζονται μπροστά σας διάφορα εμπόδια, είτε πρακτικής φύσης (που τα βάζει η δουλειά), είτε ψυχολογικής φύσης (που τα βάζετε μόνοι σας, καθώς έτσι μάθατε στο Σεμινάριο Τρικλοποδιάς του Εαυτού Σας, το οποίο παρακολουθείτε κάθε χρόνο) κι έτσι στην παρούσα φάση, που θα χρειαστεί να επικεντρωθείτε στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), υπάρχει ένα ενδεχόμενο να φτάσετε ένα κλικ πριν το μουτζόπιασμα.

Εσείς, κλασικά, θα ακούτε αυτά που θέλετε, ο άλλος θα λέει και αυτά που δεν εννοεί και η επικοινωνία σας, ας πούμε, θα είναι λίγο πιο δύσκολη από αυτή που έχει ο Ερντογάν με τον Πούτιν αυτή την περίοδο. Σε κάθε περίπτωση, μη γίνεστε δογματικοί, πάρτε – κατά το δυνατόν – μια απόσταση από τις εξελίξεις και σκεφτείτε αρκετές φορές πριν πείτε κάτι που δεν εννοείτε ή που δεν πρόκειται να καταλάβει πλήρως ο άλλος.

ΖΥΓΟΣ

Καταρχάς αφήστε κάτω αυτό το πιτόγυρο, είναι το ΤΕΤΑΡΤΟ για σήμερα. Συμφωνώ στο να μην καταπιέζεστε, ειδικά στο φαΐ, αλλά δε θέλω να ξεχνάτε πως το “ό,τι δε ζούμε, το τρώμε” έχει γίνει το δεύτερο αγαπημένο σας μότο μετά το “θα τα παρατήσω όλα και θα πάω να γίνω πριγκίπισσα”.

Ο Ερμής είναι ανάδρομος στους Ιχθύες, οπότε you know the drill, πολύ συγκεκριμένα πράγματα πρέπει να βγαίνουν από το στόμα σας και ειδικά στην επικοινωνία με την οικογένεια δε χρειάζεται να γίνεστε λαρτζ (όσο λιγότερα λεπτά μαζί, τόσο καλύτερα). Σε επίπεδο δουλειάς και γενικά όσον αφορά στην καθημερινότητά σας, θα χρειαστεί να βάλετε σε τάξη διάφορα πράγματα και παρότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις, τελικά η δουλειά σας θα γίνει.

Φυσικά και δεν πετάτε στα ουράνια (κανείς δεν πετάει αυτή την περίοδο, σάς το υπογράφω), ωστόσο δε χρειάζεται να βάλετε κι άλλους καημούς στη ζωή σας. Σταματήστε να ψάχνετε νέα προβλήματα για να σας αποπροσανατολίσουν από αυτά που έχετε ήδη, απλά επειδή τα έχει σιχαθεί η ψυχούλα σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ίσως, λέω, ίσως έχει έρθει η ώρα να σκεφτείτε λίγο τα γκομενικά/ συναισθηματικά σας, παρότι δεν πιστεύετε ιδιαιτέρως (ως και καθόλου) στις δεύτερες ευκαιρίες (ούτε τις δικές σας, ούτε των άλλων, για να είμαστε δίκαιοι). Όπως και να ΄χει, αυτή είναι περίοδος να πείτε έξω από τα δόντια τι σας ενοχλεί πάνω στον άλλο, τι σας αρέσει, τι θα θέλατε να κάνετε ακόμα, και μάλιστα όλο αυτό θα γίνει σχετικά εύκολα, χωρίς δηλαδή να σας απασχολεί αν θα “προδώσετε” παράλληλα το ότι έχετε συναισθήματα.

Η διάθεσή σας είναι καλή και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα αισθάνεστε μια εσωτερική ισορροπία, παρότι δεν έχετε χειρότερο και πιο αποσυντονιστικό πράγμα το να χρειάζεται να μιλάτε για τον εαυτό σας σε τέτοιο βαθμό/ βάθος.

Παράλληλα, έχετε πολλή όρεξη για επικοινωνία με τον έξω κόσμο, ιδίως όσον αφορά στα επαγγελματικά σας, παρότι ίσως χρειαστεί να κάνετε λίγο πίσω στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφού μέσα στον ανάδρομο Ερμή χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μη γίνουν τα πράγματα ρόιδο σε μελλοντικό χρόνο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν αισθάνεστε ένα βάρος σε σχέση με την οικογένειά σας, ότι διάφορα πράγματα έχουν μείνει ανεπίλυτα για καιρό, ότι στις καθημερινές σας συνδιαλλαγές υποκρύπτονται διάφορα απωθημένα και ότι όλο αυτό σάς αποσπάει την προσοχή από άλλα, σοβαρότερα θέματα, όπως τα οικονομικά, μη φοβηθείτε να συζητήσετε με τους δικούς σας ανθρώπους, χωρίς ωστόσο να ξεχάσετε στο μεταξύ όλα όσα μάθατε στην ψυχοθεραπεία όλα αυτά τα χρόνια (κοινώς, όσα πενηντάρικα έχετε δώσει κατά καιρούς, τώρα θα πιάσουν τόπο).

Στο μεταξύ, μη φοβηθείτε τα διάφορα έξοδα που έχουν προκύψει, τώρα που θα αποκατασταθούν οι σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με το σόι σας, θα ξανασυμπεριληφθείτε στη διαθήκη της θείας σας. Σε άλλα νέα, ένα μικρό χάος που έχει προκύψει στη δουλειά αρχίζει να μπαίνει σταδιακά σε τάξη, πράγμα ανακουφιστικό μεν, ωστόσο επειδή τείνετε να φέρνετε πάντα την καταστροφή, θα επιμείνετε στα αρνητικά των ημερών και όσο νωρίτερα το αντιμετωπίσετε, τόσο το καλύτερο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πάρα πολύ ενθουσιασμένοι είστε με όλα, πάρα πολλή όρεξη έχετε να δουλέψετε, να πείτε τις απόψεις σας, να αλλάξετε πράγματα στη ζωή σας και πάνω που έχετε όλα αυτά και παράλληλα δε μετανιώνετε για τίποτα από όσα έχετε κάνει από τις αρχές της χρονιάς, τσακ, έρχεται ο ανάδρομος Ερμής για να σας καθυστερήσει σε ό,τι μπορεί. Το καλό είναι πως ξέρετε τι πρέπει να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή να συμμαζεύετε τις παρορμήσεις σας και να μην παθαίνετε φιξασιόν με τον έλεγχο των πάντων.

Το καλύτερο είναι πως γενικότερα η διάθεσή σας δε χαλάει εύκολα τον τελευταίο καιρό, κυρίως διότι οι διάφορες καθυστερήσεις και επιστροφές από το παρελθόν σάς δίνουν την ευκαιρία να κάνετε τη σχετική ανασκόπησή σας και στο πλαίσιο αυτής της ψυχολογικής ολυμπιάδας να βγείτε κι από πάνω σε όλες τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) στο πλαίσιο των οποίων το άλλο μέρος σάς κατηγόρησε άδικα (εδώ κολλάει εκείνο το εμόζι που βάφει νύχια, αλλά δεν ξέρω πώς μπαίνει).

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ίσως να έφτασε η ώρα να πιστέψετε στο “deep down”, σε ό,τι κρύβεται βαθιά μέσα σας και μπορεί να αλλάξει άρδην, παρότι – συνήθως – στο δικό σας μυαλό δικαιολογείτε τον εαυτό σας και οποιαδήποτε συμφορά τον βρίσκει αποδίδεται στην “κακιά την ώρα” και όχι στο ότι δεν έχετε μάθει να αγαπάτε γνησίως αυτό που είστε, ιδίως επειδή χρειάζεστε αλλαγές για να γίνετε πιο ευτυχισμένοι.

Προσέξτε τα λεφτάκια αυτή την περίοδο, κάντε λίγο κουμάντο για να βγει ο υπόλοιπος χειμώνας και μην είστε (για το Σαββατοκύριακο, έστω) η σκορπαλευρού της γειτονιάς. Τέλος πάντων, λίγη σημασία έχουν τα λεφτά μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στην ψυχούλα σας, έστω κι αν το αρνείστε.

Αλλάξανε οι άνθρωποι, αλλάξαμε κι εμείς, λέει ο Πασχάλης Τερζής και μήπως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσετε αυτές τις αλλαγές και να διαμορφώσετε την καθημερινότητά σας αναλόγως; Σιγά σιγά, δεν είπαμε σε 48 ώρες μέσα.

ΙΧΘΥΕΣ

Και μαζί και μόνος είναι η φάση σας αυτές τις ημέρες, με τον έντονο υπαρξιακό ντουβρουτζά που έχει βρεθεί στο δρόμο σας. Αμφίρροπες δυνάμεις παλεύουν μέσα σας (κάτι σαν τη μαγική και την ανθρώπινη φύση της Σαμπρίνας, τη ντίβα και το λαϊκό άνθρωπο της Άντζελας, κ.ο.κ.), με αποτέλεσμα να είναι μεν οι ημέρες των γενεθλίων σας και να ζείτε την αναγέννηση, ωστόσο παράλληλα να καθυστερείτε πάαααρα πολύ να πάρετε αποφάσεις, να φοβάστε να δείτε τους φίλους σας και γενικώς να κωλώνετε να πάτε παραπέρα τη ζωή σας, από το φόβο του “κάτσε μην πέσουμε στα χειρότερα, καλά είμαστε και με τα ντεμί σεζόν πράγματα”.

Συντονιστείτε λίγο με το περιβάλλον σας, δείτε με περισσότερη αγάπη τον εαυτό σας, πιστέψτε στις ικανότητές σας, use your illusion και εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι, παρά τη συναισθηματική σας κατάσταση, λάμπετε από πάνω μέχρι κάτω.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr