ΖΩΔΙΑ

Ο λόγος που επιστρέφεις στον πρώην, ανάλογα με το ζώδιό σου

Getty Images Handout

Θα επέστρεφες στην αγκαλιά του πρώην σου απλά και μόνο λόγω (πολύ) καλού σεξ ή επειδή πρόκειται για έρωτα αξεπέραστο;

Ποτέ μην λες ποτέ, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν την καρδιά. Μπορεί τώρα να λες ότι δεν θα επέστρεφες με τίποτα στον πρώην σου και ότι υπάρχει λόγος που δεν είναι νυν, ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή. Ή μήπως είσαι από εκείνους που τρέχουν σε παλιές φλόγες για ψύλλου πήδημα; Θα το μάθουμε ευθύς αμέσως.

Κριός

Οι Κριοί αγαπούν με ενθουσιασμό, ζουν με ένταση, χωρίζουν με φωνές, επιστρέφουν -τις περισσότερες φορές για ανταγωνιστικούς λόγους- και συνήθως δεν δέχονται μόνιμες επιστροφές, εκτός αν είναι για σεξ. Με κυβερνήτη τους τον θεό του πολέμου, τον Άρη, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη φόρα και το πάθος τους που κυριαρχεί σε όλες τις φάσεις της ζωής τους. Αν λοιπόν ο-η πρώην τους εγκαταλείψει για κάποιον-α άλλον-η θα παθιαστούν και θα κυνηγήσουν για να κερδίσουν ξανά τη θέση τους. Ο ανταγωνισμός θα κυριεύσει το μυαλό τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουν μετά στη σχέση. Υπάρχει η περίπτωση μόλις επιβεβαιωθούν και αισθανθούν νικητές να αποχωρήσουν αυτοί ή να μείνουν για κάποιο διάστημα προκειμένου να κάνουν τη ζωή του άλλου δύσκολη.

Ταύρος

Για τους Ταύρους, που είναι δύσκολο να κερδίσεις την καρδιά τους και πολύ περισσότερο την εμπιστοσύνη τους, ο χωρισμός είναι μία ιδιαίτερα επώδυνη διαδικασία. Όταν μπαίνουν σε μια σχέση, δίνονται ολοκληρωτικά και ελπίζουν ότι θα κρατήσει για πάντα, οπότε όταν αυτή η σχέση καταρρεύσει δεν μπορούν να το αποδεχτούν και αισθάνονται ότι όλα είναι χαοτικά και τίποτα δεν έχει νόημα. Αν πληγωθούν και προδοθούν θα δείξουν τον πολύ σκληρό χαρακτήρα τους και δεν θα κοιτάξουν πίσω. Όμως, αν δουν την ουσιαστική και ειλικρινή μεταμέλεια του-ης πρώην, τότε θα δώσουν τη συγχώρεσή τους -όχι αμέσως και υπό προϋποθέσεις- αλλά δεν θα ξεχάσουν ποτέ το αμάρτημα και θα ζητούν συνεχώς την επιβεβαίωση.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι είναι αισιόδοξοι, πιστεύουν στον εαυτό τους, γοητεύονται από νέες περιπέτειες και δεν είναι πάντα σίγουροι για τις αποφάσεις τους. Όχι ότι δεν είναι αποφασιστικοί, απλά έχουν μια αμφιβολία στο πίσω μέρος του μυαλού τους για το αν επέλεξαν σωστά. Έτσι και στις σχέσεις δεν ξέρουν ακριβώς πότε να φύγουν, πότε να συγχωρήσουν και αν το κάνουν, αναρωτιούνται τι θα γινόταν αν έπρατταν διαφορετικά. Το μυαλό τους πολλές φορές γίνεται «γαϊτανάκι» και περιστρέφεται συνεχώς ανάμεσα στο «αν» και στο «εφόσον». Αν εγκαταλειφθούν θα θέλουν να διεκδικήσουν πίσω το αντικείμενο του πόθου τους, διότι ο εγωισμός τους δεν αντέχει την απόρριψη. Θα το δουν σαν παιχνίδι δύναμης και εξουσίας.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι στοιχειωμένοι από το παρελθόν και δεν ξεχνούν τους πρώην συντρόφους τους, είτε για καλό είτε για κακό. Αν πληγώθηκαν, θα κλαίνε για πολύ καιρό και δεν θα ξεχάσουν εύκολα την πληγή που άνοιξε στην καρδιά τους. Αν όμως αγάπησαν πολύ θα βρουν έναν τρόπο, είτε για να φέρουν πίσω το ταίρι τους είτε να το συγχωρήσουν αν τους ζητηθεί. Επειδή σκέφτονται με την καρδιά τους, μόλις περάσει ο θυμός αναπολούν μόνο τις καλές στιγμές και είναι σαν να αφήνουν στην πόρτα τα κλειδιά και να περιμένουν την επιστροφή. Εντάξει, δεν θα περιμένουν για πάντα, έχουν και αυτοί έναν εγωισμό, αλλά σίγουρα θα δεχτούν την επιστροφή του-ης πρώην πιο εύκολα από άλλους.

Λέων

Οι Λέοντες το θεωρούν σχεδόν ταπεινωτικό να ζητήσουν, αλλά και να δώσουν, δεύτερη ευκαιρία σε έναν άνθρωπο που δεν τους εκτίμησε. Αν η καρδιά τους έχει πληγωθεί θα μαζέψουν τα κομμάτια τους και με την υπερηφάνεια που τους χαρακτηρίζει θα συνεχίσουν τη ζωή τους, χωρίς να δείξουν τις πληγές τους. Αν ο-η πρώην τούς διεκδικήσει ξανά, τότε θα κάνουν τα πάντα για να ρίξουν αλάτι στην πληγή και να τους αποδείξουν ότι έκαναν τρομερό λάθος που τους άφησαν να φύγουν. Δεν έχει τόση σημασία για έναν Λέοντα ο λόγος που τελείωσε η σχέση, αυτό που έχει σημασία είναι ότι προδόθηκε η εμπιστοσύνη τους και ότι αδικήθηκαν. Το ότι δεν θα δώσει την ευκαιρία στον-ην πρώην ούτε να απολογηθεί, δεν πάει να πει ότι τον-ην έχει ξεχάσει.

Παρθένος

Οι Παρθένοι προσπαθούν να διορθώσουν τα προβλήματα μιας σχέσης, διότι θέλουν να αποφύγουν τα δράματα και τους χωρισμούς. Επειδή ανοίγονται πολύ δύσκολα και δεν δείχνουν τα συναισθήματα τους, αν αγαπήσουν κάποιον δεν θέλουν να τον χάσουν. Όταν είναι σε μια σχέση χαλαρώνουν, μαθαίνουν να λειτουργούν ως ζευγάρι και όταν έρθει ο χωρισμός, ο κόσμος τους γκρεμίζεται και δεν ξέρουν πώς να ενεργήσουν μόνοι τους. Επειδή ντρέπονται να ζητήσουν δεύτερη ευκαιρία, θα εύχονται να επιστρέψει ο-η πρώην. Προτιμούν να δοκιμάσουν ξανά σε μια οικεία σχέση και ας ξαναπληγωθούν, παρά να ξεκινήσουν μια νέα που χρειάζεται να προσπαθήσουν από την αρχή να μάθουν τον άλλον.

Ζυγός

Οι Ζυγοί δεν θέλουν να χάνουν ανθρώπους από τη ζωή τους και ένας χωρισμός πάντα τους στοιχίζει πολύ. Ακόμη και αν έχουν πληγωθεί πολύ μπορεί να δώσουν την ευκαιρία στον-ην πρώην να έχει ξανά κάποιο ρόλο στη ζωή τους, είτε ως σύντροφοι είτε να τους κρατήσουν στον φιλικό τους κύκλο. Αν η σχέση ήταν μακρόχρονη και είχαν αγαπήσει πολύ τον-ην σύντροφο τους θα δώσουν μάχη για να μην φύγει μακριά τους. Αν δεχτούν προδοσία και ο σύντροφος επιστρέψει μετανιωμένος, θα τον ακούσουν και θα προσπαθήσουν να ξαναβρούν την ισορροπία στη σχέση. Οι Ζυγοί δεν πιστεύουν ότι οι αγάπες τελειώνουν και χάνονται, πιστεύουν ότι οι σχέσεις είναι παντοτινές και τα συναισθήματα δεν επιστρέφονται.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι ιδιάζουσες περιπτώσεις, διότι επιστρέφουν μεν αλλά… Οι παθιασμένες ψυχές τους δεν μπορούν να συγχωρήσουν, ούτε να ξεχάσουν. Ο κυβερνήτης τους Πλούτωνας δεν τους αφήνει να ησυχάσουν και να προχωρήσουν πριν αποκαταστήσουν τις πληγές τους και η επούλωση γίνεται συνήθως μέσω της εκδίκησης. Οι Σκορπιοί όταν δεσμεύονται, το κάνουν με όλη τους την καρδιά, καθιστώντας σαφές στον άλλον ότι τους ανήκει, έτσι ο χωρισμός είναι δύσκολος. Μόνο στην περίπτωση που οι ίδιοι θέλουν να φύγουν από μια σχέση δεν κοιτούν πίσω. Αν όμως εγκαταλειφθούν από άτομα που αγαπούν δεν θα είναι εύκολη διαδικασία. Θα εμφανίζονται συνεχώς μπροστά στον-ην πρώην και θα τον διεκδικούν με κάθε τρόπο.

Τοξότης

Οι Τοξότες κοιτούν μπροστά και δεν κάνουν εύκολα πισωγυρίσματα. Αν έχουν απορρίψει οι ίδιοι κάποια σχέση, δύσκολα θα αλλάξουν γνώμη. Αλλά και στην περίπτωση που έφυγε ο άλλος από τον κοινό βίο και τους άφησε πληγωμένους, δεν θα ζητήσουν δεύτερη ευκαιρία μετά τη διάλυση και σίγουρα δεν θα παρακαλέσουν. Η φλόγα που κρύβουν στην ψυχή τους και η αισιοδοξία τους θα τους οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια και όχι στο παρελθόν. Θα ψάξουν να βρουν άτομα και δραστηριότητες που θα τους συναρπάσουν για να μην σκέφτονται ό,τι τους πλήγωσε. Επειδή οι Τοξότες δεν αντέχουν την πίεση και τους περιορισμούς καλό θα ήταν, αν τους θέλετε πίσω, να μην προσπαθήσετε να τους διεκδικήσετε με άκομψο και πιεστικό τρόπο, διότι όσο πιο πολύ τους στριμώχνετε τόσο πιο πολύ απομακρύνονται.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι δεν μπαίνουν σε μια σχέση έτσι απλά, επενδύουν και δίνονται πραγματικά. Οπότε αν αυτή η σχέση διαλυθεί υποφέρουν σε πολλά επίπεδα. Ωστόσο, έχουν τρομακτικό αυτοέλεγχο και δεν θα δείξουν ποτέ ότι θέλουν να γυρίσουν πίσω, έστω και αν καίγονται. Μπορεί να βρουν μεθόδους που με πλάγιο τρόπο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη ζωή των πρώην τους, όπως να βάλουν κάποιον φίλο να πάρει τηλέφωνο και να πει κάτι, αλλά οι ίδιοι δεν θα ρίξουν εύκολα τα μούτρα τους. Εάν έχουν πληγωθεί και περιφρονηθεί τα πράγματα είναι δύσκολα, διότι δεν θα συγχωρήσουν εύκολα το πρώην ταίρι τους. Εάν όμως οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές και ζητήσει ο άλλος μια δεύτερη ευκαιρία θα του τη δώσουν, αφού όμως τον γεμίζουν ενοχές και τύψεις για ό,τι έγινε.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι δεν τα πάνε καλά με τις σχέσεις, αλλά ούτε με τους χωρισμούς, ιδιαίτερα αυτούς που συνοδεύονται από δακρύβρεκτες ιστορίες. Δεν εκφράζουν τα συναισθήματα τους και αποφεύγουν οτιδήποτε μπορεί να τους προκαλέσει μεγαλύτερο πόνο, όπως οι αμφισβητούμενες επανενώσεις. Θέλουν να έχουν τον έλεγχο και δεν παίρνουν συναισθηματικά ρίσκα. Όποτε και αν θέλουν να επιστρέψουν, ενδεχομένως να μην το δείξουν υπό τον φόβο της απόρριψης. Το σκεπτικό τους είναι ότι αφού μια σχέση δεν λειτούργησε αρχικά πώς θα λειτουργήσει τη δεύτερη φορά και έτσι δύσκολα επιστρέφουν. Βέβαια, ανάλογα με τις συνθήκες, μπορεί να θέλουν να παραμείνουν φίλοι με το πρώην ταίρι τους και να συναναστρέφονται μαζί του.

Ιχθύς

Επειδή οι Ιχθύες δίνονται στις σχέσεις τους, όταν αυτές διαλυθούν είναι σαν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους και δεν ξεπερνούν εύκολα το παρελθόν. Αν πάρουν αυτοί την απόφαση να φύγουν από μια σχέση που τους ταλαιπωρεί, δεν είναι ποτέ σίγουροι ότι έπραξαν το σωστό και θα αμφιταλαντεύονται για το αν θα πρέπει να επιστρέψουν. Από την άλλη, εάν επιστρέψει ο-η πρώην ικετεύοντας για μια δεύτερη ευκαιρία είναι πιθανό να δοκιμάσουν εκ νέου, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι δεν έχουν πληγωθεί βαθιά, διότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα δώσουν δεύτερη ευκαιρία όσο και αν το θέλουν. Οι Ιχθύες τείνουν να κοιτάζουν συνεχώς πίσω, αλλά η νοσταλγία τους κάνει να θυμούνται μόνο τις καλές στιγμές και να ξεχνούν τα αρνητικά, που στη συνέχεια τα βρίσκουν ξανά μπροστά τους και απογοητεύονται συνεχώς.