ΣΧΕΣΕΙΣ

4 ενδείξεις που σου λένε ότι ο σύντροφός σου είναι παρτάκιας στο σεξ (και πώς θα το διορθώσεις)

Unsplash

Ο «κοιτάζω μόνο τη δική μου απόλαυση στο σεξ» αυτή η μάστιγα. Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσεις να το αποδέχεσαι και να πας παρακάτω;

Ο εγωισμός στο σεξ είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα μέσα σε μία σχέση, είτε είναι σταθερή είτε είναι εφήμερη. Έχουμε γαλουχηθεί με την άποψη ότι ο ανδρικός οργασμός είναι κάτι δεδομένο, ενώ η γυναικεία απόλαυση παραμένει ταμπού. Κάπως είμαστε μαθημένες στο να συναντάμε παρτενέρ που δεν είναι δοτικοί και δεν αφιερώνουν χρόνο και σκέψη στο πώς θα ικανοποιήσουν σεξουαλικά μία γυναίκα.

Όταν όμως επιτρέπεις στον σύντροφό σου να είναι παρτάκιας, κάνεις πρωτίστως κακό στον εαυτό σου και δεν απολαμβάνεις το σεξ έτσι όπως σου αξίζει. Σταμάτα λοιπόν να περιμένεις να γίνει κάποιο θαύμα (διότι δεν θα γίνει) και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Ή προχώρα στον επόμενο παρτενέρ, που δεν θα είναι παρτάκιας.

Κάνεις εσύ όλη τη δουλειά

Δεν φτάνει που δουλεύεις, που δεν θες το σπίτι να είναι βρώμικο, που αγχώνεσαι για το πότε θα τελειώσει η καραντίνα και πότε θα μπορέσει να βγεις ξανά από τον νομό σου, έχεις και το αγόρι που βαριέται να πάρει πρωτοβουλίες και ξαπλώνει με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, γιατί ξέρει ότι «την ιδρώνεις τη φανέλα». Κάνεις συχνά στοματικό σεξ, αλλά δεν μπορείς να πεις το ίδιο και για εκείνον.

Προκαταρκτικά; Ποια προκαταρκτικά;

Ξεκινάτε να ερωτοτροπείτε και πηγαίνει κατευθείαν στο ψητό, αλλά εσύ δεν είσαι πάντα έτοιμη (σωματικά μιλώντας) και ίσως να πονάς κατά τη διάρκεια της διείσδυσης. Τα προκαταρκτικά δεν είναι πάντα απαραίτητα, αλλά εσύ ίσως τα έχεις πάντα ανάγκη και κανείς δεν θα σε κρίνει για αυτό. Αν ξεκινάτε πάντα έτσι, σκέψου ποιος είναι παρτάκιας στο σεξ.

Βρίσκεις πάντα αντίσταση

Όταν έρχεται η ώρα της ηδονής και προτείνεις μία νέα στάση, ένα sex toy ή παιχνίδι ρόλων, δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθεί. Αντιθέτως, όταν εκείνος έχει μία επιθυμία, είναι συνήθως διαταγή σου. Θέλεις κι άλλα;

Θεωρεί δεδομένο ότι θα κάνετε σεξ

Ναι, προφανώς και θα κάνετε σεξ εφόσον έχετε ερωτική σχέση, αλλά υπάρχουν και φορές που κάποιος δεν θα έχει όρεξη. Αν εκείνος όμως πιστεύει ότι υποχρεούσαι να είσαι in the mood, τότε το πράγμα γίνεται ακόμη χειρότερο. Δεν είναι μόνο ότι είναι εγωιστής. Σου δείχνει ότι δεν υπάρχει ισοτιμία και σεβασμός.

Μπορείς να αλλάξεις έναν εγωιστή στο σεξ;

Ναι, φυσικά και μπορείς, αν υπάρχει διάθεση για βελτίωση. Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται ότι λειτουργούν εγωιστικά. Αν οι προηγούμενες παρτενέρ του δεν διεκδικούσαν την απόλαυσή τους, αν δεν τον καθοδηγούσαν και δεν του το έλεγαν, δεν είναι και τόσο περίεργο να νομίζει ότι έρχεσαι σε οργασμό, μόνο και μόνο με ένα άγγιγμα. Βάλε στην εξίσωση και την απουσία της σεξουαλικής παιδείας από το σπίτι και το σχολείο και έχεις έναν άνθρωπο που, στην πραγματικότητα, δεν έχει ιδέα τι σημαίνει σεξ.

Προτού βιαστείς να περάσεις στην επόμενη επιλογή, μπορείς να κάνεις το αυτονόητο. Να συζητήσεις και να επικοινωνήσεις με τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει. Να τον καθοδηγήσεις κατά τη διάρκεια του σεξ αλλά και να το συζητήσεις σε μία στιγμή που θεωρείς καλή. Ας αφήσουμε πίσω μας τα ταμπού και ας διεκδικήσουμε το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Όλο αυτό όμως προϋποθέτει αμοιβαίο σεβασμό και νοιάξιμο.