ΣΧΕΣΕΙΣ

Σεξ με τον ex: 4 καλοί λόγοι για να το κάνεις με τον πρώην (και πότε πρέπει να τον αφήνεις στο παρελθόν)

Unsplash

Όλοι (ή σχεδόν όλοι) έχουμε κάνει το ατόπημα να επιστρέψουμε σε κάποιον πρώην για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάποιοι δυσκολευόμαστε να ξεπεράσουμε το παρελθόν, κάποιοι δεν έχουμε τι να κάνουμε και κάποιοι θέλουμε απλά σεξ, αλλά βαριόμαστε να μπούμε στη διαδικασία μίας νέας γνωριμίας.

Δεν ξέρω κανέναν που να προτρέπει τους φίλους του να γυρίσουν στο ex boyfriend. Όλοι θα σου πουν ότι είναι μέγα λάθος και θα σου θυμίσουν όλους τους λόγους για τους οποίους είναι πρώην, και όχι νυν. Άδικο δεν έχουν, αλλά μήπως βιαζόμαστε να επέμβουμε στα ξένα κρεβάτια; Μήπως υπάρχουν και καλοί λόγοι για να πεις ναι σε σεξ με πρώην;

Εγγυημένο σεξ

Αν είναι να κάνεις sex with an ex, θα πρέπει να είναι και εγγυημένα καλό. Να ξέρεις δηλαδή ότι αυτό ήταν ένα κομμάτι που άξιζε και πώς θα περάσεις σίγουρα καλό. Αν ήταν χλιαρό, δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Η μοναξιά της καραντίνας

Ας μην κοροιδευόμαστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στράφηκαν σε πρώην, επειδή αντικειμενικά, το φλερτ και οι νέες γνωριμίες είναι επίφοβες. Αυξήθηκε η κινητικότητα στα  dating apps αλλά αν θέλεις παρέα και σεξ με έναν άνθρωπο που ξέρεις καλά, ο πρώην είναι μία σταθερή επιλογή. Και δεν μπορείς να αυτομαστιγώνεσαι αν το κάνεις. Οι φετινές συνθήκες είναι ιδιαίτερες.

Ο φόβος της υγείας

Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να επιστρέψεις, έστω και σεξουαλικά, στον πρώην σου. Το social diastancing έχει αλλάξει τα δεδομένα ακόμα και με τους δικούς μας ανθρώπους, πόσω δε μάλλον με μία νέα γνωριμία. Εάν σου λείπει το ερωτικό κομμάτι αλλά είσαι single, είναι λογικό να θες να κάνεις σεξ με τον άνθρωπο που ήσουν κάποτε σε σχέση. Και που μπορείς να του ζητήσεις άφοβα να κάνει τεστ Covid.

Δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην

Παιδιά, είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα. Ένας χωρισμός δεν σημαίνει ότι έχει επέλθει οριστικό τέλος. Κάποιοι άνθρωποι κάνουν πολλά μπρος-πίσω σε μία σχέση μέχρι να βαρεθούν και να προχωρήσουν κανονικά στην επόμενη σχέση. Αν έχεις ακόμα συναισθήματα, γιατί να τα πολεμάς με τη λογική; Ούτως ή άλλως, το τέλος θα έρθει κάποια στιγμή. Στον σωστό χρόνο.

Γιατί να μην κάνεις σεξ με τον πρώην σου

Τώρα θα γίνω αυτή η φίλη που σε αγριοκοιτάζει κάθε φορά που παίρνεις μία κακή απόφαση. Πες ναι στον πρώην σου αν αυτό σου λέει το ένστικτό σου, αλλά μην το αγνοείς αν υπάρχουν παντού red flags. Ήταν μία κακοποιητική σχέση; Δυσκολεύτηκες πολύ μέχρι να απεμπλακείς και να πεις το αντίο; Λειτουργείτε και οι δύο σαν να είστε η τελευταία λύση στο σεξ; Πιο καλή η μοναξιά.