ΖΩΔΙΑ

Τα 6 ζώδια που πέφτουν με τα μούτρα στον έρωτα, αλλά χωρίς ανταπόκριση

Unsplash

Το πιθανότερο είναι ότι έχει συμβεί σε όλους μας, έστω και μία φορά. Αυτός ο έρωτας, ο δίχως ανταπόκριση, για τον οποίο ζεις μεγάλο δράμα.

Αν το δεις από ψυχολογική σκοπιά, μπορεί να υπάρχει βαθύτερος λόγος που είσαι επιρρεπής στον έρωτα χωρίς ανταπόκριση. Ίσως φοβάσαι τη δέσμευση και κάνεις τις αντίστοιχες επιλογές, προκειμένου να αποφύγεις τη σχέση. Ναι ναι, συμβαίνει κι ας μην το καταλαβαίνεις. Αστρολογικά μιλώντας, υπάρχουν κάποιες όψεις που δείχνουν μία τάση και εξηγούν γιατί τα μισά ζώδια πέφτουν με τα μούτρα, κι ας μην είναι αμοιβαίο.

Κριός

Είναι σίγουρα από τα πιο δυναμικά ζώδια, φυσικοί ηγέτες, γενναίοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Ποιος να το περίμενε ότι δεν θα είχαν αυτόν-ή που ερωτεύτηκαν! Το «εγώ» τους είναι αρκετά μεγάλο για να δεχτεί τέτοια ήττα. Όταν τα συναισθήματα δεν είναι αμοιβαία, δεν τολμούν να το παραδεχτούν ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό. Κι επειδή όταν θέλουν κάτι θα το κυνηγήσουν με όλη τους τη δύναμη, έτσι και στην περίπτωση του έρωτα τους, θα τον κυνηγήσουν και θα επιμείνουν μέχρι να τον κάνουν να τους ερωτευθεί.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό κι ευαίσθητο ζώδιο, που αγαπά με πάθος και σε βάθος και θα κάνει τα πάντα για να ευχαριστήσει το ταίρι του. Τι γίνεται όμως όταν η άλλη πλευρά μένει παγερά αδιάφορη απέναντι στο πλούσιο συναίσθημα του; Τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα, γιατί δεν ξεπερνά εύκολα την απόρριψη και μάλιστα μπορεί να το δραματοποιήσει τόσο πολύ που να φτάσει σε ακραία σημεία. Να περιμένει ακόμη και χρόνια για να πάρει μερικά ψίχουλα αγάπης πίσω.

Λέων

Ακόμη κι ένας βασιλιάς ή μια βασίλισσα μπορεί να ερωτευθεί μονόπλευρα. Όταν βέβαια το συνειδητοποιούν, είναι μια γροθιά στον εγωισμό τους και την καρδούλα τους. Τις περισσότερες φορές όλα ξεκινούν από την τάση τους να ερωτεύονται ανεξάρτητους και ελεύθερους τύπους που δεν τους αρέσουν οι δεσμεύσεις. Ίσως γιατί οι ίδιοι-ες δεν έχουν ανακαλύψει μέσα τους ότι η ανάγκη της μη-δέσμευσης είναι δική τους. Όταν λοιπόν ερωτεύονται μονόπλευρα και το συνειδητοποιούν δεν είναι πολύ εύκολο αρχικά να το ξεπεράσουν. Παθαίνουν την απόλυτη απαισιοδοξία, ματαιότητα και θλίψη και θα βγάλουν τη διάθεση τους αυτή παντού στους γύρω τους.

Σκορπιός

Είναι σίγουρα οι πιο παθιασμένοι και έντονοι τύποι του ζωδιακού. Όταν ερωτεύονται, επιμένουν και δεν πρόκειται να το βάλουν εύκολα κάτω εγκαταλείποντας τον αγώνα. Το πρόβλημα αρχίζει να υπάρχει όταν αυτή η ένταση και το πάθος μετατρέπεται σε εμμονή και διάθεση κτητικότητας. Αν το άτομο που ερωτεύθηκαν δεν ανταποκρίνεται στα συναισθήματα τους, η ένταση του έρωτα που νιώθουν μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν την καρδιά του αντικειμένου του πόθου τους.

Τοξότης

Ακόμη ένα ζώδιο της φωτιάς που είναι δυναμικό, ανεξάρτητο, λατρεύει την περιπέτεια και την ελευθερία. Κι όμως, αυτοί οι «ατρόμητοι» τύποι πέφτουν πολύ συχνά στο παιχνίδι του έρωτα χωρίς ανταπόκριση. Ίσως γιατί τους αρέσουν οι προκλήσεις και όσο πιο δύσκολη η πρόκληση τόσο το καλύτερο για εκείνους. Πιο πολύ άλλωστε θα ευχαριστηθούν μια σχέση που κυνήγησαν, παρά αυτό που τους προσφέρεται στο πιάτο. Αυτό φυσικά τους κάνει υποψήφιους σε έρωτες χωρίς ανταπόκριση.

Ιχθύς

Οι Ιχθύες είναι ρομαντικά παιδιά και ψάχνουν τον έρωτα πολύ σοβαρά και μερικές φορές πολύ… απελπισμένα. Αυτή η απελπισία τους φέρνει αρκετές φορές στη ζωή τους να ερωτεύονται άτομα, τα οποία δεν είναι διαθέσιμα και δεν θέλουν να ανταποκριθούν στον έρωτά τους. Αυτό όμως δεν φαίνεται να τους αποθαρρύνει ιδιαίτερα, αφού τη σχέση δεν χρειάζεται να τη ζουν στην πραγματικότητα, αλλά μέσα στον κόσμο της φαντασίας τους. Θα δουν τα πράγματα όπως θέλουν, θα μεταφράσουν τα μηνύματα όπως θέλουν και θα έχουν ανταπόκριση στα όνειρα τους, αφού δεν έχουν στον «ξύπνιο» τους.