ΤΖΕΝΗ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ

Τζένη Ιωακειμίδου για Γιώργο Κιμούλη: «Έζησα πολύ δύσκολες στιγμές. Έχει κακοποιήσει πολλές ψυχές»

Γιώργος Παπαδάκης/Papadakis Press

Τα στόματα ανοίγουν και όλο και περισσότερες γυναίκες και άντρες βρίσκουν τη δύναμη και το θάρρος να μιλήσουν δημόσια και να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές, λεκτική και σωματική βία που δέχθηκαν από συναδέλφους τους. Το όνομα του Γιώργου Κιμούλη ήταν το πρώτο που ακούστηκε από το στόμα της Ζέτας Δούκα η οποία κατήγγειλε πως την έβρισε και την κλώτσησε κατά τη διάρκεια παράστασης. Στη συνέχεια καταγγελίες εις βάρος του ακούστηκαν και από την Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Κατερίνα Γερονικολού αλλά και η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη. Η Τζένη Ιωακειμίδου, η οποία διαδέχθηκε την Ευδοκία Ρουμελιώτη στην παράσταση «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» μιλά για πρώτη φορά για τη συνεργασία τους.

 

 

Η Τζένη Ιωακειμίδου μιλά για το πόσο δύσκολα πέρασε στη συνεργασία τους αλλά κάνει λόγο και για πολλές ψυχές που ταλαιπώρησε ο Γιώργος Κιμούλης.

Όσα ανέφερε η Τζένη Ιωακειμίδου στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook

«Δεν είχα σκοπό να μιλήσω. Απέχω συνειδητά από τον χώρο του θεάτρου εδώ και πολλά χρόνια. Η έκταση όμως που έχει πάρει το θέμα είναι μεγάλη και με έκανε να αισθανθώ ότι οφείλω και εγώ να καταθέσω την δίκη μου εμπειρία.

Ήταν η χειρότερη, η πιο δύσκολη συνεργασία που είχα στα 10 χρόνια που ήμουν ηθοποιός.
Το 2007 δέχτηκα πρόταση από τον Γιώργο Κιμούλη για το ”Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα” που μόλις είχε κάνει πρεμιέρα με τον ίδιο και την Ευδοκία Ρουμελιώτη. Μου ζήτησε να πάω την ίδια κιόλας μέρα να δω την παράσταση και να μου δώσει το κείμενο γιατί ήθελε άμεση αντικατάσταση χωρίς να κλείσει το θέατρο.

 

Την ημέρα που πήγα ως θεατής ήταν και η τελευταία παράσταση της Ευδοκίας. Διέκοψε ο ίδιος την παράσταση λίγα μόνο λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει λέγοντας στο κοινό ότι η συμπρωταγωνίστρια του δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Δεν με πτόησε η κακή του φήμη ούτε ότι έπρεπε σε 5 μόλις ημέρες να ανεβεί η παράσταση. Ξεπέρασα τον εαυτό μου και κάναμε πρεμιέρα με υποβολέα. Λίγες μέρες κράτησε η χαρά μου γιατί μόλις κατέκτησα το κείμενο και απέκτησε η παράσταση ροή άρχισαν σταδιακά τα προβλήματα πάνω στη σκηνή.

Δεν είχα σκοπό να μιλήσω. Απέχω συνειδητά απο τον χώρο του θεάτρου εδώ και πολλά χρόνια…Η έκταση όμως που έχει πάρει…Posted by Jenny Ioakeimidou C on Friday, 29 January 2021

Έζησα πολύ δύσκολες στιγμές. Ένα Σάββατο μάζεψα τα πράγματα από το καμαρίνι μου και έφυγα. Την επόμενη μέρα το θέατρο έμεινε κλειστό. Με έπεισε να γυρίσω ο κύριος Παυλάκης, επιχειρηματίας του θεάτρου, διαβεβαιώνοντας με ότι θα μου ζητήσει συγνώμη και ότι η επιχείρηση θα έχει έναν δικό της άνθρωπο να παρακολουθεί από κοντά ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ακραίο.

Έτσι και έγινε, μου ζήτησε συγνώμη παρουσία του κ Παυλάκη αλλά και του δικηγόρου του κ Καπερνάρου και δεσμεύτηκε μπροστά τους για μια ομαλή συνεργασία στο μέλλον. Τον πίστεψα και επέστρεψα. Λάθος μου γιατί συνέχισε την ίδια ανάρμοστη συμπεριφορά πιο ύπουλα αυτή τη φορά.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλά όσα έχουν ακουστεί στις πολλές καταγγελίες τα έζησα και εγώ μια ολόκληρη σεζόν και σίγουρα δεν βγήκα αλώβητη από αυτή τη συνεργασία. Έχει κακοποιήσει πολλές ψυχές (αντρών και γυναικών) και καλά θα κάνει να ζητήσει τη βοήθεια ειδικού».