#ΔΕΝΕΙΣΤΕΜΟΝΕΣ

Ευδοκία Ρουμελιώτη: «Με κακοποίησε ψυχικά ο Γιώργος Κιμούλης»

24MEDIA Γιώργος Βελλής

Από χθες, Τρίτη 26 Ιανουαρίου, που η Ζέτα Δούκα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» κατονόμασε τον Γιώργο Κιμούλη, ως τον άνθρωπο που της άσκησε λεκτική και ψυχολογική βία και σε ένα περιστατικό και σωματική, στη συνεργασία τους το 2008, όλο και περισσότεροι ηθοποιοί διατυπώνουν παρόμοιες καταγγελίες. Μία καταγγελία είχε προηγηθεί εδώ και καιρό. Η Ευδοκία Ρουμελιώτη εδώ και χρόνια είχε μιλήσει για τα τραύματα που της είχε αφήσει η συνεργασία της με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη, σε ζωντανή σύνδεση με την πρωινή εκπομπή του Mega, επανέλαβε τη δική της τραυματική εμπειρία που σημειώθηκε στη συνεργασία τους το 2006. «Δεν γίνεται όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εμπλέκονται κι έχουν κακοποιήσει με τον α ή β τρόπο τους συνανθρώπους τους να μην βγαίνουν να πουν ενα απλό συγγνώμη, τίποτα παραπάνω. Αντ’ αυτού να προσπαθούν με διάφορες δικαιολογίες να θυματοποιούν τον εαυτό τους και να αλλάζουν τα γεγονότα και να παρουσιάζουν την πραγματικότητα τελειώς διαφορετικά. Αυτός είναι ο λόγος που βγαίνω και μιλάω, γιατί θεωρώ ότι αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Σε αυτόν τον χώρο είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά», είπε αρχικά η Ευδοκία Ρουμελιώτη

«Πάντα τα λέγαμε αυτά, αλλά τα λέγαμε μεταξύ μας. Και η φήμη αυτού του ανθρώπου προηγείται της παρουσίας του. Όλοι ξέρουμε μέσα στον χώρο, δυστυχώς, για τις συμπεριφορές του συγκεκριμένου ανθρώπου», σημείωσε μιλώντας για τον Γιώργο Κιμούλη η ηθοποιός. Όταν ερωτήθηκε για την δική της προσωπική εμπειρία, τα όσα ισχυρίστηκε ότι πέρασε κατά τη διάρκεια της παράστασης «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» ήταν ανατριχιαστικά.

«Ο κος Κιμούλης βγήκε και είπε χθες ότι η Ζέτα ήταν τότε μια φτασμένη ηθοποιός. Εγώ δεν ήμουν μια φτασμένη ηθοποιός. Ήμουν ένα κορίτσι 25 χρονών, ήταν η τρίτη μου παράσταση, δεν ήμουν πρωταγωνίστρια, δεν είχα αυτή τη δύναμη στο χώρο που να πω ότι θα μπορούσα να βγω να μιλήσω και πίστευα ότι αν έβγαινα να τα βάλω με τον Γιώργο Κιμούλη θα έκανα μια κακή αρχή στο θέατρο και μπορεί να μην ξαναδούλευα. Κι εγώ ζούσα από αυτή τη δουλειά.

Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου. Μετά τη συνεργασία μου με αυτόν τον άνθρωπο παντρεύτηκα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Αναγκαζόμουν για να βγάλω την παράσταση -και τα ξέρει πολύ καλά ο ίδιος- καθημερινά να κάνω ενέσεις κορτιζόνης για να μπορώ να βρίσκομαι στην σκηνή και να μιλάω. Αυτό το πράγμα με ακολουθεί μέχρι και τώρα κι έχω δώσει απίστευτα λεφτά σε φωνίατρους για να θεραπευθεί το πρόβλημα», σημείωσε μεταξύ άλλων η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Όπως ανέφερε η ηθοποιός ο Γιώργος Κιμούλης κατά τη διάρκεια των προβών της παράστασης είχε μια πολύ καλή συνεργασία μαζί της. «Όλα άρχισαν από τη στιγμή που ανεβήκαμε πάνω στην σκηνή. Αυτός ο άνθρωπος με κακοποίησε ψυχικά. Το bullying το οποίο έχω υποστεί, αισθάνομαι ότι δεν θα το ξεπεράσω ποτέ. Μετά τη συνεργασία μου με τον Γιώργο Κιμούλη φοβόμουν να ανέβω πάνω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν πάνω στη σκηνή, ερχόταν από πίσω μου και δεν μπορώ να πω στον αέρα όλα αυτά που άκουγα στο αφτί μου. Βγήκα και μίλησα από την πρώτη στιγμή, όταν τελείωσα τη συνεργασία με αυτόν τον άνθρωπο, βγήκα και μίλησα. Ποτέ δεν έκρυψα τι έχω περάσει από τον Γιώργο Κιμούλη», σημείωσε η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

«Μίλησα στον καλλιτεχνικό διευθυντή και πήγα και ρώτησα και τον ίδιο, όταν προσπάθησα να το λύσω, “Γιατί; Πες μου γιατί μου τα κάνεις όλα αυτά; Δεν ήρθα εγώ να ζητήσω δουλειά, εσύ με επέλεξες να κάνουμε αυτή τη δουλειά οι δυο μας”. Δεν ξέρω ακόμα και σήμερα για ποιο λόγο τα πέρασα όλα αυτά», τόνισε η Ευδοκία Ρουμελιώτη που νιώθει τυχερή που οι επόμενες συνεργασίες της δεν είχαν καμία σχέση με αυτήν. «Άλλη μία τέτοια συνεργασία να είχα, θα τα ‘χα εγκαταλείψει», τόνισε.

«Ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερα να βγάλω τη σεζόν. Αναγκάστηκα να κλείσω το θέατρο Σάββατο βράδυ και να πάω στο σπίτι μου. Στο διάλειμμα της παράσταση φοβόμουν να είμαι στο καμαρίνι μου, πήγαινα στην τουαλέτα και καθόμουν πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας μέχρι να περάσει το ένα τέταρτο για να μπορέσω να βγω στην σκηνή. Έκανα την πρεμιέρα και μετά από 10 μέρες έφυγα από την παράσταση. Φοβόμουν να πάω στο καμαρίνι να μαζέψω τα πράγματά μου από το καμαρίνι και με συνόδευσε η μητέρα μου.», εξήγησε η Ευδοκία Ρουμελιώτη που αναφέρθηκε και στην συζήτηση που έκανε τότε με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του θεάτρου που φιλοξενούσε την παράσταση, τον Λάκη Λαζόπουλο. «Προς τιμήν του, ενώ δεν γνωριζόμασταν με άκουσε και μου είπε “Η ψυχική σου ισορροπία και η υγεία σου είναι πάνω από την παράσταση. Αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις να κλείσεις το θέατρο”», σημείωσε.

Όπως ξεκαθάρισε η Ευδοκία Ρουμελιώτη ο Γιώργος Κιμούλης: «Δεν είχε γίνει ποτέ σωματικά βίαιος ούτε σεξουαλική παρενόχληση είχε γίνει ποτέ, ήταν λεκτικά βίαιος. Δεν ήξερα το λόγο που θα πρέπει να είμαι πάνω στη σκηνή και να ακούω όλα αυτά τα φοβερά λόγια παίζοντας, όταν είμαι πάνω στη σκηνή και προσπαθώ απλά να κάνω τη δουλειά μου. Δεν καταλαβαίνει ο κύριος Κιμούλης ότι δεν βγαίνει κανείς να διεκδικήσει κάτι από αυτόν.Αν έβγαινε ο κος Γιώργος Κιμούλης να πει ένα απλό συγγνώμη, ίσως κι εμείς να το αντιμετωπίζαμε διαφορετικά».

Όσο για την επόμενη ημέρα από την εξομολόγησή της και το ενδεχόμενο ο Γιώργος Κιμούλης να κινηθεί νομικά εναντίον της η Ευδοκία Ρουμελιώτη με σθένος απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρει να μου κάνει ό,τι θέλει! Να μου κάνει μήνυση, να με πάει στα δικαστήρια, δεν με ενδιαφέρει τίποτα! Αυτά που λέω είναι όλα αλήθεια». «Λυπάμαι πάρα πολύ για όλο αυτό το πράγμα, όμως θεώρησα καθήκον μου να βγω και να μιλήσω και ο λόγος που το κάνω τόσο ανοιχτά είναι ότι δεν φοβάμαι πια. Δεν είμαι ένα νέο παιδί που ξεκινώ τώρα και φοβάμαι ότι δεν θα ξαναβρω δουλειά. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χρόνο να ωριμάσει όλο αυτό και να βγει να μιλήσει. Κι επιπλέον τώρα είναι και η στιγμή να ακουστεί, γιατί όταν εγώ βγήκα και μίλησα πρώτη φορά γι’ αυτό πέρασε στα ψιλά», κατέληξε η Ευδοκία Ρουμελιώτη κι ευχήθηκε περισσότερη ευαισθησία και ενσυναίσθηση από δω και πέρα. «Εύχομαι αυτό από δω και πέρα να συμβεί», σημείωσε. Και προσευχόμαστε μαζί της.