FEMALE TALK

”Ήμουν πεπεισμένη ότι θα πάθαινα ανακοπή”: Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μίλησε για τις δικές της κρίσεις πανικού

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Καλώς ή κακώς, οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε τα social media για να περάσει απλά η ώρα μας και να χαζέψουμε. Αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει στην περίπτωση της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση, η οποία χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ενημέρωση, αφύπνιση και ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα που κυρίως αφορούν την υγεία μας, τον βιγκανισμό και τα δικαιώματα των ζώων.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, λοιπόν, έχει μιλήσει (και συνεχίζει να μιλάει) για τα την αγάπη και τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στα ζώα. Έχει μιλήσει για τις καταστροφικές συνέπειες στην ψυχοσύνθεσή της, ως παιδί διάσημων γονιών. Έχει μιλήσει για την εμμονή της με την εξωτερική εμφάνιση που την οδήγησε σε προβλήματα υγείας. Και αυτήν τη φορά, άνοιξε την ψυχή της και μίλησε για ένα θέμα υγείας που απασχολεί αρκετούς ανθρώπους. Τις κρίσεις πανικού.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση περιγράφει τις κρίσεις πανικού που έζησε

«Δεν είχα ιδέα τι ήταν οι κρίσεις πανικού, μέχρι το βράδυ που με μετέφερε ένας φίλος μου στα επείγοντα του Ωνασείου στις 3 το πρωί, γιατί ήμουν πεπεισμένη ότι θα πάθαινα ανακοπή. Από εκείνη την ημέρα, άλλαξε η ζωή μου μάλλον για πάντα. Μετά από αυτό το περιστατικό, πέρασα έναν χρόνο με πολλαπλές κρίσεις πανικού, καθημερινά» ανέφερε στην αρχή η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Έφτασα σε σημείο που ένιωσα ότι έχανα το μυαλό μου»

«Όταν οδηγούσα, όταν καθόμουν για καφέ με τις φίλες μου, όταν ήμουν σε ένα περιβάλλον που δεν μου ήταν γνώριμο. Ακόμα και στη σχολή μου, όπου ήξερα ότι δεν μπορούσα να σηκωθώ να φύγω από την αίθουσα. Πριν προλάβω να καταλάβω το πώς και το γιατί, αυτό το σωματοποιημένο άγχος είχε κυριεύσει τη ζωή μου. Έφτασα σε ένα σημείο που για πρώτη φορά ένιωσα ότι έχανα το μυαλό μου. Δεν μπορούσα να ελέγξω ούτε το ίδιο μου το σώμα. Ήξερα ότι είχα την επιλογή να πάρω χάπια. Ωστόσο, έχοντας κόψει πρόσφατα το τσιγάρο δεν ήθελα να ξανά – εθιστώ σε τίποτα ποτέ μου.

Το ότι επιβίωσα και κατάφερα τελικά να ξεπεράσω αυτή τη φάση της ζωής μου, είναι μέχρι και σήμερα η μεγαλύτερή μου προσωπική επιτυχία» πρόσθεσε στη συνέχεια η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, κάνοντας παράλληλα έναν μικρό απολογισμό των δυνατοτήτων της.

«Ακόμα και σήμερα όμως φοβάμαι»

«Κοιτώντας πίσω, νομίζω ότι η υπομονή μου και η υποστήριξη των ανθρώπων που αγαπούσα, έπαιξαν τον κυριότερο ρόλο στην ανάρρωσή μου. Επέμενα να οδηγώ. Παρόλο που ήξερα ότι θα έπρεπε να σταματήσω το αυτοκίνητό μου τρεις φορές – λόγω δύσπνοιας και ταχυκαρδίας, μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου. Ζήτησα βοήθεια από τους φίλους και τη μητέρα μου. Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία και το έριξα στο τρέξιμο. Μέρα με την ημέρα άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα» σημείωσε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, που ξεπέρασε τις κρίσεις πανικού με την πολύτιμη βοήθεια συγγενών και φίλων.

«Ακόμα και σήμερα όμως φοβάμαι. Φοβάμαι το κάθε τι που μπορεί να ξυπνήσει τον πιο σκοτεινό εαυτό μου. Έχω χρόνια να πάθω κρίση πανικού, αλλά με στοιχειώνει ακόμα η σκέψη του. Θυμάμαι ότι τότε, κανείς δεν έβλεπε αυτό που περνούσα μέσα μου. Δεν ξέρουμε τι περνάει ο διπλανός μας. Μπορεί ένας άνθρωπος να σηκωθεί απότομα από το τραπέζι ή την αίθουσα της σχολής του γιατί αισθάνεται σαν να πεθαίνει. Κι εμείς να μην πάρουμε χαμπάρι» σημείωσε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, τονίζοντας πως δεν πρέπει να κρίνουμε τον πλησίον μας.

«Αν είσαι εσύ αυτός, δεν είσαι μόνος σου. Θα περάσει. Σου το υπόσχομαι. Σε όλους τους υπόλοιπους έχω να πω ότι οφείλουμε να μοιράζουμε αγάπη στους γύρω μας. Και όταν ρωτάμε έναν συνάνθρωπό μας «τι κάνει», να ακούμε προσεκτικά την απάντησή του, είτε μας την δίνει με λέξεις, είτε με τα μάτια» κατέληξε η ίδια.