CELEBRITIES

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Δεν με ένοιαζε ούτε η υγεία μου προκειμένου να διατηρηθώ στα κιλά μου»

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

Μέχρι πριν από λίγο καιρό το όνομα της στα άρθρα το συνόδευε συχνότερα το επίθετο «σπάνια». Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έκανε σπάνια δημόσιες εμφανίσεις και ακόμα πιο σπάνια μιλούσε για τη ζωή της. Τον τελευταίο καιρό όμως, μέσα από την πλατφόρμα του Instagram, η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου εξωτερικεύει τις σκέψεις της και τη φιλοσοφία ζωής της κι είναι σκέψεις που αξίζει να διαβαστούν. Το ίδιο έκανε και την Πέμπτη 1 Απριλίου όταν θέλησε να μιλήσει για την εμμονή με την εικόνα εις βάρος πολλές φορές της υγείας μας.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μίλησε για όλα αυτά, ορμώμενη από τη δική της εμπειρία σε σχέση με το σώμα της και την εμμονή να το δει όσο αδύνατο θέλει, εξαιρώντας το υγιές από την εξίσωση. Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση αναφέρθηκε στις ανισορροπίες που προκάλεσε στη διατροφή και τον οργανισμό της, παθαίνοντας «τρέλα» όπως γράφει με τον έλεγχο της τροφής και της εικόνας του σώματός της. Η επιχειρηματίας και ιδρύτρια του φιλοζωικού οργανισμού “Save a Greek Stray” μίλησε για τον αγώνα που δίνει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της και να βρει τον παλιό της εαυτό και καταλήγει στο συμπέρασμα που όλοι συμμεριζόμαστε: «Όλα τα σώματα είναι τέλεια». Προσυπογράφουμε.

Δημοσιεύοντας μια καλοκαιρινή της φωτογραφία με το καλλίγραμμο σώμα της σε πρώτο πλάνο η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, διηγήθηκε το backstage αυτού του στιγμιότυπου. «Λίγες ώρες αφού τράβηξα αυτή την φωτογραφία, έκλαιγα στην αγκαλιά του άντρα μου γιατί “αισθανόμουν χοντρή”. λες και το “χοντρή είναι συναίσθημα”», έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση. Και με αυτή την αφορμή μίλησε για την δική της περιπέτεια στον δρόμο προς την αποδοχή του εαυτού της και της εικόνας της.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση παραδέχεται ότι έπαθε εμμονή με τη διατροφή της

«Δεν είχα ποτέ ανασφάλεια με το σώμα μου, παρόλο που δεν θεωρούσα επίσης ποτέ ότι ήταν ιδανικό. Πριν από έναν χρόνο περίπου όμως, όταν ήμουν ακόμα Αμερική, έκανα μια αποτοξίνωση και έχασα πέντε κιλά σε μια εβδομάδα. Ζορίστηκε τόσο ο οργανισμός μου με όλη αυτή την διαδικασία, που μου κόπηκε η περίοδος, αλλά ήμουν πανευτυχής, μιας και το “καινούριο” μου σώμα μου άρεσε πολύ», σημειώνει. «Κάπως έτσι, ξεκίνησε μια τρέλα με το τι έτρωγα και πόσο, μέχρι που ξεσπούσα και έτρωγα χωρίς όριο και μετά δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Το μετάνιωνα αμέσως και έκλαιγα ώρες ατελείωτες στην αγκαλιά του άντρα μου», συμπληρώνει περιγράφοντας επεισόδια που βίωσε το διάστημα της εμμονής με το βάρος και την εικόνα της.

«Ό,τι και να μου έλεγε ο άνθρωπος που τόσο αγαπούσα για το πόσο όμορφη είμαι και πόσο άσχημο είναι αυτό που κάνω στον εαυτό μου, δεν άκουγα. Δεν με ένοιαζε ούτε η υγεία μου προκειμένου να διατηρηθώ στα κιλά μου. Τώρα που έχει περάσει λίγος καιρός συνειδητοποιώ την τραγικότητα της φάσης αυτής», εξήγησε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση. Έπειτα άνοιξε το σπουδαίο κεφάλαιο περί αντίληψης για την εικόνα μας και την «ιδανική» μορφή της, που ακούει στο όνομα social media.

Κεφάλαιο social media

«Χαζεύοντας το Instagram, μπαίνουν στο υποσυνείδητό μας εικόνες που αρχικά, δεν είναι αληθινές. Πειραγμένες φωτογραφίες ανθρώπων με περισσότερες ανασφάλειες από τις δικές μας και κορίτσια που προμοτάρουν μια ιδανική εικόνα, την οποία δεν μπορεί να φτάσει κάποιος που δεν ασχολείται όλη μέρα με αυτό», εξήγησε.

«Πραγματικά απορώ. Πότε άρχισε να μας ενδιαφέρει η εικόνα μας περισσότερο από το να είμαστε υγιής; Πότε ξεκινήσαμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με 18χρονα μοντέλα του εξωτερικού; Πότε αποφασίσαμε να βάλουμε την δίαιτα πάνω από την καλοπέραση και να χάσουμε όμορφες στιγμές με τους φίλους μας τρώγοντας τα φαγητά που αγαπάμε και πίνοντας όσο κρασί γουστάρουμε; Πότε έγινα εγώ κομπλεξική;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για να απαντήσει στον εαυτό της στη συνέχεια. «Ούτε που κατάλαβα πώς και πότε».

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση παλεύει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της

«Τα γράφω όλα αυτά, γιατί ακόμα παλεύω και εγώ η ίδια να φέρω πίσω την γυναίκα που ήμουν και την αυτοπεποίθηση που είχα πριν με πιάσει αυτή η τρέλα. Όλα τα σώματα είναι τέλεια, γιατί αυτά τα σώματα δουλεύουν νυχθημερόν για να μας κρατήσουν ζωντανούς και στην περίπτωση των γυναικών, να φέρουν κάποια στιγμή στον κόσμο μια νέα ζωή», εξομολογήθηκε στη συνέχεια η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Η ανάρτησή της έκλεισε με έναν προβληματισμό που ίσως συμμερίζεσαι κι εσύ. «Τι θα μάθουμε όμως στις κόρες μας αν δεν καταφέρουμε να αγαπήσουμε πρώτα το δικό μας σώμα; Πόσες στιγμές ακόμα θα θυσιάσουμε;», σημείωσε. Ελπίζω όχι πολλές.