CELEBRITIES

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση δεν έχει πάρε-δώσε με τη “high society”και το δηλώνει απερίφραστα

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μιλά δημόσια για τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει στη ζωή της ως παιδί δυο πολύ διάσημων γονιών, που κατάγεται από μία πολύ ισχυρή οικονομικά οικογένεια. «Για κάθε παιδί που μεγαλώνει στην Ελλάδα, η διαφορετικότητα είναι επικίνδυνη. Η δική μου διαφορετικότητα ήρθε με τη μορφή μιας πολύ καλής οικονομικά κατάστασης και δυο γονέων που βρίσκονταν διαρκώς στα φώτα της δημοσιότητας» είχε δηλώσει στο παρελθόν, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Gala.

Ο κοινωνικός στιγματισμός και το bullying που η ίδια αντιμετώπισε ως παιδί, ήταν αυτά που τελικά γέννησαν την αγάπη της για τα ζώα. «Παρατήρησα ότι για εκείνα ήμουν ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. Το μόνο που με ξεχώριζε ήταν η ευγένειά μου προς εκείνα» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, ως ιδρύτρια της φιλοζωικής οργάνωσης “Save a Greek Stray”.

Με αφορμή, λοιπόν, τη Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων την Κυριακή 4 Απριλίου, και στα πλαίσια της live streaming συναυλίας της “Save a Greek Stray” με guest star τις Μέλισσες, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση εξέφρασε τους προσωπικούς της προβληματισμούς.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση αποκλείστηκε κοινωνικά λόγω του διπλού επιθέτου της

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η πρόεδρος της “Save a Greek Stray” ποζάρει με τους εθελοντές του οργανισμού και αναφέρεται για ακόμα μία φορά στα προβλήματα που συνόδευσαν την καταγωγή της. Αναφέρθηκε, επίσης, στον σωτήριο ρόλο που έπαιξε η ενασχόληση της με τη διάσωση ζώων. «Όλη μου τη ζωή αισθανόμουν σαν να βρίσκομαι στο μεταίχμιο. Από τη μια, ποτέ δεν είχα κοινά με τους ανθρώπους της δήθεν “high society”. Από την άλλη, όποτε προσπαθούσα να ενταχθώ σε παρέες φυσιολογικών ανθρώπων, πάντα κάπου υπέβοσκαν τα δυο επίθετά μου.

Σαν παιδί το οποίο δεν αισθανόταν ότι ανήκει κάπου. Ήμουν συνεχώς μπερδεμένη. Η μοναξιά που ένιωθα είχε ως αποτέλεσμα να κλειστώ στον εαυτό μου. Να περιοριστώ στην παρέα των ζώων και των δύο κολλητών μου. Η μια εκ των οποίων, έμενε στην Κέρκυρα. Ο δεύτερος, όντας μεγαλύτερος, είχε περιορισμένο χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για τον κοινωνικό αποκλεισμό που βίωσε ως παιδί.

«Όλα αυτά άλλαξαν όταν άρχισα να ασχολούμαι ενεργά με την προστασία των ζώων. Για πρώτη φορά, γνώρισα ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονταν περισσότερο για το έργο μου, παρά για το πως «είναι» να είσαι η Λάτση (λες και «είναι» κάπως συγκεκριμένα). Για πρώτη φορά, απέκτησα ταυτότητα. Ένιωσα ότι είχα κάτι που με ένωνε με άλλους ανθρώπους. Αυτό το κάτι, ήταν η αγάπη μου για τα ζώα» ανέφερε στη συνέχεια η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, που η ενασχόλησή της με τη προστασία των ζώων έσωσε τη δική της ζωή.

Το “Save a Greek Stray” άλλαξε τη ρότα της ζωής της

«Μέσα από την δημιουργία της “Save a Greek Stray”, γεννήθηκε μια οικογένεια. Μία οικογένεια που με αγκάλιασε και την οποία βέβαια αγκάλιασα και εγώ. Μπορεί να βρίσκομαι συνήθως εγώ στα φώτα. Αλλά χωρίς τους ανθρώπους στην φωτογραφία αυτή, δεν θα υπήρχε τίποτα. Η αφοσίωσή τους και η αγάπη που δίνουν στα ζώα που φροντίζουμε με αφήνει κάθε μέρα άφωνη. Ανεξάρτητα με το αν κάποιοι από αυτούς πληρώνονται και άλλοι αφιερώνουν τον χρόνο τους αφιλοκερδώς. Όλοι τους έχουν δώσει την ψυχή τους στην οργάνωση αυτή. Τους οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ! Είναι τιμή μου να βρίσκομαι ανάμεσά σας. Σας αγαπάω με όλη μου την καρδιά», έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, κλείνοντας τη λεζάντα της φωτογραφίας με τον πιο όμορφο τρόπο.