CELEBRITIES

H Εριέττα Κούρκουλου Λάτση κατακεραύνωσε τους κυνηγούς και κατηγόρησε πολιτικούς για εξαγορά ψήφων

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Η αγάπη της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση για τα ζώα δεν εντοπίζεται μόνο στον vegan τρόπο ζωής που έχει επιλέξει η ίδια και ο σύντροφός της, αλλά και στη δημιουργία της ενημερωτικής σελίδας “A Promise To Animals” σχετικά με την κακοποίηση των ζώων και την αξία της vegan διατροφής και του – ακόμα παλαιότερου – καταφυγίου αδέσποτων “Save a Greek Stray”.

Βέβαια, όσον αφορά το καταφύγιο, η δραστηριοποίησή του δεν εντοπίζεται μόνο στην αναζήτηση μόνιμης οικογένειας για τα αδέσποτα που φιλοξενεί. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αποτελεί μέσο ενημέρωσης και ηχηρή φωνή ευαισθητοποίησης γύρω από θέματα που αφορούν τη μεταχείριση των ζώων. Και για ακόμα μία φορά, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση ύψωσε τη φωνή της.

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Τι δουλειά έχουν να εκφράζουν την άποψή τους οι κυνηγοί, για ένα νομοσχέδιο που αφορά τα ζώα»

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, λοιπόν, τα είπε έξω από τα δόντια για ακόμα μία φορά, εκτοξεύοντας τα πυρά της κατά των κυνηγών και των πολιτικών. «Κρατιέμαι πολύ καιρό να μην θίξω το συγκεκριμένο ζήτημα, για να προφυλάξω την ψυχική μου υγεία. Αλλά η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Αρχικά, αναρωτιέμαι τι δουλειά έχουν να εκφράζουν την άποψή τους οι κυνηγοί, για ένα νομοσχέδιο που αφορά τα ζώα, από την στιγμή που ο σκοπός της ζωής τους είναι η δολοφονία τους; Δεύτερον, με τι θράσος πληρώνουν καμπάνιες κατά της στείρωσης και κάνουν μηνύσεις σε φιλοζωικά σωματεία. Τη στιγμή που τα καταφύγια έχουν γεμίσει με δικά τους σκυλιά;» ανέφερε στην αρχή της δημοσίευσης, κατηγορώντας τους κυνηγούς για την κατάσταση που επικρατεί με τα κυνηγόσκυλα.

«Όντας πάνω από δέκα χρόνια στον χώρο της φιλοζωίας, έχω να σας πω ότι τα περιστατικά κακοποίησης των κυνηγόσκυλων ξεπερνούν κάθε φαντασία. Τα ζώα αυτά είναι εργαλεία. Πετάγονται στα σκουπίδια, πυροβολούνται ή καταλήγουν κρεμασμένα σε κάποιο δέντρο όταν αδυνατούν πλέον να αποδώσουν στην “δουλειά” που τους έχει ανατεθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, αναφερόμενη στην κακοποίηση των κυνηγόσκυλων, με την οποία έχει έρθει πολλές φορές αντιμέτωπη.

«Υπάρχουν ακόμα πολιτικοί οι οποίοι ξεπουλούν τα πάντα για δέκα ψήφους»

«Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά όμως, είναι ότι έχω δει εκατοντάδες από αυτά να επιβιώνουν τελικά και να δίνουν όλο τους το είναι στις καινούριες τους οικογένειες. Σαν να μην κακοποιήθηκαν ποτέ.
Τέλος, να πω ότι ενώ δεν μου κάνει εντύπωση να μην έχουν τον θεό τους άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν την δολοφονία αθώων ψυχών “σπορ”. Μου κάνει τεράστια εντύπωση που υπάρχουν ακόμα πολιτικοί οι οποίοι ξεπουλούν τα πάντα για δέκα ψήφους. Λυπάμαι για την κατάντια σας και τα ζώα που υποφέρουν εξαιτίας σας» κατέληξε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, κατηγορώντας μερίδα πολιτικών που έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί.

Η άποψή της σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα

«Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ζώα θεωρώ ότι έχει πολύ καλές βάσεις και είναι καλογραμμένο. Η εφαρμογή ωστόσο θα είναι δύσκολη. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι διατίθενται πολλά κονδύλια για τη δημιουργία δημοτικών καταφυγίων, κυνοκομείων. Αυτό δεν δίνει λύση στο τεράστιο πρόβλημα των 3-4 εκ. αδέσποτων στην Ελλάδα. Θα προτιμούσα όλα αυτά τα κονδύλια να πήγαιναν σε στειρώσεις. Γιατί αυτή είναι αποδεδειγμένα η μοναδική λύση σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Από την εμπειρία μου, η λειτουργία ενός κυνοκομείου είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα» ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bovary η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Ο βασικός πυλώνας του νομοσχεδίου είναι τα εξής: Η ευθύνη της αυτοδιοίκησης, η θέσπιση ενός διευρυμένου εθνικού μητρώου ζώων συντροφιάς, η άμεση εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων, ο αυστηρός έλεγχος και η λογοδοσία, η στήριξη των ευαισθητοποιημένων δυνάμεων της κοινωνίας, η ευθύνη του ιδιοκτήτη – κηδεμόνα και η αυστηροποίηση των ποινών.

Διάβασε περισσότερα για τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στο News 24/7.