ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

Η Σοφία Μπεκατώρου αποκάλυψε κι άλλο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης. «Ευτυχώς άκουσε το όχι»

Papadakis Press/Δημήτρης Πελέκης

Η γυναίκα που σήκωσε το βάρος μόνη της. Η γυναίκα που βρήκε το θάρρος να μιλήσει, δίχως δισταγμό. Η γυναίκα που εξομολογήθηκε ενώπιων όλων, το δικό της τραυματικό βίωμα. Βίωμα ανεξίτηλο στο πέρασμα 23 ολόκληρων χρόνων, από τότε που δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από αθλητικό παράγοντα. Η γυναίκα που πρωτοστάτησε και ως πραγματική σημαιοφόρος, σήκωσε τη βαριά σημαία του ελληνικού #metoo, αποκάλυψε ακόμα ένα περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης.

Παραχωρώντας μία νέα συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου αποκάλυψε ακόμα μία τραυματική εμπειρία σεξουαλικής επίθεσης, προερχόμενη από γνωστό Ολυμπιονίκη, όπως η ίδια υποστήριξε. Ακόμα ένα περιστατικό που ξεσκεπάζει με τον χειρότερο τρόπο τον σεξισμό που υποβόσκει στον αθλητικό τομέα.

Η Σοφία Μπεκατώρου αποκαλύπτει νέο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης

Όπως η ίδια ανέφερε στην εφημερίδα, είχε εκμυστηρευτεί το περιστατικό στον πατέρα της, ο οποίος αδυνατούσε να διανοηθεί ότι «το παιδί του, που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα».

 

«Ναι. (Είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, Ολυμπιονίκη, όταν ήμουν 16 ετών, ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα», ανέφερε στην αρχή η Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας στην εφημερίδα και για ακόμα μία φορά προκαλεί ανατριχίλα.

«Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα», πρόσθεσε η αθλήτρια, ξεκινώντας να περιγράφει το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης όταν ήταν ακόμα έφηβη.

«Ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο»

«Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι -υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω “τι κάνεις;”. Μου απάντησε “έλα τώρα, δεν θέλεις;”. Του απάντησα “όχι” και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω», δήλωσε στη συνέχεια η Σοφία Μπεκατώρου.

Όπως προαναφέρθηκε, το εν λόγω σκηνικό εκμυστηρεύτηκε η ίδια στον πατέρα της, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει στα λόγια της κόρης της. «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε», της είχε πει χαρακτηριστικά όπως η ίδια αναφέρει στη συνέντευξή της.

«Φυσικά, ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του, που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα. Κρίνοντας από τον ίδιο, αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο», κατέληξε η Σοφία Μπεκατώρου, δικαιολογώντας τη στάση του πατέρα της, ο οποίος ήθελε μονάχα να προστατεύσει την κόρη του.