FEMALE TALK

Σοφία Μπεκατώρου: Η τοποθέτηση- συμπαράσταση για τις γυναίκες που κατήγγειλαν τον ιερέα στο Αγρίνιο

Papadakis Press/Δημήτρης Πελέκης

Η Σοφία Μπεκατώρου, η γυναίκα που ύψωσε τη σημαία του ελληνικού #metoo πήρε θέση με τον δικό της τρόπο στην εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, βιασμού και ασέλγειας κατά συρροή με δράστη τον ιερέα από το Αγρίνιο ύστερα από καταγγελία των δύο νεαρών αδερφών. Η γνωστή υπόθεση που ξεκίνησε με τη μαρτυρία της 27χρονης στο LadyLike και έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Η Σοφία Μπεκατώρου δηλώνει: «Καμία Μόνη»

Είναι εκείνη που με το θάρρος της άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, μέσα από τον οποίο δυστυχώς δεν έχουν σταματήσει να αναδύονται δύσοσμες υποθέσεις κακοποίησης. Η Σοφία Μπεκατώρου έγραψε τα παρακάτω πολύ εύστοχα: «Ο παππούς μου ήταν Θεολόγος και από εκείνον γνώρισα τί σημαίνει πίστη στο Θεό. Δεν βρίσκεται μόνο μέσα στην Εκκλησία, αλλά γύρω μας σε κάθε στιγμή. Οι ιερείς έχουν ένα σημαντικό έργο να διατελέσουν και σίγουρα η κακοποίηση της ψυχής και του σώματος δεν εμπίπτει στο λειτούργημά τους. Αν θέλουμε να υπάρχει δικαιοσύνη στην κοινωνία μας πρέπει να έχουμε τη δύναμη να κοιτάμε τους ανθρώπους έξω από το “πλαίσιο” που τους εξασφαλίζει η επαγγελματική,κοινωνική ή οικονομική τους θέση» γράφει η Ολυμπιονίκης μας, πλαισιώνοντας την ανάρτησή της με τα hashtags #agrinio #metoo #metoogreece #kamiamonh».

Γιατί αν είναι κάτι απαραίτητο αυτή τη στιγμή, είναι η στήριξη προς τις γυναίκες αυτές και κάθε επιβιώσα έμφυλης βίας. Η ενδυνάμωση των θυμάτων και η εμψύχωσή τους είναι το μέσο ώστε να νικηθεί το τέρας, να ανοίξουν τα στόματα, να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού στο Αγρίνιο

Ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Αγρινίου, ωστόσο συνέχεια αποχώρησε, αφού υπέβαλε αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκεντρωμένο πλήθος πραγματοποίησε κινητοποίηση συμπαράστασης για τις δύο αδελφές που κατήγγειλαν τον παπά.

Νωρίτερα το Σάββατο, η 27χρονη που κατηγορεί τον ιερέα για σεξουαλική παρενόχληση και η 22χρονη που του έχει υποβάλλει μήνυση για βιασμό σε ηλικία 14 ετών τοποθετήθηκαν μέσω του LadyLike: «Όταν γνωρίζεις την αλήθεια τότε ξέρεις οτι έχεις το δίκιο με το μέρος σου και δεν έχεις τίποτα και κανέναν να φοβηθείς, πόσο μάλλον όταν το κακούργημα που σου διαπράχθηκε ήταν σε ηλικία 14 ετών. Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να μεγαλώνει σε ένα αρρωστημένο περιβάλλον κάτω από την ολική επίβλεψη του ιερέα. Μας χειραγωγούσε πλήρως καθώς μάς επέβαλε την υπακοή προς το πρόσωπό του με αποτέλεσμα όλα αυτά να συμβάλλουν στο να τραυματίσει ανεπανόρθωτα την παιδική μου αγνότητα.

Ποιος έχει την ευθύνη για εμένα και για όλα τα ανήλικα παιδιά. Γιατί βιάζονται καθημερινά γυναίκες;
Την απάντηση δεν την γνωρίζω. Βρίσκομαι όμως στην ηλικία των 22 ετών όπου με θάρρος και τόλμη καλούμαι να παλέψω για να λυτρωθώ από τον βιασμό μου και να ηρεμήσει η ψυχή μου από τον πόνο που κουβαλάω από μικρό παιδί» ανέφερε χαρακτηριστικά η 22χρονη, ενώ η μεγάλη αδερφή της ανέφερε πως «στο κοινόβιο αυτό υπήρχαν 8 ανήλικα παιδιά, 6 κορίτσια και 2 αγόρια, 3 μητέρες και ένας “πατέρας”, ο ιερέας».

Ο ιερέας θα μεταφερθεί εκ νέου την Τρίτη 29/6 ενώπιον της Ανακρίτριας.