WOMEN TODAY

Η Selena Gomez είναι υπέρμαχη της πνευματικής υγείας, της φυλετικής ισότητας και του body positivity. Απλά την αγαπάμε

Invision/AP Photo by Jordan Strauss

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, το όνομα της Selena Gomez βρίσκεται ανάμεσα στα πρόσωπα που τιμήθηκαν με το βραβείο “People of the Year” του περιοδικού People. Ένας επάξιος τίτλος για την pop τραγουδίστρια, η οποία τα τελευταία χρόνια παλεύει για τα δικαιώματα όλων μας και αποτελεί τη φωνή όσων δεν ακούγονται.

Σίγουρα το 2020 δεν ήταν μια υπέροχη χρονιά για τη Selena Gomez, όπως και για πολλούς από εμάς. Ωστόσο, η ίδια αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό της και βρήκε το βαθύτερο νόημα της ζωής της. Δεν είναι λίγες οι φορές που η pop star έχει μιλήσει στο παρελθόν για προσωπικές της μάχες με θέματα υγείας και έχει εκφράσει προσωπικές τις απόψεις σε θέματα που μας αφορούν άμεσα. Ωστόσο, φέτος, η Selena Gomez δεν έμεινε στα λόγια, αλλά ανέλαβε άμεση δράση. Μπορεί ο κορονοϊός να έχει περιορίσει τις εξόδους μας, αλλά δεν μπορεί να περιορίσει τη φωνή μας.

Η συνεισφορά της Selena Gomez στο κίνημα Black Lives Matter

Παρόλο που η τραγουδίστρια είχε εκμυστηρευτεί πως κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας ήρθε αντιμέτωπη με πρώιμη κατάθλιψη, δεν τα έβαλε κάτω. Μετά τα οπισθοδρομικά – για την ανθρωπότητα – επεισόδια αστυνομικής βίας στην Αμερική, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του George Floyd (που ουσιαστικά πυροδότησε τις χιλιάδες διαδηλώσεις,) η Selena Gomez δεν έμεινε άπραγη. Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ “PLUS 1”, δημιούργησαν τον έρανο “Black Equality Fund” με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων και την προώθηση 10 επιπλέον μη κερδοσκοπικών οργανισμών που μάχονται υπέρ της φυλετικής ισότητας. «Είναι ευθύνη όλων μας να αγωνιζόμαστε για την ισότητα και τη δικαιοσύνη για την κοινότητα των μαύρων”, έγραψε η τραγουδίστρια στο Twitter, κατά το λανσάρισμα της καμπάνιας.

Και η Selena Gomez δεν σταμάτησε εκεί. Λίγο διάστημα αργότερα, παραχώρησε τη διαχείριση του λογαριασμού της στο Instagram, στην συνιδρύτρια του κινήματος BML, Alicia Garza και στον ιδρυτή του “Black Trans Circle”, Raquel Willis.

Η ενημέρωση για τη σπουδαιότητα της πνευματικής υγείας

Παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες, η Selena Gomez συνέχισε να παρέχει ενημέρωση για το περίπλοκο ταξίδι της ψυχικής της υγείας. Αναγνωρίζει τη δυσκολία του να μοιράζεσαι τις πιο δύσκολες στιγμές σου με τον κόσμο. Κι όμως, η Selena Gomez δεν δίστασε και δεν διστάζει. «Είμαι επαγγελματίας και εργάζομαι πολύ σκληρά. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παλεύω με θέματα ψυχικής υγείας. Θέλω να το γνωρίζει αυτό ο κόσμος. Στην αρχή, φαινόταν βουνό. Μερικές φορές αδυνατούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Με τα χρόνια βρήκα επιτέλους τον ρυθμό μου, αλλά μου πήρε χρόνο», ανέφερε η Selena Gomez μεταξύ άλλων.

Ο στόχος της εταιρίας της, Rare Beauty

Συνεχίζοντας τον αγώνα της, η Selena Gomez έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό της. Ανήμερα των γενεθλίων της, η τραγουδίστρια ανακοίνωσε τη δημιουργία του “Rare Impact Fund” μαζί με το λανσάρισμα της καινούργιας της σειράς καλλυντικών “Rare Beauty“. Η Gomez δεσμεύτηκε να συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια για να βοηθήσει τις ευπαθείς ομάδες ώστε να λάβουν θεραπευτική αγωγή για την ψυχική τους υγεία.

Φτάνοντας προς το τέλος του 2020 και πλησιάζοντας προς τις προεδρικές εκλογές, η Selena Gomez φρόντισε να χρησιμοποιήσει τη δύναμη των social media. Μετρώντας κάτι παραπάνω από 195 εκ. followers στο Instagram, η ίδια είχε ενεργή δράση παροτρύνοντας τον κόσμο να ψηφίσει. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι άσκησε για πρώτη φορά το εκλογικό της δικαίωμα. Συν τοις άλλοις, υποστήριξε δημόσια τον λόγο και το έργο γυναικών που την ενέπνευσαν για το 2020. Ανάμεσά τους, βρέθηκαν η εκλεγμένη Αντιπρόεδρος Kamala Harris, η Michelle Obama και η ιδρύτρια του “Fair Fight”, Stacey Abrams.