ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΧΟΥ

Η Κατερίνα Λέχου καταγγέλλει τον Γιώργο Κιμούλη για λεκτική και ψυχολογική βία: «Με έβριζε, έπινα, έπαιρνα lexotanil»

Αγγελική Καλαμαρά/24Media

Η Κατερίνα Λέχου και ο Γιώργος Κιμούλης υπήρξαν ζευγάρι στη ζωή, αλλά και στο θεατρικό σανίδι. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στην παράσταση «Όλα σε μια Νύχτα», το 2004. Η 53χρονη ηθοποιός το πρωί της Δευτέρας, σε συνέντευξή της στο «Πρωινό» και τη Φαίη Σκορδά κατήγγειλε δημόσια τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Μετά τη Ζέτα Δούκα, την Ευδοκία Ρουμελιώτη, την Κατερίνα Παπουτσάκη, την Κατερίνα Γερονικολού, την Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, την Αιμιλία Υψηλάντη, την Τζένη Ιωακειμίδου, τον Μάνο Ψιστάκη, μια ακόμα καλλιτέχνης, μιλάει για εργασιακό εκφοβισμό με θύτη τον Γιώργο Κιμούλη.

Εμφανώς ταραγμένη και στιγμές βουρκωμένη, η Κατερίνα Λέχου διαχώρισε την προσωπική της σχέση με τον Γιώργο Κιμούλη από την επαγγελματική τους συνεργασία, αφού η πρώτη δεν αφορά τον κόσμο και, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι «δική της ευθύνη». «Το 2004 βίωσα από τον Γιώργο Κιμούλη επί σκηνής αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Με έβριζε επί σκηνής. Η λεκτική και ψυχολογική βία είναι σαν άγριο θηρίο, το οποίο παραμονεύει και δεν ξέρεις πότε θα εφορμήσει, που σε φέρνει σε θέση να μην ξέρεις αν μπορείς να πεις τα λόγια σου. Φοβάσαι πως θα εκτεθείς στον κόσμο, γιατί κάποιος σου μιλάει επί σκηνής και σε βρίζει. Μιλάω μόνο για το επί σκηνής. Είσαι συνέχεια σε άμυνα. Ένας τρομερός ιστός αράχνης που απλώνεται».

 

Κατερίνα Λέχου: «Το αίσθημα του φόβου ξύπνησε μέσα μου. Ήταν πολύ έντονο αυτό που έγινε»

Η ηθοποιός κατάφερε να δώσει το κλίμα της δύσκολης κατάστασης που βίωνε ως συνεργάτιδα του Γιώργου Κιμούλη χωρίς να πει πολλές λεπτομέρειες. Όπως παραδέχτηκε, φοβόταν. «Ημουν 34 χρονών, είχα κάνει το “Eίσαι το Ταίρι μου” και είχα πάρει τα πάνω μου. Φοβόμουν. Δεν ξέρω, φοβόμουν να μην χαλάσω τη δουλειά, τη φήμη μου, να μην νιώσω ενοχές. Εννοείται ότι έπινα, έπαιρνα lexotanil, έβγαλα δερματικάΔεν ξανασυνεργάστηκα ποτέ με τον Κιμούλη από τότε. Μια φορά μου έγινε πρόταση και είπα πως δε μπορώ να το διαχειριστώ. Τώρα δε θα μου ξαναπεί».

Όπως αποκαλύπτει η Κατερίνα Λέχου, στη συνέχεια χώρισαν. «Μου κόστισε προσωπικά αλλά αυτό το κομμάτι δεν θέλω να το θίξω. Έχω ευθύνη που δεν με έσωσα.». Επισήμανε δε το απολύτως αυτονόητο: «Είναι άλλο η αυστηρότητα, η πειθαρχία κι επαγγελματισμός και άλλο ένα καθεστώς διαρκείας που πλανάται συνεχώς στον αέρα. Έχω ακούσει παρόμοιες καταστάσεις. Όλοι μας ξέρουμε για όλους. Τα ξέρουμε. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα. Μην φοβόμαστε, θα καθαρίσουν τα πράγματα».